• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VlagCURAÇAO – Ann Groot-Phillips begint per maart als nieuwe directeur van het Kabinet van de gevolmachtigde minister van Curaçao. Dat heeft ze bevestigd aan Caribisch Netwerk. Groot-Phillips volgt interim-directeur Melvin Statia op in deze functie, die oorspronkelijk al in november 2013 vrij zou komen.

Groot-Phillips werkte de afgelopen tijd als waarnemend directeur bij de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao. In die hoedanigheid heeft zij premier Asjes en gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels al enkele keren vergezeld bij bezoeken in Nederland. Ze is in het verleden ook gevolmachtigde minister van Curaçao in Washington geweest.

11 reacties op “Groot-Phillips is nieuwe directeur Curaçaohuis”

 1. Pikatje, heb liggend onder de tamarinde boom weer eens een poging tot “denken” gedaan en kwam na een tijdje tot de volgende conclusie: in dit huidige regerings gebeuren zou Helmien never nooit niet gepast hebben dus what to do en zie zelfs zijn zus verkoopt hem of heeft hem verkocht en geniet nu van haar zilverlingen. Kun je van tamarinde bomen geur high raken ? Zal toch niet ?

 2. @ex-ABN AMRO sweeper: “Curacaose adviescommissie Ivar A, Tara A en Elmer Kade Wilsoe”

  Je bedoelt vermoedelijk de inmiddels beruchte adviescommisie Asjes, Asjes en Asjes.
  Onze ex-Statendictator zet momenteel zijn poppetjes op zijn strategische plaatsjes, om zich van de nodige gekochte loyaliteit te verzekeren.Hoe deze anti-democraat ooit door de VDC is gekomen…

 3. Even eerlijk mensen: Wie zich nog met deze club sjoemelaars associeert heeft zelf ook een gigantisch imagoprobleem. Tsja, je zal maar met ze moeten werken….

 4. En Marvelyne, W
  wie zaten er in die Curacaose adviescommissie?

  Ivar A, Tara A en Elmer Kade Wilsoe?

  Ben je er onderwijl in geslaagd dje ongewelvallige werknemers eruit te werken en de rest de mond te snoeren? Well done! Heb je toch nog wat geleerd van Oom Jasjes.

 5. Naast SOS Venezuela, wordt het ook de hoogste tijd voor SOS Curacao. Een open sollicitatie voor nieuwe directeur van het Kabinet van Curacao te Den Haag, met als sluitingsdatum eind januari, en dan is opeens vanaf 7 februari al bekend dat mw. Philips de nieuwe Directeur wordt. Dan wordt dat bewust nog even achter gehouden, publiceert de media het vandaag, en kan zij 3 maart beginnen. WAT? Kon die Commissie op Curacao dan in 1 week tijd haar werk doen, en een keuze maken uit al die sollicaties, zonder sollicitatiegesprekken te voeren, laat staan een tweede ronde? Het antwoord is NEE. De waarheid is dat de open sollicitatie slechts een dekmantel was, voor een benoeming achter de schermen, van een dame die gelieerd is aan Asjes en de PS. PAIS, en overige coalitiepartners, wordt eens wakker en ga doen wat er van je wordt verwacht. Politiek bedrijven, onderhandelen, en plekken opeisen. Als het toch om benoemingen gaat i.p.v. een sollicitatie, dan had een andere coalitiepartner die plek moeten krijgen, NIET PS. Wake up and smell the coffee, wintersleep is over!!!!!!!

 6. Beste right, nou heb ik mij vrij recentelijk door iemand die staatkundig onderricht is laten vertellen dat onze Gevolmachtigd Minister geen ministeriële status heeft. Haar functie wordt gesalarieërd als van een, ja wat hogere ambtenaar, secretaris generaal of iets dergelijks, als ik even tijd heb, zal ik dat opzoeken, heerlijk toch zo’n internet verbinding.

 7. De vriendjespolitiek van Ivar Asjes loopt nu echt de spuigaten uit.

  Eerst de directeur van de Isla, nu deze dame die als een hondje achter Ivar en Tara aanloopt. Ann Groot Philips is de nieuwe Stella van Rijn.

 8. “Ann Groot-Phillips wordt de nieuwe directeur. Op Curaçao is een commissie ingesteld die mij heeft geadviseerd over de beste kandidaat. Op basis van dat advies heb ik gehandeld. De benoeming is geaccordeerd door de Raad van Ministers”, zei minister Wiels.

  Sure Marf.
  Alle vertrouwen in jouw betrouwbaarheid, professionaliteit en zeker ook in je objectiviteit 😉

 9. Voorspelbaar.
  Vriendinnetje van Familie Asjes en Fraudelyntje W.

  En PAIS stond erbij en keek ernaar.
  Dachten natuurlijk: nu ff dimmen, anders een 2e ‘RdK’ kabinetscrises

 10. Ann Philips Groot – een persoonlijke vriendin van Ivar & Tara Asjes.

  Ging vaak met Jasjes mee op buitenlandse tripjes. Waaronder in augustus 2013. Soms ook gezellig samen met Tara.

  Geen management of commerciële ervaring wat voor directeurschap voor Curacaohuis zo nodig is. Wel bestuurlijke en juridische ervaring.

  Verder vooral een brave volgster. Van haar geen tegenstand of kritische noten te verwachten. Kortom: Ideaal voor Marvellous Marvelyne Wiels,
  Tara & Ivar ook blij, hun vriendin geholpen.

  Helemaal geen vriendjespolitiek verder natuurlijk.
  Zouden Asjes, Asjes & Wiels nooit aan beginnen.

 11. Is haar CV gescreend ? Of heeft ze zich bij haar baas aangesloten, die gaat er ook vanuit dat haar CV niet geloofwaardig hoeft te zijn als ie maar mooi is !