• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker ergert zich aan parlementariër Winifred Raveneau, die zich onlangs weer negatief uitte over homoseksualiteit.

Het kan soms heel hard aankomen als je mensen een spiegel voorhoudt en ze laat zien hoe dom ze bezig zijn, meestal is de reactie ontkenning en daarna geweld.

Op Curaçao spelen we graag de heilige boon voor de buitenstaanders en zodra de zon ondergaat vindt er een hele transformatie plaats en doen we alles wat God verboden heeft om de volgende dag weer Jezus van het kruis af te bidden.

Telkens als er een kwestie is die ze niet willen zien omdat het hen niet goed uitkomt, gaat dat vingertje alle kanten uit behalve de goede en is natuurlijk de dichtstbijzijnde, de Nederlander, de schuldige. Waarna er wordt gescholen achter het schild van slavernij en kolonialisme.

De rassenkaart wordt getrokken omdat dat het makkelijkste is. Er hoeft niet bij nagedacht te worden of er wordt gelijk overgegaan op het geloof, want hier is iedereen heiliger dan de paus. De kerk, ooit op handen gedragen door het hele volk, was ook een van de voorstanders van Campo Alegre. Indertijd hebben ze samen met het gouvernement en de Shell de beslissing genomen om een hoerenkamp te beginnen.

Zaterdag kwam Parlementariër Winifred Raveneau (weer) met haar standpunt als grote verdediger van het Curaçaos moraal. Ze beweerde (weer) dat homoseksualiteit een lage moraal is die uit Nederland is overgewaaid. Natuurlijk uit Nederland niet uit Colombia, China of de Bahama’s, nee specifiek Nederland!

Waarom? Omdat haat en een minderwaardigheidscomplex zo diep zit, dat ze net een renpaard is met kleppen op. Ze schuilt achter een bijbel die moord, slavernij, overspel, polygamie, incest en alles wat je maar kan bedenken als normaal accepteert, maar ze vindt dat homoseksualiteit niet in de bijbel getolereerd wordt en roept alle kerkleiders en de bevolking op om achter haar te staan. Diezelfde kerkleiders die tot aan hun strot in de rechtszaken zitten wegens seks met minderjarigen. Ik dacht dat God alle mensen geschapen had en van alle mensen houdt. Schijnbaar discrimineert zelfs God want volgens haar is het niet zo.

Wat een bekrompen en onwetend mens is dat toch en dat in deze tijd. Onwetendheid in deze tijd is geen handicap. Het is een keuze! Deze mevrouw zet ons op internationaal niveau voor schut en brengt onze klip een hoop schade toe, geen wonder dat mensen denken dat wij een derdewereldland zijn. Ik blijf lachen op deze klip want deze mevrouw ziet niet dat ze voor schut staat in de hele wereld. Ze zweeft maar rond en zit stommiteiten uit te kramen.

45 reacties op “Ingezonden: ‘Hypocriete en discriminerende politici!’”

 1. mensen mensen toch, en het is super simpel… kijk;
  NEDERLAND heeft altijd gewild dat het op de Antillen net zo zou gaan als in NL. Hier op Curaçao hebben de mensen dat heel goed begrepen. Je doet wat je geleerd hebt om te doen. Als het gaat om hypocriete en discriminerende politici, dan zijn ze hier cum laude geslaagd toch?

  afz. Rutte, Wilders, Fortuyn, Verdonk, Janmaat enz kortom Politiek Nederland

 2. @antonio,

  Schotte is ook een moordernaar, die heeft een dame doodgereden, toen hij met 100km per uur reed in een woonwijk.
  hij kwam daar mee weg omdat zijn schoonvader minister van justitie was.
  dus ik zie het verschil niet tussen suriname en curacao.
  Allebei banane republieken.
  sorry dat ik weer op je lange tenen moest staan.
  Maar MFK aanhangers moeten wel een dikke huid hebben en een hoge pijngrens.

  en nog iets over het mensa verhaal, ja er zullen hoogbegaafde mensen zijn zonder een schoolopleiding.
  maar dat zullen er enkelen zijn niet die 35% die jij noemt….

 3. @Popey schreef op 26-02-2014 om 13:48 ; ‘Alleen op Curaçao!’

