CTEXCURAÇAO – De overheid heeft de door Curaçao Exchange NV en CTEX geclaimde belastingen nog niet terugbetaald. In oktober zegde minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm toe met terugwerkende kracht 2,9 miljoen gulden terug te betalen, meldt Radio Hoyer 2.

Dat werd destijds met een meerderheid van stemmen in de ministerraad besloten.

E-Zone
“Het heeft CTEX zestien maanden gekost om de status van E-Zone te krijgen en nog steeds draait het proces om het geld terug te krijgen”, verklaart directeur Anthony de Lima tegenover Radio Hoyer 2. Hij heeft onlangs nog contact gehad met Palm, maar “het moet zijn traject lopen, dus we wachten af”, aldus de Lima.

Elmer Wilsoe
Pueblo Soberano-parlementslid Elmer Wilsoe was het destijds oneens met terugbetaling aangezien CTEX al die tijd niet onder toezicht en regelgeving heeft gestaan van de E-Zone en dus geen recht heeft op teruggave van de bijna drie miljoen gulden. De ministers van die partij hebben volgens Wilsoe tijdens de stemming in de ministerraad dan ook tegen gestemd. “CTEX wil dat hen de status van E-Zone met terugwerkende kracht wordt toegekend, terwijl het gebied op Mahuma pas in juni van dit jaar is benoemd als E-Zone”, zegt Wilsoe.

Vertrouwen
De Lima laat zich niet uit over wat er in de politiek gezegd is, maar zegt even later wel dat CTEX er destijds vertrouwen in had dat de overheid haar woord zou houden, aangezien CTEX geïnvesteerd heeft met de toezegging van terugbetaling van de belastingen.

De Lima geeft antwoord op de vraag van Rick Hart of de bijna drie miljoen gulden al is terugbetaald.

1 reactie op “‘Belastingen nog niet terugbetaald aan CTEX’”

  1. Als er geen harde verplichting tot betalen is dan niet doen. Ctex gaat het niet redden denk ik, en daarmee ook de Girobank niet waarvan directeur Garcia onverantwoord veel aan Ctex geleend heeft.

    Miljoenensubsidie aan het bedrijf geven is dan ook geld in de zee gooien.