• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit John Baselmans stevige kritiek op het innen van rekeningen door UTS.

We hebben er weer de laatste dag op zitten dat we onze UTS rekeningen moeten betalen. Al ruim vier maanden heeft UTS problemen met hun nieuwe ‘billing system’. De rekeningen worden niet verstuurd of men ontvangt een rekening die dan al verlopen is. Steevast zien we de oproep in alle kranten dat we voor de zoveelste van elke maand moeten betalen. Maar hoeveel moeten we betalen als we geen rekening krijgen? Je belt op en je hoort dan van een van de medewerksters dat je maar een gemiddelde bedrag van tevoren moet storten! Of je krijgt een nieuwe website en die heeft zware problemen om op je scherm te verschijnen! Heb je na drie bakken koffie eindelijk contact dan zie je niet één van de invoices. Als je toch niets te doen hebt, mag je ook de bus of wagen nemen en dan kun je op enkele betaalpunten je geld op de UTS-rekening storten. Het is gewoon van de zotte.

Wat vreemd is, is dat de wet zegt dat je als bedrijf verplicht bent om facturen of rekeningen te overhandigen aan de klant met nummer, datum, bedrag en omzetbelasting. Maar UTS meent dat dat niet meer hoeft. Ook de statuten van UTS zeggen dat men de maandelijkse rekening op tijd moet betalen. Nogmaals, heren bestuurders van UTS, welke rekening? U kan en mag ons niet afsluiten omdat u als UTS wettelijk in gebreke bent. U handelt compleet tegen alle wettelijke regels maar ook tegen uw eigen statuten! Ik kan niets anders concluderen dat UTS zwaar in gebreke is en zich totaal niet aan de wet houdt en dat dan nog wel als semi-overheid die wel ons allerlei regels oplegt. Waar is onze minister van Economische Ontwikkeling? Ik vind het hier ruiken naar fraude/afpersing waar je mensen maar een bedrag laat storten en terwijl je niet weet wat je aan het betalen bent. Je ziet nauwelijks nog een rekening en je moet maar geloven dat je bedrag wordt verrekend! Geen bewijzen van de kant van UTS.

Ik zie me al bij een supermarkt staan en de caissière zegt tegen mij: “Och geef me maar 400 gulden. We verrekenen het wel met de volgende keer”. Dat laat u nu toe als semi-overheid. Waar is onze overheid? Waar zijn onze beschermers van de burgers, denkende aan Openbaar Ministerie?

19 reacties op “Ingezonden: hoe int UTS de rekeningen?”

 1. Vergeet niet dat we in een ontwikkelingsland wonen he. Alleen gaat de ontwikkeling uiterst traag. Sterker nog het gaat alleen maar snel achteruit. De regering en de bevolking kiezen voor de totale ondergang. Op naar Haïti status.

 2. nu zulen we een korting krijgen omdat onenet verdwijnt toch?
  update van de snelheid ip en download die beloofd is kan alleen met een nieuw kastje, echter ze hebben geen geld dus geen update.
  Gelukkig hoef je nu dus geen vaste lijn telefoonkosten betalen zolang je geen update heb.
  tenminste van vaste lijn -vastelijn, maar ja hoeveel mensen hebben dat nog.
  flow is nu op grote berg bezig , dus er is toekomst voor Ban abao

 3. Beste Answer of moet ik zeggen mevr…..

  We wonen 10 jaren op bandabou en toen we in ons huis trokken hadden we een krakerige vreselijke vaste lijn. We hadden nauwelijks portable bereik en ben meteen met UTS om de tafel (met U) gaan zitten. We hebben in de afgelopen jaren een zuivere vaste lijn gekregen en een constante ADSL van 14MB want hoger kunt u niet leveren. Al is er dit jaar mij beloofd een lijn aan te bieden (zoals contract) van 50 mb zie ik nog weinig actie in onze buurt.

  U weet als geen beter dat ik alle nummers van uw mensen in bezit heb en dat ik voor Bandabou dagelijks de ADSL monitor en dat ik elke fout in het net meteen door geef aan de grote heren van UTS. Zo zit ik zondag nog wel eens uren te puzzelen welke router van landsradio of kastje het nu weer de kuren heeft en weer de storingen veroorzaak. Ik gaf nog niet lang geleden s’morgens om 4 uur aan hoofd ADSL netjes door dat alle kasten waren doorgebrand door bliksemaanslag. Ik heb zelfs eens aangeboden om de schakelaar in onze kast zelf alsmaar in te schakelen als de stroom weer eens uit viel. Dat moest toen handmatig gebeuren en een monteur vanuit de stad moest komen! Bijna wekelijs geef ik UTS een update met de daarbij diverse metingen.

  UTS moet en is wettelijk verplicht een rekening te sturen dat doen ze niet!
  Zo simpel ligt de zaak. 4 maanden bel ik u al op over deze problemen met de rekeningen 4 maanden wordt ik met een dode mus blij gemaakt (volgende maand werkt alles)!
  UTS heeft me een snelle lijn beloofd (volgens mijn contract) UTS is nergens te vinden.

