KorpspolitieCURAÇAO – Vier Nederlandse mariniers die vannacht een lift accepteerden, zijn beland in een vechtpartij toen ze daarna bijna overvallen werden. Ze stapten in de auto ter hoogte van Plasa Mundu Merced. Kort daarna stopte de bestuurder en eiste geld voor de rit, waarop de vier 100 gulden betaalden.

In de omgeving van Berg Altena veranderde de chauffeur van richting en reed hij een steeg in. De mariniers vertrouwden de zaak niet en sprongen uit de auto. Daarop stapten de drie overvallers ook uit en gingen het gevecht aan met de mariniers. Daarbij haalde een van de drie overvallers een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde de mariniers. Een van de mariniers schopte vervolgens het wapen uit zijn hand, waarna de daders haastig terugkeerden naar hun auto en op de vlucht sloegen. Een van de mariniers heeft meerdere schrammen in zijn gezicht overgehouden aan de vechtpartij. Hij is door de dokter van de Koninklijke Marine behandeld aan zijn verwondingen. Het overvalteam onderzoekt de zaak.

Informatie
De politie is op zoek naar informatie. Heb je tips, bel dan naar het overvalteam via 8666192 of 8666140. Buiten kantooruren kun je bellen met 917. Dit kan ook anoniem via 108.

33 reacties op “Mislukte overval loopt uit op vechtpartij, marinier gewond”

 1. @ Esther,

  Ik snap dat je niets met mariniers op hebt en dat kan ik begrijpen, die zijn namelijk al een aantal jaren weg. De landmacht heeft het overgenomen en alleen zo heel af en toe komen er nog wat mariniers.

  Maar desalniettemin, ik zou zeggen ga eens een dagje met ze oefenen ! Draai eens een dagje mee en dan ben ik benieuwd of je daarna nog steeds dezelfde mening bent toegedaan ?
  Immers, tegen de tijd dat jij ze tegenkomt bij Mambo hebben zij er allang een lange, zware dag opzitten.

 2. Sommigen doen hier wel hun best…..

  Jeetje

 3. Antonio, met enige terughoudendheid moet ik uiteindelijk erkennen dat je met je opmerking: ik ben inderdaad ontzettend dom, vandaar mijn domme reacties, kan het dan anders, de spijker op z’n kop slaat. En ja in al je domheid probeer je ons over één kam te scheren maar een vrij substantieel gedeelte van zoals jij ons probeert te tutoyeren kent jou slag en houdt daar rekening mee, wel eens van een Trojaans paard gehoord ?
  Het grappigst vind ik nog dat het je af en toe lukt omm twwe Nederlandse woorden foutloos achter elkaar te schrijven dus er zit wel progressie in.

 4. @Joyce op 16-02-2014 om 07:32 schreef;
  Antonio, wat een domme reactie!
  “Jij bent yui Korsou zeker! Zo zijn er ‘velen van jou.”(?)
  Triest, daarom gaat het land naar de filistijnen.

  Eh, inderdaad Joyce, ik ben zeer zeker yui di Korsoú = kind van Curaçao, yui di Tera = Landskind of Kurazoleño = Curaçaoenaar, je mag om het even welke benaming gebruiken ons aan te duiden. Mijn familie is sedert juli 1839 op het eiland aangekomen en sindsdien heten hun nakomelingen Kurazoleño of zo je wilt yui di Korsou, en daar zijn we dus wat trots op, dat wij Curaçaoënaars zijn. Ook al heeft er in de loop der jaren (welhaast 2 eeuwen!) kruisbestuiving plaatsgevonden in onze familie. Zeer gezond overigens en families worden er wijzer en mooier van. 😆

  @Joyce schrijft verder;
  “Zo zijn er velen ‘van’ jou!”

  Tja, wat zeg je me nou Joyce?! Zo zijn er “velen van jou”?!? Wie of wat zijn dan die “velen” die ‘van’ mij zijn??? Wat een krom nederlands, ik kan er niks mee. Het zinnetje; “Zo zijn er ‘velen van jou’ snap ik niet, het is ook niet echt voor tweeërlei uitleg vatbaar.
  Met het zinnetje “Zo zijn er velen van jou” zegt Joyce eigenlijk dat er vele yui Korsoú zijn.. maar dat is toch logisch Joyce, natuurlijk vormen de yui Korsou, (alle gremio’s yui Korsou), nog steeds de meerderheid van onze kleine bevolking.