  Alleen op Curaçao???? Weet je dat wel heel zeker Popey? Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken, bijv. Suriname, daar staan echte moordenaars aan de leiding van het land. Toch wel iets anders dan iemand die zijn Havo niet heeft afgemaakt. Bovendien, weet niet of je het wist, maar van de Mensa-leden wereldwijd heeft ongeveer 35% de middelbare school niet afgemaakt.. wist je dat? Maar toch zijn ze veel en veel intelligenter dan iedereen die hier schrijft. Ja, dropouts die toch maar lid zijn van een organisatie voor superintelligente mensen. Daar kunnen jullie niet aan tippen.

 4. Antonio heeft gelijk, als Donker eens een maand niet in de publiciteit is geweest haalt hij, hoe goedkoop, het homo onderwerp weer van de plank, stoft het af en schiet het de pers in.

  Het werkt blijkbaar, maar ik kan een geeuw niet onderdrukken.

 5. Mensen zoals Antonio houden het probleem in stand.
  deze mensen willen zo graag trots zij op hun land en mensen (lees YDK), dat het niet uitmaakt hoe crimineel ze zijn of hoe hypocriet ze zijn of hoeveel bysides ze hebben of hoe jong de teenermoedertjes zijn of hoe gewelddadig ze zijn.
  Moet allemaal kunnen nos cultura.
  We moeten trots zijn op onze dushi hende.
  en Nos mes por….is ook een belangrijke kreet voor deze mensen.
  Wanneer gaan ze dat eens bewijzen.
  maar natuurlijk YDK zijn een beter volk dan de makamba”s.
  geen twijfel mogelijk.
  ik moet er natuurlijk wel weer aan toe voegen dat er ook een hoop tuig zit onder de makamba”s.
  maar percentueel valt dat wel weer mee.
  Ik hjoop toch dat ik niet op te veel lange tenen nu trap..
  Want ik weet hoe gevoelig we zijn.

 6. @Antonio, Idd op Curacao kan iemand met mavo 4 en een strafblad Minister President worden.. Kunnen mensen die liegen en diplomas vervalsen minister worden of volgemachtigd minister worden.. gaat de minister van justitie brieven sturen om crimineel geld terug te krijgen..

  Alleen op curacao!

 7. “Makkelijk scoren.”

  @Melvin, 24-02-2014 om 09:13,
  je hebt natuurlijk absoluut gelijk Melvin.. Maar je moet het als volgt bekijken; Arthur Donker is gewend stukken te schrijven die vaak niks om het lijf hebben of anders stukken over zaken waar iedereen al mee bekend is of was.. Arthur Donker is een 3e rangs columnist behept met een ongelooflijke minderwaardigheidscomplex.
  Dat is niet beledigend bedoelt, maar je moet begrijpen dat Arthur Donker zich enkel op Curaçao columnist kan noemen, nooit van z’n leven in bijv. Venezuela of Nederland, het is maar maar een voorbeeldje hoor. Op Curaçao kan (zoals je wel zult weten) behalve columnist ook een ieder zich journalist noemen, ook al hebben degenen die zich voor journalist uitgeven geen kaas gegeten de journalistiek, vaak weten ze niet eens wat het inhoudt.
  Maar goed, maar we zitten op Curaçao.

  Arthur Donker kan makkelijk scoren, hij weet dat ingezonden stukken waarbij flink afgegeven wordt “op Curaçao en de Curaçaoënaars” op Versgeperst.com veel reacties genereert, ook al zit er in sommige zaken een waarheid. Maar dat wist iedereen al. Ik heb Arhur D. echt nog nooit betrapt op een ‘al caso’ column/ingezonden stuk..
  Weliswaar bevatten zijn ingezonden stukken nu minder schrijf, taal en spellingsfouten, dat is een hele vooruitgang voor de man die zijn Venezolaanse paspoort inleverde met de woorden(eigenlijk een brief..), ik waarschuw Venezuela voor de laatste maal, of anders….”sino fono”. 😆
  (p.s., alhoewel ik van mening ben dat Kurazoleños niet persé foutloos nederlands hoeven te schrijven, nederlands is immers niet onze taal..)

