• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PostCURAÇAO – Het gerecht in Willemstad heeft de 49-jarige P.E. vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar met drie jaar proeftijd. E., die al 30 jaar voor Defensie werkt, postte in 2012 een brief met drugs om collega W. een plezier te doen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De postbeambte van de Marine rook echter onraad toen hij de brief in handen kreeg. De ‘sollicitatiebrief’ woog 520 gram. Extra verdacht was dat er geen afzender op stond. Daarna bleek dat de envelop cocaïne bevatte. E. ontkende vanmorgen alle betrokkenheid. De rechter vond echter dat de man beter had moeten nadenken. “Het is algemeen bekend dat via de post drugs wordt gepost. U had beter moeten weten”, aldus de rechter. In deze zaak is vorig jaar reeds collega W. veroordeeld. Hij kreeg een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

4 reacties op “Defensiemedewerker veroordeeld voor posten drugsenvelop”

 1. Ik lees in de krant vandaag dat de rechter met zijn uitspraak een voorbeeld wil stellen. Maar wat voor een voorbeeld is een voorwaardelijke flutstraf?

  Zelfs een onvoorwaardelijke straf stelt niets voor want die hoeft nooit te worden uitgezeten. Zie Brian Mariano.

 2. Mart, als je P.E. zou kennen (zoals, als ik moet inschatten, Jan en ik) dan weet je dat dit volkomen onterecht is – hij zou werkelijk geen vlieg kwaad doen. Altijd in om anderen te helpen, heb ik ondervonden. Ik vind dit echt heel erg.

 3. Jan, je bent wel erg naief.

  Hadden we Brian Mariano ook moeten geloven toen hij zei niets te weten van een dubbele bodem in zijn koffer?

 4. Belachelijk oordeel van de rechter. Hij deed op verzoek van een collega, die bekend heeft dat de brief van hem was, een brief op de post. Je kunt het dom, naief noemen, maar het was volledig te goeder trouw. Volledige vrijspraak was hier op zijn plaats geweest!