  Dan blijft me niks anders over dan je maar te helpen beste Joyce, bedoelde je met dat ‘krom nederlands’ zinnetje misschien dat er veel( die velen) Curacaoenaars net zoals ‘ik Antonio’ denken? Dus yui Korsoú die dezelfde lijn van denken praktiseren als Antonio? Ja, dat bedoelde je eigenlijk te zeggen/schrijven Joyce.
  Nou, ik zal je zeggen beste Joyce, was dat maar ECHT het geval..was het maar echt zo dat er ‘vele yui Korsou’ op dezelfde lijn als ik zitten. Dat is helaas nog niet het geval. Áls dat het geval zou zijn, zouden de zaken op Korsoú nu heel anders liggen dan nu het geval is.

  @Joyce, alweer..
  “Triest, daarom gaat het land naar de filistijnen”…aldus de buitenlandse Joyce

  Hm, beste Joyce, ik begrijp je niet, je haat de yui Korsoú uit de grond van je hart, je veroordeelt Kurazoleños als ik, maar je maakt je zogenaamd zorgen dat het eiland zinkt, cq. naar de filistijnen gaat. Ik in jouw plaats zou allang me koffers gepakt hebben en me alsof de duvel me op de hielen zit naar mijn eigen vader of moersland spoeden. Je lijkt wel een massochist, waarom blijf je in mijn vader-eiland hangen als het volgens jouw naar de filistijnen gaat? Alleen massochisten pesten zichzelf zo erg.

  Trouwens, jouw boom staat er nog hoor, daar in je moederland, het is maar 2uur en 15 min. vliegen. Nee, je bent geen Hollandse vrouw, die zijn namelijk niet gewoon kromme nederlandse zinnen te schrijven.
  Tot slot Joyce, ik ben inderdaad ontzettend dom, vandaar mijn domme reacties, kan het dan anders? 😆

 5. Ik heb het niet zo op mariniers.

  Ik zie ze als toeristen die ervoor betaald worden om op Mambo te liggen.

 6. Deze criminelen hebben hun lesje geleerd en zullen alleen maar oude mensen gaan beroven..

 7. Whahaha, goed gedaan mariniers.

  @Antonio: wat een domme reactie van jou. Jij bent een echte yui Korsou zeker! Zo zijn er velen van jou. Triest, daarom gaat t land naar de filistijnen.

 8. waren het wel mariniers?
  waren het niet landmachters?
  maar in ieder geval dus militairen.

 9. Ons canaille roert zich en wat al eerder gesteld is geworden, ja ze durven met een aan zekerheid grenzend succes oude vandagen, onwetende toeristen, en met grof geweld atrako’s te plegen maar als ze hun gelijken tegenkomen is het plotseling andere koek, de cobardes.

 10. Mariniers kick ass !!!!!

 11. Wat een gejank van de bovenste plank, mensen die een oordeel vellen die er niet bij waren en het allemaal wal kunnen weten uit een klein media berichtje.Tenenkrommend niveau, zeker die aanfluiting. Zeker een linkse rakkert.

 12. Was het een echte taxi of een nep taxi?

 13. Toch wel apart dat ik hier alleen maar kritiek op de slachtoffers lees, maar geen slecht woord (of uberhaupt een woord) over de daders !

  Het lijkt wel alsof overvallen plegen in het DNA van een aantal figuren is ingebed. Iedere kans die ze krijgen gebruiken ze om iemand te overvallen. In mijn ogen niet normaal, maar voor sommigen alhier kennelijk de gewoonste zaak van de wereld.

  Vreemd

 14. @Antonio wat vul jij het weer lekker allemaal in. Is je fantasie op hol geslagen? Om maar te zwijgen over reacties van anderen. Ik vind het verder een nare atrako met een goede afloop.