  Blijkbaar vond niemand dat stuk over Simon Bolivar interessant genoeg om er een reactie op los te laten. Dus dan maar na een weekje een ingezonden stuk, en vooral overdrijven en afgeven op alles wat Curaçao is, want dan weet Arthur D. wel heel zeker dat hij misschien wel 100 negatieve pro-reacties kan uitlokken, reacties van mensen die de pest hebben aan de Kurazoleños, vandaar de nu al 38 reacties..

  Ach, heb gemerkt dat zowat elke Kurazoleño, ministers, gewone mensen,etc afgezeikt worden op Versgeperst.com. Ik hoop dat ook ik het recht heb om Arthur Donker een beetje af te zeiken. niet dan? 😆

 8. Soms heb ik het gevoel dat ik in het jaar 1814 ipv 2014.
  Mensen hier wonen nogsteeds in middel eeuwen. Ipv werken naar een betere toekomst blijven de mensen in het verleden hangen. Mensen please slavernij is lang voorbij, homos zijn ook kinderen van god, en tegenwoordig lijkt het normaal dat priesters aan kleine jongens zitten.

 9. Rudolf, zelfs op het laagste standje leg je de lat nog te hoog voor Kabuya, hoe was het ook alweer ? Moet je nou aan dit soort mensen het antwoord geven voordat je je vraag stelt ?

 10. http://www.pinterest.com/pin/123075002289053459/

 11. @jan

  en natuurlijk die van jou (sarcastisch bedoeld)

 12. Klaas heeft volkomen gelijk, het is diep triest dat de beste kandidaat zich onder politieke druk heeft teruggetrokken.

  Of zou hij een cheque hebben gehad van Pueblo Soberano?

  Hoe dan ook, het geeft weer eens aan hoe volkomen bedorven de politiek is, En het volk, dat ervoor kiest om zich te laten regeren door randcriminelen. Of zou het domheid zijn?

 13. Wat ik pas hypocriet vind is dat PAIS zich nu ineens neerlegt bij de benoeming van de directeur van de RdK omdat hun kandidaat zich na valse beschuldigingen en druk van de PS zich terug heeft getrokken.

  Laat zien dat je ballen hebt, Rosaria (als je die al hebt). Gewoon neer leggen bij de keuze van PS, is instemmen en meedoen met corruptie.

 14. De enige intelligente reactie hier is van Melvin. Alle anderen schrijven maar in het luchtledige en maken zich druk om niets.

 15. @kabuay, Wie was eerder op Curacao.. de YDk of de makamba?

 16. als we de zienswijze van deze mevrouw moeten volgen, dan moeten we beginnen onze vrouwen uit de politiek te halen immers in de bijbel staat niets over de rol van vrouwen. Daarom hebben we ook geen vrouwelijke priesters. Als je deze mevrouw hoort praten begin je haast te denken dat de bijbel gelijk heeft. zo zijn er wel meer berepen waar vrouwen eigenlijk niet thuis horen.
  uiteraard is dit pure onzin, want we weten allemaal dat elk mens, ongeacht kleur, geaardheid even veel recht heeft als een ander .
  trouwens de “Nederlander” bestaat niet, net zoals er YDK bestaat, maar we kunnen ons wel voelen als YDK maar soms schaam ik me er voor , vooral als dit soort figuren als deze mevrouw uitspraken doet.

 17. Kubaya is net zo onbegrijpelijk als Jacinto.

 18. Beste Kabuya als jij vind dat Nederlanders en dan neem ik zomaar aan dat je de Makambas bedoeld, hun cultuur op Curaçao verspreiden, dan kan ik je uit je droom helpen, dat doen ze al vanaf het moment dat ze Curaçao van de Spanjaarden kochten. En misschien zou je eens kunnen denken aan het gegeven dat je alleen iets kunt verspreiden als daar behoefte aan is. Zo bij elkaar genomen eens een iets andere invalshoek als je me tenminste begrijpt, waar ik mijn twijfels weer over heb.

 19. Rudolf,
  Wat ik wil zeggen in mijn eerste tekst is .
  Dat Nederlanders hoeft hun cultuur niet te verspreiden in Curaçao . .

 20. @kabuya,

  wel aardig dat je de curacaose politici (lees cooruptici) wilt verdedigen.
  maar het zegt wel iets over je verstandelijk vermogen.
  Want deze corruptici zijn al 40 jaar bezig met geld stelen van het volk.

