• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Cubanen brief Timmermans thumbCURAÇAO – De bijna vijftig Cubanen die een jaar op hun verblijfsvergunning wachten, bieden vandaag een brief aan alle Statenleden aan. Minister van Justitie Nelson Navarro heeft hen destijds een verblijfsvergunning toegezegd. Die belofte is hij tot nu toe nog niet nagekomen.

De groep woont al jaren op het eiland. Maar buitenlanders die een aanvraag voor een verblijfsvergunning indienen, moeten volgens de wet hun aanvraag buiten Curaçao afwachten. Cuba weigert de groep echter toe te laten, waardoor ze tussen wal en schip vallen. Nadat de Cubanen vorig jaar een brief aanboden aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans kwam er schot in de zaak en maakte Navarro voor hen een uitzondering. Met de actie willen de Cubanen aandacht blijven vragen voor hun zaak.

Open brief van de Cubanen (Papiamentstalig)

4 reacties op “Cubanen op Curaçao schrijven Statenleden aan”

 1. @yuikorn, Verstrekken voor verblijfsvergunningen is een Curacao aangegelegenheid!
  Daar heeft Nederland niets mee te maken. Net zoals de YDK gewoon naar NL mag gaan en een uitkering mag aanvragen en de makamba die naar curacao komt een verblijfsvergunning moet aanvragen en aan vele eisen moet voldoen,

 2. Deze Cubanen zetten Curaçao op allerlei manier onder druk. Hun dok landgenoten eisen 80 miljoen van Curaçao. En deze tweede groep durfde zelfs onze vlag symbolisch te verknippen en tot schakels van boeien. Ik vind dat deze mensen brutaal bezig zijn. Ze vinden zichzelf belangrijker dan alle buitenlanders op Curaçao. Ze moeten hun beklaag maar tot Nederland richten, Curaçao kan niets voor ze doen zonder goedkeuring van Nederland en dat weten ze drommelsgoed.

  Een beetje nederigheid is op z’n plaats vooral als je wat van een ander verwacht.
  Straks stroomt heel Cuba naar Curaçao.

 3. Wat is het probleem , als ik zie hoeveel vreemdelingen er wonen en werken en stelen op curacao, met cuba hadden ooit nog een band dus wees human voor een keer

 4. Tja, beloftes van Navarro zijn net zoveel waard als het papier waarop ze geschreven staan.

  Beloofde hij ook niet ‘criminals, fasten your seat belts’?.