 15. Zoals ik het voorval zie heeft maar één partij een fout gemaakt en dat zijn onze broeders die dachten even wat centjes bij elkaar te kunnen jatten. Stelletje lafbekjes. Ja ouderen overvallen dat is hun wel toevertrouwd, eigen leeftijdgenoten is heel andere koek. Maarja weten ze tenminste waar hun grenzen liggen.

 16. @aan fluiting
  Jij zou het beter hebben gedaan toch!!!
  NUKUBU ! Je zet niet eens je naam neer.
  Wil jouw wel eens een wapen voor je klus houden en kijken hoe JIJ regageerd!
  QPO

 17. Hoe kun je het nou in je hoofd halen om van de eerste de beste een offerte tot meerijden naar je bestemming aan te nemen? Hoe kun je het nou in je hoofd halen om zulk een offerte van totaal voor jou, vreemden. het aanbod tot meerijden met instappen te belonen? In dit geval met 3 (drie) vreemden, Engels-, Spaans-, Papiaments- talig of anders, hoe dan ook vreemden, meerijden?. Jammer maar waar, nergens ter wereld kun je zo stom zijn om dat te doen. Het is gewoon vragen om problemen. Was het arrogantie, hovaardigheid of dergelijks?, voor mij is het stommiteit.

 18. @Aan Fluiting Je ben inderdaad een aanfluiting. Het is inderdaad een niveau waar jij nog niet eens aan mag ruiken. Dom figuur.

 19. Je hebt gelijk Aan Fluiting, ze hadden bang moeten zijn voor een vuurwapen en zich gewoon laten beroven.

  Ik hoop niet dat je opmerking tekenend is voor jouw niveau.

 20. Als er iets slecht gesteld is, dan is dat jouw niveau van redeneren Aan Fluiting. Je conclusie is namelijk honderdtachtig graden verkeerd. De mariniers sprongen uit een rijdende auto, gingen het gevecht tegenover een vuurwapen aan en lieten de overvallers op de vlucht slaan. Hoe concludeer je daaruit dat het slecht gesteld is met deze tak van Defensie?

  Of zeg je dat uit wrok, omdat je het zelf niet gefixt heb?

 21. Marines or not, this shouldnt happen. Some might say “stupid to get a ride, you should know better”, I say “Should be able to get a ride…”

 22. wat een vaag verhaal en dan geven ze honderd gulden voor een ritje pffff

 23. Ben dan razend benieuwd wat jij zou doen, als er een pistool op je gericht zou zijn!
  En voor de rest! Ga je eerst eens verdiepen in een dergelijk militair onderdeel, alvoor men deze onzin uitkraamt over deze club.

 24. @aan fluiting: Ja want een pistool uit iemand ze handen trappen en daarmee een overval verijdelen is idd van een bedroevend niveau hahahaha! Pannekoek

 25. Dit slaat toch nergens op .
  Waar wachten we op ? Totdat de minister van justitie en die van defentie ook overvallen word ,en dan ons allemaal de schuld geven voor wat er daar gebeurt ?
  De mariniers moesten gelijk de oorlog aan deze idioten verklaren?, minstens twee moesten dit met de dood bekopen dan was het groot nieuws op Curacao .
  Als je geweld met geweld wil bestrijden ,dan moet je mariniers nodig ik ben ook x marinier
  en geloof mij nou maar, ik zou hun wapen tegen hun gebruikt hebben en dan hun eigen wagen als crematorium gebruikt hebben om zo de boodschap sneller door .
  Maar nee hoor ,alles in de krant publiceren en dan weer vergeten tot de volgende spectakel. Ik ben een Curacaoenaar in hart en nieren daar om geef ik deze militairen een dikke acht ., omdat de daders niet het loodje hebben gelegd anders was het een tien!!!!!!

 26. Beetje dom ook om te gaan liften…ook al ben je een marinier!

 27. ‘Aan fluiting’ ik zou het verhaal nog eens lezen. Je krijgt (neemt) een lift binnen het koninkrijk waar geen spraken is van een oorlogssituatie. Je wordt bedreigt met een vuurwapen en je trapt dit uit de dader zijn handen……goed gehandeld lijkt mij. Mocht je iets een aanfluiting vinden dan is het wel de solidariteit van onze mede-koninkrijkers.

