• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – Een minimarket in Gato is vanmorgen rond 06.27 uur overvallen. Dat meldt de politie. Een van de slachtoffers was een 46-jarige Haïtiaanse klant die brood kwam kopen. Hij werd buiten de minimarket verrast door vier mannen. Onder dreiging van een machete en een pistool moest hij zijn auto afstaan.

Daarna gingen de overvallers de minimarket binnen en bedreigden een 33-jarige vrouw om vervolgens er vandoor te gaan met de kassa. Ze stapten in de witte Ford Focus die ze net hadden buitgemaakt en reden in de richting van Souax. Het voertuig is korte tijd later door een andere politiepatrouille gezien op de Kaya Cruzeiro. De politie heeft vervolgens de auto en de kassa in beslag genomen voor nader onderzoek.

Informatie
De daders zijn nog voortvluchtig. Allemaal hadden ze  een normaal postuur. De politie is op zoek naar informatie over het viertal. Heb je informatie die kan leiden tot een of meerdere aanhoudingen, bel met het overvalteam op 8666140 of 8666192 tijdens kantooruren. Je kunt 24 uur per dag bellen naar telefoonnummer 917 of de anonieme tiplijn 108.

21 reacties op “Carjacking en gewapende roofoverval bij minimarket in Gato”

 1. @Priscilla, een klein eiland waar iedereen elkaar kent is het opvallend dat er zoveel criminaliteit is.. Mensen weten wel wie de bandieten zijn.. en maak je geen zorgen ik kom er niet meer.. Ik geef mijn geld wel uit in andere landen!

 2. Ik heb aardig wat plekken bezocht en criminaliteit is overal…alleen valt het op het eiland zo snel op omdat het klein is..

  Er speelt in grote steden genoeg waar wij niet van weten.

  Ik vind wel dat het de pannen uitloopt maar dat eeuwige geklaaag altijd..doe er dan wat aan!

  Of kom met een beter alternatief…van zeuren op een forum over wel of niet groetende locals kom je ook niet verder! Je eet of drinkt er toch niet van nou dan….dan groeten ze je toch niet……… doen ze bij mij soms ook niet..lekker belangrijk zegt meer over hun..

 3. @ tourist? zwaktebod??

  pffffff

  Mij hoor je immers niet klagen over NL…..
  Jij wel over Curacao …dus als je beter kan …. dan moet je beter gaan….

  Natuurlijk is er geen vergelijking mogelijk maar doe nou niet alsof het in andere delen van de wereld wel allemaal perfect is…daar doel ik namelijk op.

 4. @Priscilla, Waarom ben je een klein eiland waar iedereen elkaar kent te vergelijken met een land met 17 miljoen inwoners.. Hou je maar bezig met Curacao!

 5. Wat een gezanik weer….sorry hoor maar blijf dan lekker weg! ooit fora in NL gelezen?? ook hier (JAAAA want ik woon in NL) is het geen rozengeur en manenschijn, maar men wijst altijd liever naar de ander…dan vergeten we voor het gemak even onze eigen problemen toch.

  Dat ik naief ben? ik dacht het niet want ik irriteer mij mateloos aan dit soort tuig hallo mijn familie woont ook op het eiland en mijn vrienden ook ….

  Maar cactussen verkopen hahhhah misschien lach ik omdat mijn vriendenkring het geel goed hebben getroffen en universitair geschoold (geen UNA) zijn maar wat een domme denkwijzE, BEKROMPEN noemen we dat ….

  Dat we nou niet het meest populaire eiland zijn true! i agree!! maar overdrijven is ook een vak…

 6. @ Attaf, Ik heb al eerder gepleit voor het direct op internet zetten van iedere autodiefstal.
  Binnen een week wordt er een overval mee gepleegd (als hij niet gesloopt wordt).
  Foto,bijzonderheden, er zijn zat mensen die dan even kunnen en willen meekijken.
  Is er niet een ICT bedrijf die dit als service naar de gemeenschap kan opzetten?