  Als ik de uren in rekening moet brengen wekelijks dan zou UTS mij op zijn minst een gratis lijn kunnen geven en nog een aardige duit daarbij zoals ze hun personeel betalen wat niet werkt! Mevrouw Answer ik denk dat ik maar eens ga stoppen met de backup die ik UTS wekelijks geef.

 4. Wow, dat ik het mag meemaken het volledig eens te zijn met J.B.

  Uts is een typisch voorbeeld van wat je krijgt als de overheid op de stoel van de ondernemer gaat zitten.
  Verkeerde mensen op verkeerde plekken. Een ambtenaren mentaliteit in een corperate jasje.
  Technische kennis. *zero*
  TDS kast die tijdens het kijken van een programma, midden in primetime channel updates doet.
  Gebruik maar opendns ipv van onze dns, want die doet het niet.
  Oh, u wilt een popbox ? (Wat in het contract staat)
  Doen we niet. Poorten open op uw kastje? Wat is een poort..

  Hoe moeilijk is een billing probleem?
  Welcome to the tree friendly age. Email de rekening.
  Rekening website met overzichten.
  Laat hen die het willen een aanvraag voor een dode boom doen.

  Run een analyse over je klanten en deel ze in risico groepen.
  Structurele wanbetalers hebben hun eigen afdeling en regels.

  Premium klanten worden behandeld als echte koningen.

  Ontsla de projectmanager die de billing migratie heeft gedaan.
  Investeer in inhouse wo technisch personeel die technische quality garanderen.

  Echt waar, hoe moeilijk is het?

 5. @Answer, Tuurlijk krijg je een probleem met debiteuren als je geen rekeningen stuurt. Ik heb een bedrijf en heb de rekening nodig voor mijn administratie. Ik betaal op tijd maar heb wel een rekening nodig.. Nu kan je met het makkelijkste boekhoud programma gewoon met een druk op de knop alle rekeningen uitdraaien dus ik snap niet waarom het niet kan.. en waarom stuur je wel mensen aanmaningen (zonder het bedrag) maar geen rekeningen?

 6. Dit komt allemaal omdat de directeur benoemd is om zijn capaciteiten, niet
  omdat hij een loopjongen is van Charlie Cooper.
  En maar blijven roepen dat we alles doen om het beter te maken voor het
  eiland en het volk.
  Geloven ze zich zelf nog wel?
  Hoe lang kan dit nog door blijven gaan?

 7. Ik heb automatische incasso voor mijn UTS rekeningen. Kreeg ongeveer 2 weken geleden een brief dat ze door omstandigheden 3 maanden niet geind hadden en dat dat nu alsnog ging gebeuren. De ontbrekende telefoonrekeningen zelf heb ik echter nooit mogen ontvangen. Overigens doet mijn telefoon het bijna nooit, door een soort permanente storing. Al 2x opgelost, maar na een week of 2 is het weer bal. Ik weet niet eens waarom ik deze telefoon nog aanhou. Om de kas van UTS te spekken denk ik. Wat een flutorganisatie!

 8. @ Michel. Ik ben klant bij UTS voor internet, vaste telefoon, mobiele telefoon en televisie (TDS) en heb niets te klagen. Zelden tot nooit storing.

  “Zelden” is subjectief. Ik had dit alles ook bij UTS en bij alles werd ik bestolen. Nu heb ik alleen nog vaste telefoon, maar dat zal niet lang meer duren bij gebrek aan alternatief. Ook daarbij diefstal toen bij prepaid een extra heffing van 26,50 per maand werd ingevoerd en aangekondigd is, dat atami ook 5 naf per maand gaat kosten. UTS beweert geheel ten onrechte, dat dit 60 NAF per maand kostte maar dat is beslist niet waar, want het was 60 NAF aan EENMALIGE KOSTEN. Ze denken zeker, dat de burger gek is. Anyway bij het op te richten UTS-museum zal je zeker een plaats krijgen als enige tevreden klant.

 9. wanneer komt flow nu eindelijk eens naar banda abou, hier heb je nu geen andere keuze dan uts ik heb een aut betaling via de bank kreeg ik opeens een rekening van over de 500 naf omdat ik niet betaald had, bank natuurlijk geen rekeningen gekregen, en zoveel geld is heeeeeeeeel veel als je van je armoedige aow tje moet zien te overleven !!! BAH Bah en nogeens BAH.

 10. @Rene
  Klopt ook wij moeten bellen om een rekening.
  Inmiddels weo abnonnement Chippie opgezegd.
  In onze buurt helaas nog geen glasvezelkabel anders hadden wij ook UTS opgezegd. Dus wachten in spanning tot wij op de concurrent kunnen overstappen.
  Qua snelheid hebben we van UTS overigens niets te klagen.
  Het bellen voor je rekening is helaas voor dit moment een uiterst vervelend gegeven.

