• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – Een militair is gisteren aangehouden wegens het overtreden van de Vuurwapenlandsverordening. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Tijdens een huiszoeking werd er een vuurwapen aangetroffen. Ook werd er munitie gevonden. De 23-jarige militair is in verzekering gesteld.

De zaak wordt nader onderzocht door de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM).

8 reacties op “Militair (23) gearresteerd wegens wapenbezit”

 1. @ Henki

  Ik weet niet waar je het idee vandaan haalt dat Curacao bezig is met het verkrijgen van een eigen krijgsmacht. Defensie is en blijft (zal altijd blijven) een taak van Nederland.

  Echter, hier kennen we nog een dienstplicht en dan ook het disciplinair programma voor misfits. Tja, en dan gaat het ook meestal wel fout, niet al die jongens zijn gemotiveerd. Ze moeten ‘in dienst’, maar hebben daar geen zin in.
  Vandaar dat beroepsmilitairen hen ook nooit zullen zien of accepteren als ‘collega’s’. Dat zijn ze niet, zullen ze ook nooit worden.

  Vergelijk het maar met een uitzendkracht in een bedrijf. Kan een aardig persoon zijn, maar is niet hetzelfde als een vaste werkkracht. (Alhoewel hier op Curacao de tijdelijke werkkracht vaak beter gemotiveerd is dan de vast werkkracht, maar dat heeft meer met pastechi’s te maken).

  Echter, voor de onwetende lezer is het woord militair al genoeg en wordt alles over 1 kam geschoren.
  Toen ik ‘wapenbezit’ las wist ik al direct dat het om een milicien zou gaan en niet om een beroepsmilitair. Voor Fada maakt het niet uit, doch voor anderen wel.

 2. lass net dat het inderdaad een YDK is , dat is jammer net nu we in fase zijn waar we als land bezig zijn om een eigen krijgsmacht te krijgen.
  Onze krijgsmacht die in ontwikkeling is zal meer beschikbaar zijn voor ons land en ook zal er een minister ( waarschijnlijk Jusitie) meer zeggenschap krijgen.
  waarvoor we wel moeten zorgen is dat het toelatings beleid gericht moet zijn op gescreende mensen die onze democratie moeten beschermen.

 3. een militair is een militair, van suffisant, hato of van parera.hij vertegenwoordigd defensie. geld hetzelfde voor een zoon van een politie agent hij hoort geen wapens in beheer te hebben van zijn vader.
  gelukig kent defensie geen afl*l verhalen maar treedt op tegen de verdachte.

 4. @Edgar,

  wat heeft dat ermee te maken?
  Jan heeft niks gezegd over Parera.

  @Jan,

  Die situatie was op St Maarten gebeurt, niet op Curacao

 5. Ik ben voor wapens, zoals in Amerika. Wild Wild West.

 6. Ik wil een wapen hebben.. anders kan je zelf niet beschermen.. ik ben niet zoals Whiteman waar meteen het hele politie apparaat op straat gaat om een vreemde motorrijder op te pakken..

 7. @ Jan,

  Ik vrees dat we hier een bijdrage hebben van een zogenaamde militair van Suffisant. Op Parera zitten niet zoveel militairen van die leeftijd die buiten de basis wonen.

 8. Met het huidige beleid van deze overheid en politie, Ben je bijna verplicht om een wapen in huis te hebben. alle overvallen en inbraken zorgen er voor dat de burger zich moet beschermen. en zelfs tegen de politie, want als die een aanrijding veroorzaakt trekken ze ook gewoon een wapen. hoe krom kan het zijn op dit eiland, de grootste misdadiger loopt vrij rond met vuurwapens. maar dat is legaal.