• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

hospital nobo otrobandaCURAÇAO – “De werkzaamheden op het terrein van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zorgen voor stofoverlast. Er zijn onlangs meerdere klachten binnengekomen, waarna actie is ondernomen.” Dat meldt Uitvoeringsorganisatie Stichting Sona (USONA).

USONA bevestigt dat het afvoeren van bouwafval van het Colon-gebouw naar de landfill voor stofoverlast zorgt voor de omliggende gebouwen. “De verantwoordelijke partijen hebben direct actie ondernomen.”

Oplossing
In overleg met de Sint Jozef school en het Rooms Katholiek School Bestuur (RKCS) zijn gisteren meerdere mogelijkheden besproken om de stofoverlast te beperken. USONA meldt dat de betrokken partijen tot een overeenkomst zijn gekomen. Er is besloten dat alle doordeweekse bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd na schooltijd (van 14.00 tot 19.00 uur). Daarnaast worden de scholen schoongemaakt door een aannemer, zodat de leerlingen in schone lokalen les krijgen. Ook worden de airco’s schoongemaakt om te voorkomen dat stofdeeltjes in het systeem blijven circuleren. Bij de naastliggende gym zijn platen aangebracht om de stofoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Lange termijn
In overleg met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) wordt er eveneens gekeken naar een langetermijnoplossing. “De grondwerkzaamheden zijn zo goed als afgerond. We zullen de bouw van HNO blijven monitoren en er op toezien dat de overlast tot een minimum beperkt blijft”, aldus USONA.

www.versgeperst.com