 21. Kabuya het lezen (kunnen lezen) van een tekst hoeft per sé nog niet te betekenen dat je begrijpt wat je leest. Zal je even duidelijk vertellen wat ik bedoel voordat wij elkaar niet begrijpen; ik heb jou reactie gelezen en kan er geen touw aan vast knopen, dus onthoud mij van verder commentaar. Als zich nu meer mensen aan deze regel zouden houden zouden er veel minder misverstanden geboren uit pure domheid zijn.

 22. Mugabe, het zou haar nog wel eens dun door de broek kunnen lopen, die cultuur daar schurkt tegen de moslim cultuur aan en hoe daar over vrouwen emancipatie wordt gedacht hoef ik je niet te vertellen, toch ?

 23. Rudolf,
  Ik dacht dat u me verkeerd begrepen .
  Want Ik heb eerst de tekst gelezen ,en daarna heb ik onze Curaçaose Politici verdediging
  tegen Arthur Donker die de brief heb geschreven .

 24. @Eykl, Onze vrees is dat deze mevrouw straks een minister wordt of bv een functie krijgt bij buitenlandse betrekkeningen.. Deze mevrouw zou goed passen bij een land als Zimbabwe of Oeganda.. die hebben dezelfde denkbeelden

 25. @Jos, Het hoeft niet eens slecht uit te pakken voor homo’s in Uganda. Als je vervolgt wordt omdat je homo bent, heb je recht op asiel in landen als Nederland. Dat gaat makkelijker dan met een bootje naar Lampedusa gesmokkeld worden en daarna in Italie aan je lot overgelaten te worden en op straat leven. Ticket naar NL boeken en doen! Het zal wel eens druk kunnen worden in NL.

  Wat zegt het Luxemburgse EU-Hof?

  Er is principieel geen juridisch verschil tussen godsdienst, politieke overtuiging of seksuele geaardheid. Homo zijn betekent deel uitmaken van een afwijkende groep. Dat valt ook al af te leiden uit het bestaan van strafrechtelijke bepalingen, gericht tegen die groep. Homoseksualiteit is „een dermate fundamenteel kenmerk voor zijn identiteit dat van de betrokkene niet mag worden geëist dat hij dit opgeeft”. Homo’s zijn dus volgens de richtlijn een groep die in aanmerking komt voor asiel indien er sprake is van een ernstige mensenrechtenschending.

 26. Melvin, je zou eigenlijk je pijlen moeten richten op die Ravenau or whatever als je de issue begrepen had. En ja, daar ligt het probleem JIJ BEGRIJPT HET NIET en dat je dat Arthur Donker kwalijk neemt is een typische Curaçaose gotspe (dit woord kun je in iedere encyclopedie opzoeken), anders is er zeker wel iemand in je buurt die het wel begrijpt en het je uitlegt

 27. Ik denk niet dat men zich internationaal druk maakt over een parlementariër met het niveau van mevrouw Raveneau op een eiland als Curacao. Het is al zo’n klein en prachtig eiland, laten we het met z’n alleen gewoon gezellig houden en genieten.

 28. Hiermee bergrijp ik dat de ouders van dhr. Donker en diens generatie en honderden generatie daarvoor in Nederland en Europa zeer domme discriminerende mensen waren? Pas in de jaren ’80 werd in Nederland homoseksualiteit vooral politiek redelijk geaccepteerd.Dat begint nu ook in vele andere (westerse) landen door te dringen. Veranderingen gaan niet overal even snel. Ook het discrimineren op grond van uiterlijk (zoals huidskleur) was vroeger ‘bon ton’. In vele landen is dat nog steeds zo. Je kunt er vanuit je vooruitgeschoven arrogante ivoren toren wel op schelden, maar dat helpt niet. Ik geloof trouwens dat de mening van mw. Raveneau niet kernmerkend is voor die van de yu’i’Korsou.

 29. @Kabuya, Je wilt zeggen dat discriminatie onder de cultuur van Curacao valt??

