• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

parke tropical thumbCURAÇAO – Parke Tropical is blij. Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur verdubbelt de subsidie aan de dierentuin. De huidige maandelijkse toelage bedraagt 18.000 gulden. De kosten om de dierentuin draaiende te houden, bedragen maandelijks 40.000 gulden.

Parke Tropical heeft opgetogen gereageerd op het besluit van de minister. De dierentuin moet wel een masterplan neerleggen hoe het park financieel verantwoord gerund kan worden.

7 reacties op “Minister Whiteman verdubbelt subsidie dierentuin”

 1. @Silvia, er was een zorgboerderij.. Helaas moesten een paar psychopaten de beesten van deze boerderij martelen en vermoorden..

 2. @Silvia

  en een paar lieve gesterriliseerde poesjes en hondjes.
  hebben die ook meteen een thuis gekregen.
  en de kindjes kunnen met ze spelen en knuffelen.
  leren ze meteen met dieren omgaan
  ik hoop dt iemand van de dierentuin deze reacties lezen en eens gaan nadenken.

 3. Het concept dierentuin naar de eeuwige jachtvelden verbannen. Plaats hiervoor een vorm van kinderboerderij toe met lokale huisdieren. Voor vele kinderen is zelfs een geit of schaap of lokale ezel een fenomeen. Plaats daar ook een koe weten ze waar de melk vandaan komt. Verder leuk inrichten met zitjes en picknickplaatsen.

 4. tja, de dieren zijn daar erg zielig om te zien.
  eenzame opsluiting en pestende kinderen, die komen kijken.
  de aapjes zijn nog het zieligst, maar ook die roofvogels in een kooitje geeft een treiste aanblik.
  Zou de dierentuin niet aan een uitstervingsbeleid kunnen doen en er gewoon een leuke speelplek voor kindern van kunnen maken met een educatief tintje?
  Want zoals het nu is, is het echt achterhaald en triest voor de dieren.

 5. hoezo geen belangstelling, moet je al die blije gezichtjes zien in de dierentuin en speeltuin, zoveel is er nou ook weer niet te doen op curacao voor klein kinderen en het blijft een fijne plek met veel schaduw dus verbetering zeer welkom!

 6. Slecht nieuws !

  Leuk voor de dieren, maar wanneer het concept niet wordt aangepast dat de dierentuin zichzelf kan bedruipen dan hebben we weer een bodemloze put erbij gekregen.

  Heeft een dierentuin in deze vorm uberhaupt wel zin ?
  Moet de dierentuin op deze locatie doorgaan ?
  Hoe kan het concept worden aangepast zodat er meer inkomsten worden gegenereerd ?
  Wanneer we heel eerlijk zijn is het concept van een dierentuin ook volledig achterhaald. De doelstelling van vroeger (toen er geen tv, internet etc was) geldt niet meer, waarmee ook de noodzaak van de dierentuin is verdwenen.
  Opdoeken is wellicht nog de beste oplossing. Als er geen belangstelling is……….voor wie moet de dierentuin dan in stand worden gehouden ?

 7. Goed nieuws!!