 11. U (Uiterst) T (Trieste) S (Service)

 12. Ook ik moet bellen om naar het te betalen bedrag te vragen, en dat ook al maanden achter elkaar, en dan kleunt men nog mis ook.
  De gang van zaken binnen UTS staat niet op zich, het is tekenend voor onze overheidsbedrijven die allemaal staan te wankelen, met een hoeveelheid personeel die niet in verhouding staat tot de hoeveelheid te verrichten werk, en er zitten veel te veel mensen direct of indirect met hun vingers in de kassa .We zullen er ongetwijfeld wel weer een duur consultancy bureau op los gaan laten, om het eindrapport op de stapel van de eerder uitgevoerde surveys neer te gooien.

 13. Ik ben klant bij UTS voor internet, vaste telefoon, mobiele telefoon en televisie (TDS) en heb niets te klagen. Zelden tot nooit storing.

  Dat mag ook wel eens gezegd worden.

 14. De beschreven ervaringen zijn volledig herkenbaar. Of liever waren: UTS om deze redenen opgezegd en op FLOW overgestapt.

 15. UTS is een joke, al maanden moet ik bellen om het bedrag wat ik moet betalen te verkrijgen, online is niets te zien of te herkennen, Al maanden krijg ik dezelfde smoes te horen dat ze met een nieuw systeem bezig zijn. (arme dames van de service afdeling die dit wanbeleid maar steeds moeten verdedigen).

  Per 1 april stoppen ze met hun Onenet mail service en dat verkopen ze door te zeggen : (hou je vast hier komt het): Dat ze ons dan dus een betere service kunnen verlenen!!!
  Ik heb een contract met UTS waarin opgenomen een vaste mail service, en men laat dat van de ene dag op de andere gewoon vallen.

  Je moet maar een web based mail nemen Yahoo of Outlook.com, G mail of dergelijke.
  Vooruitlopend hierop heb ik een Outlook mail account gestart als mijn vervanger voor het Onenet account, de mensen die mij mailen krijgen hun mail retour met daarbij de mededeling: Please contact your Internet service provider since part of their network is on our block list.

  Als je UTS dat laat weten dan vragen ze je of je internet hebt, als je dan bevestigend antwoord dan zeggen ze dat ze verder niets meer voor je kunnen doen, het feit dat UTS dus op een kennelijke blocklist staat zodat de web based mail providers de mail niet doorsturen dat is dus niet het probleem van UTS en je zoekt het maar uit. En zo is UTS bezig zichzelf op te heffen en overbodig te maken.

 16. @ Answer,

  Je draait wel heel gemakkelijk de wereld volledig om !

  Een bedrijf is niet in staat om te leveren wat ze moeten leveren en jij vindt het prima ? Dan ligt de verantwoordelijkheid ineens bij de klant ?

  Het is een feit dat er veel en veel en veel en veel teveel inwoners van dit eiland bij UTS op de loonlijst staan. Velen doen helemaal niets, houden alleen hun hand op aan het eind van de maand en ondertussen gaat het bedrijf naar de filistijnen.

  Dat een bedrijf, met zoveel mensen in dienst, niet in staat is om de diensten te leveren welke ze verkopen. Niet in staat is rekeningen te sturen, niet in staat is om de incasso zo te regelen dat ze niet in de problemen komen.
  Dat mag je het bedrijf aanrekenen en niet de klanten.

  De klanten betalen wellicht niet op tijd, maar het bedrijf staat dat toe. Wanneer iedereen weet dat je per direct wordt afgesloten dan zorgt men vanzelf dat men op tijd betaalt.
  Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een rekening ontvangt.

 17. @ Answer. Hoewel je gelijk hebt over de beroerde betalingsmentaliteit, gaat het me veel te ver om UTS te sparen, want er zijn meer bedrijven die daarmee te maken hebben en toch hun werk goed blijven doen. De bekendste en makkelijkste software is die van het boekhoudsysteem dus wat is het probleem. De mens achter de computer.

 18. En dan was de mevrouw financien zgn een andere baan genomen omdat ze een challenge wilde en een chaos achterlatend bij de administratie.
  En het betaal maar gewoon de rekening werkt ook niet.,.. Dat heb ik eerder gedaan maar omdat er geen factuurnummer bij stond hadden ze mijn geld op een tussenrekening gezet en werd ik toch afgesloten..

 19. Beste John, je weet het vaste bedrag per maand echt wel en dat het droevig is gesteld met de boekhouding, de bedrijfsadministratie en de gebruikte, oude software weten we allemaal, maar toch moeten we gewoon blijven betalen. Ik had niet op tijd betaald, werd laat in de avond afgesloten (even een IP-adres disabled), volgende dag na drie kwartier wachten op het UTS-kantoor Santa Maria, maar dan zonder lunchpakket en wel met gratis wifi mijn rekeningen Jan en Feb betaald. En binnen drie uur waren we weer online met ons dure abonnement!
  UTS ondervindt maandelijks problemen met debiteuren en dubieuze debiteuren. Het kost hen zoveel geld (denk aan al die feitelijk overbodige advertenties in diverse kranten) per maand, zodat ze niet toekomen aan daadwerkelijke verbetering van de bedrijfsprocessen. We zijn stuk voor stuk gemakzuchtig geworden met het op tijd betalen van de bills. Het incasso-systeem moet hier nog uitgevonden worden. Mopper eens wat minder op UTS, maar op de samenleving die zo onverschillig en gemakzuchtig is geworden.