 30. 100% mee eens.
  deze mevrouw denkt dat ze meer is dan haar medemens.
  Ze heeft de bijbel niet goed begrepen.
  ze is hooghartig en wil haar wil laten domineren.
  en speelt de haatkaart ipv de liefdeskaart.
  nou ja, het vaticaan is daar al bijna 2000 jaar mee de mist ingegaan.
  dus vreemd is het niet dat ze het niet heeft begrepen, ze luisterd alleen maar naar de pastoor/dominee
  zelf denken hoeft dan niet meer.
  lekker makkelijk…

 31. Waarom maakt Arthur zich altijd zo druk om de homo’s? Denkt hij dat het er makkelijk mee scoren is in de publiciteit?

  Homofilie is redelijk breed geaccepteerd op Curacao. Je kunt er openlijk voor uitkomen op straat (er zijn zelfs gay parades) en geweld tegen homos komt niet of nauwelijks voor. Dat er mensen vreemde kreten slaken over homos heb je altijd, maar dat deed Helmin Wiels ook over macambas en toen werd dat voor kennisgeving aangenomen.

  Dus Arthur, hou toch op met van dit non onderwerp een issue te maken. De homo op Curacao wordt niet gedicrimineerd, althans niet meer of minder dan de Haitiaan of de Chinees.

 32. ”Een waarheid als een (domme) koe”, Arthur! Prachtig verwoord. Het wordt hier nooit wat zolang de domheid regeert. We staan weer met z’n allen wereldwijd voor joker door zo’n onbenul.

 33. Philippe Maaskant,

  Ik geloof dat jouw zienswijze zinnig was geweest, wanneer de grondgedachte was, dat onze bevolking reeds lang bestaat uit een dominerende bovenlaag en een woelgeesten onderlaag , die bij gebrek aan kennis een zeer merkwaardige wending aannam, dankzij het ingebouwde selectie-systeem bij het onderwijs. I.p.v. dat de onderste laag, laat maar zeggen “al worstelend en op eigen kracht boven komt”, bij gebrek aan kennis willen zij precies als de bovenste laag zijn, door aanname van de heersende mentaliteit die niet van hun is.
  M.a.w. in plaatst van die evenwichtige omstandigheden te scheppen, waarbij een mogelijke sprake van “binding” zou kunnen zijn op grond van min of meer gelijke vorming en kennis, kreeg men een langdurige “onderwerping” met allerlei nijdige woekeringen.
  Gelukkig is de laatste tijd verschuivingen te bemerken en dit geeft hoop op de door jou bedoelde “binding” op grond van laten wij zeggen; gelijkheid en met Gods hulp “broederschap”, die echter reeds lang als “norm” uit de tijd is geraakt.

 34. “Ondanks de wereldwijde druk om het niet te doen, vaardigt de Oegandese president Yoweri Museveni vandaag tóch de omstreden anti-homowet uit”.

  Oeganda is een behoorlijk achterlijk land, we zijn hard op weg..

 35. Walgelijk…,anto sra ravenau…ta yu’i Korsou mi ta!!! Ik zie u weleens lopen…wat een negatieve uitstraling heeft u!!!

 36. En ze had zeker haar lenzen achterste voren omgedraaid en een zonnebril op toen op 6 february een heel cruise schip vol afmeerde.
  En die middag punda een complete guy famillie parade was…
  Geen woord of letter…
  Die boot kwam niet uit Nederland.

  En als Nederland zo slecht is waarom komt 80 procent van studenten niet terug… En wanneer komt er een keuze voor een Curacao paspoort.
  En dan wel of of. Leveren al die mensen hun nederlandse padpoirt in ???
  Ik denk van niet. Want dan kunnen ze de USA niet zo maar meer in. Voor hun bank rekeningen.
  Ik ben ook benieuwd hoe ander politicie gaan reageren.
  Zeker meneer Asjes… Nederlander geboren in Rotrerdam…

