• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CTEXCURAÇAO – Grote internationale bedrijven zijn op 7 maart vertegenwoordigd bij de conferentie “Think Beyond 2014 Event’ dat wordt georganiseerd door Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX). Grote ondernemingen kijken vooruit naar nieuwe technologieën en strategieën. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Volgens CTEX-directeur Anthony de Lima brengen steeds meer bedrijven hun data onder bij de zogenaamde ‘clouds’. De cloudservice is één van de corebusinesses van CTEX.

Tweede editie
Het datacentrum organiseert zo’n soort conferentie nu voor de tweede keer. De Lima is positief over de vorige conferentie en noemt het bijzonder dat bij de eerste conferentie niet alleen ‘high-level-discussies’ werden gevoerd, maar ook over details werd gesproken. “De IT-professional waardeert het dat we van een hoog niveau naar een laag niveau gaan”, aldus De Lima. Volgens de directeur wordt alles voor wat betreft strategieën tot aan de werkvloer besproken.

Toegangskaarten
Kaarten voor de conferentie kosten 145 dollar. Voor meer informatie kun je bellen met 7370022 of kijken op ctexpartners.com/thinkbeyond/.

De Lima vertelt wat één van de onderwerpen tijdens de conferentie is in gesprek met Rick Hart.

8 reacties op “CTEX-conferentie ‘Think Beyond 2014 Event’”

 1. Laten we hopen dat Ctex het red. Met faillissementen van Ctex en Girobank is niemand gebaat, het zou ook zeer slecht zijn voor de reputatie van ons eiland en daarmee voor de komst van investeerders.

 2. @Fredirik van Raalte. Helemaal eens dat de overheidsadministratie op een stick kan. Maar we leven in de tijd van “Big Data” (even Googlen). Alles is on line beschikbaar, van scheepsbewefingen tot vliegtuigbewegingen. GSM en wifi signalen kunnen door iedereen worden opgevangen. Iedere app op je smartphone geeft info door naar marketing bedrijven. Teksten van politici en regeringen worden opgeslagen en automatisch geanalyseerd en ga zo maar door. Kennis is macht, zeker als al die zaken slim worden gecombineerd. Verder zijn er nog de on line casinos.
  Er is duidelijk een markt, zeker in een gebied waar de Amerikaanse wetgeving (nog even) niet van toepassing is. Het enige zwakke punt van Curacao is Aqualectra, de stroomvoorziening. Google zit met groot datacentre in NL omdat daar stroom uit Noorwegen, Duitsland en Nederland is gegarandeerd.
  Na Google bouwen ook Apple en Microsoft datacentra in Nederland. Het gaat maar door.
  CTEX gaat het wel redden, mits Aqualectra…

 3. Er is geen markt voor de Ctex diensten, althans niet tegen een winstgevende prijs, nu ik de hele administratie van de overheid van Curacao, om maar een voorbeeld te geven, ook op een USB stick van La Curacao kwijt kan.

  Daar komt bij dat gerenommeerde bedrijven ook buiten het gebouw van Ctex kijken en dan zien dat Curacao geregeerd wordt door creditcardfraudeurs, doodrijders, ongeschoolden, winkeldievegges, meineedpleegsters, wanbetalers diplomvervalsters, verzekeringsfraudeurs en ga zo maar door.

  Met andere woorden, de mega initiele investeringen van pand, dure servers en dure IT specialisten wordt nooit terugverdiend. Alle banken zagen dat, behalve natuurlijk Eric Garcia die bij Girobank door niemand werd afgeremd, al helemaal niet door de slappe raad van commissarissen (bilmaatjes van Garcia).

  Ctex wordt de nieuwe DAE voor de bank, maar Garcia drinkt er geen glas minder om in de Heeren. Het is werkelijk genant om hem daar iedere avond de grote meneer te zien spelen terwijl hij een groot bedrijf aan de rand van de afgrond heft gebracht en daarmee de werkgelegenheid van honderden werknemers.

  Het einde van Ctex is ook het einde van Girobank.

 4. Ik heb wel verwachtingen van CTEX. Bedrijven zullen er steeds meer voor kiezen om buiten de USA hun data te houden. De Cubanen claim tegen Dok kon alleen omdat Dok in de USA een “vestiging” had. Als bank moet je geen zaken meer doen met Amerikaanse klanten, want dan kun je hun regels gaan invoeren.. Er komt m.i. een markt voor diensten die “non-USA-garanties” geven. Kan goed uitpakken voor Curacao. Zaken in Zuid Amerika hebben andere overwegingen en het kabelnetwerk in de regio is ok. Nu nog even zorgen dat onze juridische structuur overeind blijft en Peppie, Schotte en Cooper dat niet verknallen.

 5. Ach ja, ik heb begrepen dat Ctex kantoor houdt boven de Heeren. Dat is waar Eric Garcia zich iedere avond vol giet met meiden die zijn achterkleinkinderen hadden kunnen zijn, samen met zijn duistere vriendjes van de centrale bank. Tegelijkertijd verdampen in het kantoor boven hem dus tientallen miljoenen van de Girobank, het zoveelste debakel waar Garcia verantwoordelijk is.

  Maar de Centrale Bank kijkt de andere kant op en de raad van commissarissen? Tja, daarin zitten de marionetten Philip Martis en, the worst of all, Anthony Cijntje. Die zijn nog nooit op een kritisch woord te betrappen geweest.

 6. Ach ja, de roddels over fraude zijn al een hele poos gaande, de rechtszaken met schuldeisers ook, dit kan gewoon nooit goed gaan, Curaçao is er totaal niet geschikt voor, het park in Vredenberg kan al amper het hoofd boven water houden en heeft al 10 jaar een trackrecord…

  Jammer voor iedereen die er zijn geld aan verliest!

 7. B. Verhaagh, dan gaat de Girodienst weer voor tientallen miljoenen de boot in. Denk dat het dan tijd wordt dat Eric Garcia opgepakt wordt want dit begint op grootscheepse fraude te lijken.

 8. Ik hoop van harte voor de Lima en de economie van Curacao dat Citrex een succes wordt, maar twijfel er ten zeerste aan. Deskundigen zeggen dat de honderden miljoenen investeringen nooit terugverdiend kunnen worden omdat men met minimale. Winstmarges zijn door de concurrentie veel te klein daarvoor.

  Maar mischien is dat ook wel het idee. Flinke schulden maken, het bedrijf laten ploffen en schuldenvrij opnieuw beginnen en dan wel gaan cashen.