• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar ministerieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) eist een flinke geldboete tegen een vermeende importeur van namaakartikelen. De 72-jarige X.N. alias ‘Checo’ hoeft niet de cel in, maar als het aan het OM ligt moet hij 25.000 gulden boete betalen. Het OM wil ook zijn bedrijf aanpakken.

Tegen Checo’s bedrijf Curaçao Freezone Distributors NV eiste de officier van Justitie vrijdag een boete van 50.000 gulden. In 2013 onderschepte de douane 8,5 miljoen Marlboro-sigaretten, 414 dozen met t-shirts van LaCoste, 575 dozen met t-shirts van Nike, 404 dozen Calvin Klein-jeans en 800 dozen met Armani-artikelen.

Leeftijd
Gezien de hoge leeftijd van de man eiste het OM geen celstraf. Over twee weken volgt de uitspraak.

6 reacties op “OM eist fikse boete tegen importeur namaakartikelen”

 1. Wat een schijnproces. Overal op het eiland worden illegale DVD’s te koop aangeboden, ze hebben zelfs een officieel verkooppunt in de nieuwe Mangusa maar niemand treedt er tegen op.

 2. @Maura,

  Het OM eist de boete. De rechter moet in deze zaak nog uitspraak doen. Hopenlijk heeft hij/zij meer gezond verstand mbt het vaststellen van de juist straf.

 3. Het argument dat deze meneer op leeftijd is klinkt erg SLAP,zelfs oude en op leeftijd over de 80 oorlogmisdadigers moeten het gevang in, dus men mag zich op curacau iedereen bestelen .Wij kennen ons daarom Jij hoeft niet te zitten jij arme man.Hij lacht in zijn vuist over deze UITSPRAAK .

 4. Hmm inkomsten was iets van 800 duizend en dan een boete betalen van 25.. Kan ik ook tekenen?

 5. Het zou het OM sieren als er eens boetes en gevangenis straffen worden uitgedeeld aan namaak politici die hun zakken op de zelfde manier lopen te vullen op een geweldige manier.Te beginnen met Promonenten van alle partijen. ex partijen.

 6. Meneer “Checo” X.N. (ra, ra) zal zich rot lachen en de 25.000 guldentjes
  met plezier betalen.
  Aan de hoeveelheden te zien van deze ene onderschepte lading zullen zijn
  totale illegale inkomsten wel vele miljoenen bedragen.
  Moraal is dus: misdaad loont, hoge leeftijd of niet.