• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Venex, bestaande uit Venezolanen die op Curaçao wonen, vragen honorair consul Helga Mensing om aandacht voor de situatie in hun thuisland.

Geachte mevrouw Mensing,

Venezolanos en el Mundo en Venex Curaçao zouden namens het Venezolaanse volk uw steun aan Venezuela willen vragen, en die van alle consulaire vertegenwoordigers op het eiland. Het geweld in ons land, door gewapende onderdrukking van de regering van ongewapende burgers, heeft extreme vormen aangenomen en mensenrechten worden continu geschonden; zeker tijdens de laatste landelijke gebeurtenissen die sinds 12 februari plaatsvinden, waarbij zes doden en honderden gewonden zijn bevestigd.

Als Venezolaanse burgers op Curaçao zijn we erg bezorgd om ons land, en ook om de afwezigheid van internationale leiders die het geweld en de terreur in Venezuela afwijzen. Wij geloven in vrijheid van meningsuiting, vrede, tolerantie, diversiteit en de ontwikkeling van mensen en land; waarden die gedeeld worden door alle democratische landen. Helaas bestaan deze democratische waarden momenteel niet in onze land. Daarom vragen we u om uw aandacht en steun aan het Venezolaanse volk in deze barre tijden van rouw en verdriet.

Vele internationale mensenrechtenorganisaties hebben hun zorgen geuit over de wrede aanvallen op studenten, journalisten en ongewapende burgers in het algemeen. Wat er nu gebeurt in Venezuela is dermate kritiek dat het tijd is voor de internationale gemeenschap om te reageren en hun zorg te uiten. Venezuela is onderdeel van de jurisdictie van het Inter-Amerikaanse Hof van Mensenrechten maar internationale steun en een sterke kracht die mensenrechten beschermt, is essentieel om de angst te doen weerklinken die veel Venezolanen delen. Wij danken u bij voorbaat voor uw aandacht en vertrouwen erop dat u onze roep om internationale steun begrijpt vanwege het huidige extreme gewelddadige klimaat dat burgers weerloos maakt in hun eigen omgeving.

Hoogachtend,

Venezolanos en el Mundo
Venex Curacao

1 reactie op “Ingezonden: Open brief van bezorgde Venezolanen”

 1. Curaçao machtig bent u niet .
  Curaçao dan bent u wel heilig .
  Want u betaalt uw vijanden niet wat ze verdienen .
  Maar u vergeef en laat alles in Godsnaam voorbijgaan .
  Als in het begin van 19 eeuw werd uw Fort gruwelijk aangevallen door Venezolanen om u te veroveren .
  En jarenlang bent u in angst geslapen .
  Door de nieuwe planning dat de Venezolanen hadden geplant om nog steeds u te veroveren .
  Maar nog steeds vergeef u en vergeef u en blijven vergeef !!
  Oh , wat bent u toch een ” Heilige Eiland”