• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

radulphusCURAÇAO – Adrie Mink, rector van het Radulphus College, heeft een sneer uitgedeeld aan het onderwijsbeleid op Curaçao. Zes weken geleden kwamen de grafische rekenmachines aan op het eiland voor leerlingen van havo 4 en vwo 4. Die kunnen er echter geen gebruik van maken: de invoerrechten zijn niet betaald.

“De toetsweek komt er aan. Wie durft nog te zeggen dat onderwijs een hoge prioriteit geniet op Curaçao?” sluit de recor af. Sinds de invoering van gratis onderwijs is er veel kritiek op de levering van materialen. Eerder duurde het ook bijzonder lang voordat de vereiste schoolboeken eenmaal in de klaslokalen gebruikt konden worden.

10 reacties op “Rekenmachines niet beschikbaar voor leerlingen Radulphus”

 1. De scholen en boekenfondsen deden het al jaren zelf.. Ik weet dit omdat ik zelf hier naar school ben geweest.

  Het was een aanval op onze geweldige regering en alles wat onze geweldige ambtenaren (die van alles gevrijwaard worden) iedere denken bol te kunnen werken.

  If it ain’t broke, don’t fix it… Gratis onderwijs, ontzettend fijn, wie wordt er de dupe van i.pv. dat ze erop vooruit gaan?? Onze jeugd.. Nos mes NO por

 2. @triest, “Weer een duidelijk voorbeeld van nos mes por”. Maar wie moet dit dan regelen? Den Haag?

 3. Makkelijk om de schuld bij een ander te leggen.

  Gewoon een kwestie van eerder bestellen. Je wist een half jaar geleden ook al, dat je die dingen nodig zou hebben.

 4. Ach, zoals wij vroeger al zeiden: “Kan je rekenen, reken er dan maar niet op……”

 5. School materiaal invoerrechten en OB vrij maken.!?! 🙂

 6. Weer een duidelijk voorbeeld van nos mes por

 7. Wedden dat het volgend schooljaar weer het zelfde liedje is, net
  zoals elk jaar met de stickers voor de wegen belasting!

 8. Beste heer Mink, ook zonder de betaling van die invoerrechten doen die rekenmachines het! Gewoon aanzetten en gebruiken. Het betalen van die factuur invoerrechten kan toch later ook wel plaatsvinden?
  En het uitdelen van een sneer? Ik geloof niet dat u daarvan enig effect mag verwachten. Maar ik lees dat het hulpmiddel zes (6) weken geleden al ontvangen is en dan nu pas een sneertje? Die sneer had ik gelijk uitgedeeld!

 9. Toen ik nog op school zat moesten we gewoon zelf de rekenmachines betalen, dus zie niet in waarom deze nu gratis moeten zijn. Je kunt gratis onderwijs ook wel doortrekken tot in het extreme.

 10. Voor welke schooljaar zijn deze rekenmachines besteld ,maar ja nos mes por en zo zakken we steeds verder weg in de moeras