• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Protest VenezuelaCURAÇAO – Aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Leopoldo Lopez hebben zich vandaag bij een rechtbank in Caracas verzameld voor de eerste hoorzitting. Lopez wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn bij het recente geweld in Venezuela. Zijn aanhangers riepen om zijn vrijlating.

De spanningen in Venezuela, waar geweld de afgelopen week aan zeker vier mensen het leven kostte, nemen toe. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

Aanklachten
Op de hoorzitting van woensdag maken de aanklagers vermoedelijk hun aanklachten tegen Lopez bekend. Ook wordt bekend of hij in hechtenis moet blijven. Volgens een arrestatiebevel dat eerder werd uitgevaardigd kan hij ook worden vervolgd voor moord. Lopez meldde zich dinsdag – te midden van duizenden aanhangers – bij de autoriteiten. Hij zei niet te vrezen voor een gevangenisstraf. “Ik ben onschuldig.”

Onlusten
Honderden studenten brachten de afgelopen week op de straten van Caracas door. Overdag werd gedemonstreerd, in de nacht werd strijd geleverd met de politie. Vorige week woensdag kwamen bij onlusten drie mensen om het leven. Een van de slachtoffers zou een student zijn die omkwam toen militieleden die de regering steunen het vuur openden op een groepje betogers.

Mediabeperkingen
Maandag trokken betogers naar het gebouw van de Venezolaanse overheidsdienst voor telecommunicatie. Ze eisten dat alle beperkingen die de media zijn opgelegd worden opgeheven en dat er vrijelijk mag worden bericht over de politieke crisis in het land. De politie zette traangas en rubberkogels in om de betogers uiteen te jagen. Er viel een vierde dode toen een voertuig op een groep studenten inreed.

© Novum

4 reacties op “Leopoldo Lopez voor de rechter”

  1. Het gaat daar hard bergafwaarts,….

  2. Tis nie best…..

  3. En dan te denken dat een groepje politci onder aanvoering van Cova wilde dat Curacao onderdeel zou worden van Venezuela..

  4. Duizenden aanhangers ? Geen fotos gezien ? Caracol niet live gekeken ? Het waren zeker 10.000den als niet zelf 100.000den …. en dan spreken wij nog niet eens van de massas mensen in vele anderen steden van Venezuela …. bekijk de fotos van Maracaibo, Valencia, Barquesimeto etc etc !!!