 28. Ik geloof er overigens ook niets van dat een pistool uit de handen van 1 van de ‘overvallers’ geschopt is, het is bekend dat Curaçaose overvallers vaak eerst schieten dan pas hun slachtoffer beroven, of anders roven, maar toch de zieke behoefte hebben om na de roof toch tot schieten of mishandeling over te gaan. Maar goed, de mariniers moeten al is het maar een beetje stoer overkomen. toch? 😆

 29. Wat een uiterst VAAG verhaal. Een lift loopt dus uit op een “bijna” overval. Volgens mij was het ritje helemaal niet als ‘gratis lift’ bedoeld, maar de mariniers dachten wellicht dat het een gratis ritje was. Of de mariniers wilden eigenlijk niet betalen voor het ritje en deden alsof ze niet wisten dat de chauffeur er geld voor wilde zien..Kan ook zijn dat de mariniers de ‘snorder’ een loer wilden draaien, ik sluit niks uit, juist vanwege de ‘vaagheid’ die dit verhaal siert. Dus 4 mariniers + 1 chauffeur= 5 man in 1 auto..

  Dan worden ze ‘bijna’ overvallen, bijna overvallen? .. wat is dat?!? Bestaat er dan “bijna overvallen” worden? Men wordt overvallen of men wordt niet overvallen, bijna overvallen worden is, zeker gezien dit buitengewoon onduidelijk verhaal, geen optie.

  De chauffeur reed een steegje in, de mariniers vertrouwden het zaakje niet en ‘sprongen’ uit de auto..Hoe dan? “Sprongen” ze alle vier tegelijk uit de auto? De 3 overvallers sprongen daarna NIET uit de auto, maar “stapten ook” uit de auto, aldus het verhaal.
  Zaten ze nu met 8 man in 1 en dezelfde auto? Want nergens in het verhaal wordt melding gemaakt van een volg-auto die de auto waarin de ‘vijf” zaten achtervolgde. Het zou ook kunnen dat de mariniers weigerden te betalen, ze wisten immers dat ze met een illegale snorder van doen hadden.

  Het zou kunnen dat deze 4 mariniers hun hand overspeelt hebben, vandaar de chauffeur=illegale snorder het steegje inreed en het ritgeld opeistte.
  Als ik zo het verhaal volg, zaten ze dus met 8 man in 1 auto..1 chaffeur, 4 mariniers en 3 overvallers….de 4 mariniers ‘sprongen’uit de auto, en de 3 overvallers ‘stapten’ er daarna ‘ook’ uit.

  Tja, ik weet natuurlijk bij voorbaat dat mijn reactie niet gewaardeerd zal worden, maar een ieder die dit verhaal goed leest, tenminste als men eerlijkheid laat prevaleren, zal moeten erkennen dat dit wel een uiterst vaag verhaal is. Ja, ik heb er zo mijn twijfels over..
  Volgens mij zijn deze 4 mariniers gewoon aan het vechten gegaan, hebben verloren en om niet voor lul te staan hebben ze er een vaag door halve waarheden verhaaltje er om heen gesponnen…

 30. Aan fluiting?? Ik ben heel benieuwd naar jouw denkwijze…het is dat ze nu mensen hebben gepakt die voor zichzelf op kunnen komen..eigen schuld dikke buld..ze hadden de overvallers af moeten maken!! Wie heeft het recht om andermans spullen af te nemen? Ben allang blij dat ze nu mariniers hebben getroffen ipv een man/vrouw van boven de 60!!!!

 31. Niet zo verstandig om mariniers uit te kiezen voor een overval.

  Ook al liggen ze de hele dag op Mambo, ze hebben toch wel enige training gehad.

 32. Jan Kaas, eerlijk vechten kunnen ze daar niet. Met een balleman in de hand hebben ze een grote bek. Zonder, naaien ze eruit.

 33. Als dit tekenend is voor het niveau van de Mariniers die op de Cariben worden losgelaten om onze territoriale integriteit te verdedigen dan is het toch wel slecht gesteld met deze tak van Defensie.