 7. Vriendelijke locals? Ja die je vriendelijk beroven.. ook op hato zijn ze zo vriendelijk en bij elke overheidsinstantie.. en gedag zeggen.. Ik leef liever in een land waar ik veilig op straat kan ook in de avond dan ergens waar je elke dag beroofd kan worden en je zelfs thuis niet eens veilig bent.. Ook zo’n mooie stinkmachine met rokende schoorstenen in het midden van de stad staat erg mooi voor touristen! Blijf maar lekker je kop in het zand steken en zeg maar dat toeristen moeten oprotten.. straks komt er niemand meer en wat gaan jullie dan doen? Cactussen verkopen?

 8. Wat een gezwets. Volgens mij zijn ze nooit hier geweest. Gewoon de boel opnaaien. Ben blij uit Nederland vertrokken te zijn weg uit dat regime. Heb het prima naar mijn zin hier. Overal waar ik kom zegt iedereen gedag. De locals zijn veel vriendelijker dan in Nederland.
  De criminaliteit wordt sterk overdreven. In Nederland is het erger. De boel opnaaien is het enige wat jullie willen. Blijf dan lekker weg in je hokje in Nederland zitten. Hier heb ik veel meer vrijheid en wil hier nooit meer weg. Geniet nog steeds iedere dag van dit mooie eiland.

 9. Hans@ Hoop dat die voor 10.000 heeft gezweet, want je geeft het zo makkelijk uit, of ben je een Nederlands rechter.
  occasional tourist @ je moet je doodschamen om over goeie dag of groeten te praten als je een Nederlander ben. Je moet nu onder behandeling. Zulke zieke mensen hebben we hier ook niet nodig als toerist.
  Voor ons veiligheid mag je Nederlanders waar je bleef ook mee. Zo erg is Curacao en je ben er 5 keer hier geweest. Ga maar lekker naar je kouwe land en ga daar maar in het sloot zwemmen, daar ben je zeker van je leven en gezondheid. Doeg en tot nooit, vergeet niemand en niks daar, jullie hebben al genoeg genoten.

 10. Ik wil het niet goed praten maar ik woon al 30 jaar in Nederland en het is nog nooit verandert ,Als je goede morgen goede middag zegt in den haag ,krijg je van de hele mensen die op de tam of trein staan te wachten ,geen antwoord.
  Kinderen komen op school en zeggen niet eens gedag tegen de meester of juf ,en dat word gewoon geacepteerd ,en zo groeien ze ook op .Ze vertikken het om mensen te groetten maar denken zelf anders over natuurlijk. Afrikanen en Marokanen die groeten wel ook al klinkt het gek , maar de hollander die zegt MOOI WEER OF SLECHT WEER HE, en denken dan dat ze daar mee gegroet hebben .Die paar boeven die Curacao onveilig maken kunnen door de Hollanders ook gepakt worden want Curacao kan of moet hulp vragen,maar nee jaren lang dit soort dingen blijven beleven ,in de krant zetten en de hele wereld rond sturen om op alle anties te trappen werkt beter schijnbaar .Als Amerika putin wil pakken dan staat Nederland en Engeland ALS EERSTE in de rij om te helpen,maar een paar ondervoede overvallers zijn voor hun te sterk, Dat is de waarheid.Laten we naar de feiten kijken ipv met modder naar elkaar gooien.

 11. @Priscilla, wat bedoel je met: dan blijf je lekker weg, voor jou 10 anderen?? Ik ben ook een toerist die elk jaar naar het mooie Curaçao komt maar wij slaan dit jaar ook over. Als ik me straks alleen nog maar op kan laten sluiten in een resort om ellende te voorkomen….niet mijn idee van vakantie. Ik kan me voorstellen dat ze 1 toerist niet zullen missen maar als alle toeristen zo gaan denken wat denk je dat er dan gaat gebeuren? Sorry hoor maar je reactie is wel erg naïef.

