• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – De openbaar aanklager heeft enkele aanklachten tegen de Venezolaanse oppositieleider Leopoldo Lopez laten vallen. CNN meldt dat Lopez niet langer verdacht wordt van moord en terrorisme. De aanklachten wegens brandstichting en samenzwering zijn formeel bevestigd.

Bij een veroordeling kan Lopez in totaal tot tien jaar cel opgelegd worden.

Bus
Lopez’ advocaat Juan Carlos Gutierrez was blij met het laten vallen van enkele aanklachten, maar vond de totstandkoming van de aanklachten dubieus. Het verhoor vond woensdagavond plaats in een bij de Ramo Verde-gevangenis geparkeerde bus. Een rechtszaal was naar de smaak van de Venezolaanse autoriteiten te onveilig. Gutierrez noemde de gang van zaken ‘onrechtmatig’.

Militair complex
Het is niet voor het eerst dat de autoriteiten zich beroepen op veiligheid. Zo is de gevangenis waar Lopez vastzit een militair complex, wat de vraag oproept waarom een burger daar vastgehouden wordt. De verdediging kreeg te horen dat hun cliënt daar gedetineerd is om veiligheidsredenen.

Demonstraties
In Venezuela zijn deze maand stevige onlusten uitgebroken bij demonstraties tegen de regering, waarbij meerdere doden en gewonden zijn gevallen. De regering heeft echter een stevige greep op de informatievoorziening, waardoor veel berichten het buitenland niet bereiken.

1 reactie op “Lopez niet meer verdacht van moord en terrorisme”

  1. Aanklachten moord en terrorisme vervallen.Aanklachten is nu Brandstichting en samenzwering,mooier kunnen ze het niet maken.Lopez zal minnimaal een gevangenis straf krijgen van 5 jaar ,opgeruimd staat netjes zou Maduro denken.Een veroordeling kan nog wel eens een heel raar staartje kunnen krijgen ten nadelen van de regering???.zie naar de reactie’s van het volk in Egypte,Libanon,Libiè,Syriè,Ukraine,enz enz,nu is Venezuela aan de beurt.