 37. Precies.

 38. Go Winfred, go!

 39. En helaas vertegenwoordigd dit soort onbenul het volk in de politiek

 40. Beste Arthur, een sterke brief! Mijn complimenten!

  Rake alinea’s, pakkende woorden, maar het zal Winnie een worst van vlees zijn wat jij allemaal schrijft. Ze zal doorgaan met haar belachelijke strijd en er is in haar PS-clubje niemand die haar een strobreed in de weg wil leggen. Nobody has got the guts for doing that!
  Dus of je een hele brief, een pakkende alinea, of een sterke zin, laat staan één krachtig woord tot haar wendt; het zal haar niets uitmaken. Zo steekt de eilandpolitiek nu eenmaal in elkaar. Men is bang voor elkaar, of onder de noemer van ‘respect voor elkaar’ doet iedereen alsof we nog in de vorige eeuw leven.
  Pas als meerdere politici (daar zitten toch ook homo’s tussen?) een gemeenschappelijke vuist willen maken, zal ze er misschien achter komen dat ze haar belachelijke strijd beter kan staken en zich kan richten op wat werkelijk belangrijk is voor de samenleving!

 41. +1

 42. gelukkig is deze mevrouw geen nederlander( immers wij als YDK zijn allemaal Nederlanders), dus ze zal waarschijnlijk een visum aan moeten vragen. zoals haar naam al verraad komt ze niet van ons eiland. nu staat de naam wel bekend als piraat, deze piraat stond goed bekend dat hij op elk eiland een liefje had.
  maar dit terzijde, van iemand die het volk vertegenwoordigd mag je anders verwachten. dan kortzichtig om je heen slaan.
  natuurlijk is het heel gewoon als je ziet dat iemand die close in the kring van vertrouwen anders is dan iemand anders. dan probeer je een verklaring te zoeken en iets anders als schuldige aan te wijzen.
  ook vind ik het vreemd dat deze mevrouw onze Minister -President zo kan beledigen, hij is immers Nederlander geboren in Rotterdam.
  Maar elk voordeel heeft een nadeel, waarschijnlijk zullen de russen nu olie hier komen laden van een ander bekende President Poetin, is ook homofoob en ook erg populair in de rest van de wereld.

 43. Hypocriete en discriminerende politici!’ is het niet .
  Want elke land of eiland heeft zijn eigen cultuur .
  En onder cultuur verstaan ik de ras ,religieus , voeding soort .
  Dus alle landen moesten de cultuur van elke land respecteren .
  Alleen in die tijd van Kolonialisme kunnen u eisen dat een land moesten aan uw cultuur aanpassen .
  Maar toch blijven een bepaalde groep van die land rustig doorgaan met hun cultuur .
  Ik blijft rustig tot hier , want triest is dat als u voor een slimmer speelt terwijl dat u niks weten !!

 44. @Arthur. Het schuld-geven aan Nederland (zonder van Nederland afstand te willen nemen) is iets dat ons bindt. De een is er fel in en de ander stemt er stilzwijgend mee in. Het wordt breed gedragen. De rassenkaart iets minder, maar ook wel.

  De vraag is: wat hebben we anders? Hoe moeten we ons als volk -als eenheid- presenteren?
  Er zijn sporters die internationaal doorbreken. Die kunnen we in straatnamen herdenken.
  Maar als ze hun geld verdiend hebben, zie we ze dan terug? Treden ze hier op als lichtend voorbeeld in de maatschappij?

  Nation Building vraagt om een onderwerp. In Zuid Afrika was dat Mandela die voor cohesie zorgde. Maar zolang er geen positief eigen charismatisch leider is, of een nationale identiteit, moeten we ons even behelpen met onderwerpen als Nederland, Racisme, Homo’s etc.

  Zelfs Vietnam ontwikkelt prima relaties met de USA, ondanks hun miljoenen (!) slachtoffers, minder dan een halve eeuw geleden! Het is een trots volk, die hebben oude haat niet nodig om hun land op te bouwen.

  Geef het tijd….

 45. Kon het zelf niet beter verwoorden vwb reacties en opmerkingen van medemensen alhier, zodra ze een uitweg zoeken als ze op hun verantwoordelijkheden etc. worden gewezen.

  Het vingertje, de lange tenen, discriminatie en slavernij en ”de Nederlanders” zijn de geëigende opmerkingen en met zo’n vuur verdedigd dat je ze haast gaat geloven.

  Mensen wordt eens wakker en doe die kleppen af, kijk om je heen, de wereld is al jaren veranderd, blijf niet steken in het verleden want zo zullen we als Land en Bevolking nooit verder komen en blijven we 3de rangs.!