 12. @ Rusdel.. Nee is niet anders, de meeste Antilianen in Nederland zijn ook onvriendelijk.

 13. @ Rusdel,

  Er is 1 verschil……………..Curacao loopt er graag mee te koop dat ze ‘Dushi Hende’ zijn, althans dat wil het marketing bureau ons graag doen geloven.
  Het vreemde is dat de lokale bevolking zelf is gaan geloven dat ze Dushi Hende zijn.
  Helaas gelooft de toerist er helemaal niets van, want die wordt dagelijks met de waarheid geconfronteerd.

 14. occasional tourist

  ( Geen glimlach kan er af, en al zeg je vriendelijk goeiedag in 4 talen, ze staren je aan alsof ze je niet begrijpen en zeggen zeker niets terug. )

  Wou je zeggen dat het in Nederland wel anders is dan ?????

 15. Ford Focus.. die werd eerder gebruikt

 16. @ Hans Lekker relevant… maakt niet uit wie de daders zijn het is en blijft erg!!
  @occasional tourist Dan blijf je lekker weg toch? voor jou tien anderen.
  Begrijp mij niet verkeerd,.. i totally get you! Ik vind het ook verschrikkelijk om dit allemaal te lezen. Mijn familie woont nl op het eiland en ik moet er niet aan denken dat mijn moeder dit overkomt of iemand anders zijn/haar familielid maar realiteit is ook dat ik zat Nederlanders ken met huizen @ Jan Thiel die er ondanks de onvriendelijke bevolking (sommige zijn idd onvriendelijk klopt, vind ik nl ook) nog steeds graag komen ..
  Ik bedoel ermee te zeggen dat je best je gal mag spuwen maar je bereikt er weinig mee …ze zullen je niet missen of zo…

  Even terug naar waar het echt om gaat ….Ik walg ervan en ik hoop dat die lui gepakt worden …het is karnaval en men denkt alleen aan easy money …. machetes zijn hot items lees ik zo…

  En de drone????????

  Kennelijk aan het slapen 🙂

 17. Ons zien ze niet meer Curacao. Jammer want we kwamen er graag. 5 keer op vakantie geweest met ons gezin. Als er niemand meer komt zal misschien eindelijk eens orde op zaken worden gesteld.
  Dan te bedenken dat Curacao reclame maakt met een vriendelijke bevolking ?! Die heb ik anders nooit tegen gekomen. Geen glimlach kan er af, en al zeg je vriendelijk goeiedag in 4 talen, ze staren je aan alsof ze je niet begrijpen en zeggen zeker niets terug. We zijn al overal ter wereld geweest en volgens mij heeft Curacao de meest onvriendelijke locale bevolking. Maar dat namen we er allemaal wel bij omdat we het eiland zo mooi vinden, de zee lekker warm en de Nederlanders waar je verblijft en meest contact mee hebt wel vriendelijk zijn. Nu komt daar nog extra grote onveiligheid bij. Voor mij hoeft het niet meer.

 18. Ik zet er 10,000 op in dat de daders geen macambas waren. Wie durft.

 19. Als de politie zich alleen maar bezig houdt in het dwarszitten van degenen die hun veel te hoge salaris, zoals de bike-politie, voelen de criminelen zich vrij om hun slag te slaan.

 20. Wat een heerlijke eiland ,nos dushi korsow wanneer lees ik iets positief !!!

 21. aha daar zijn ze weer 4 man en?
  ze staan bekend van de overval Punda, overval schonegevel enz.
  het word toch eens tijd dat familie, kennissen deze mannen gaan aangeven , het geweld spiraal gaat steeds verder.
  dus kom op wie kent deze boefjes?
  voorkomen is beter dan de zoon, broer, neef in de gevangenis te zien ziten voor doodslag of moord.