Openbaar MinisterieCURAÇAO – June O. moet alsnog de cel in wegens mishandeling, bedreiging en belaging van zijn ex. Gisteren veroordeelde de rechter hem in hoger beroep tot achttien maanden celstraf waarvan de helft voorwaardelijk. In eerste aanleg was hij veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke gevangenisstraf.

Het Openbaar Ministerie is tevreden met het vonnis, laat persvoorlichter Norman Serphos weten tegenover Versgeperst.com.

Recidivist
Het OM had hem als recidivist aangemerkt, omdat hij in 2008 in Nederland is veroordeeld voor belaging. De rechter ging daar niet in mee omdat die straf niet onherroepelijk is, en merkte hem daarom aan als ‘first offender’.

Ex
In februari takelde de 38-jarige O. zijn ex toe in haar woning aan de Fransche Bloemweg. Volgens de aanklager kwam hij het appartement van de vrouw binnen waarna hij haar sloeg en vastbond met een elektriciteitskabel en haar mond dichtplakte met tape. Ook bedreigde hij haar met een vuurwapen, dat overigens nep bleek te zijn. Vervolgens wilde de man haar in een auto zetten en haar tegen haar wil meenemen, maar daar slaagde hij niet in. De verdachte vluchtte toen naar de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse autoriteiten hem oppakten.

3 reacties op “June O. alsnog de cel in”

  1. 9 maanden voor poging tot moord en ontsnappen.. zeer lage straf

  2. Brian Mariano is het levende bewijs van het falen van justiie op Curacao. Wij dommerds maar denken dat er gerechtigheid is als we lezen dat een veroordeelde de gevangenis in gaat. In werkelijkheid lopen veroordeelden lachend de rechtszaal uit, klaar om hun criminele activiteiten voort te zetten.

  3. Maar veroordeeld worden tot celstraf betekent niet altijd dat je ook daadwerkelijk moet zitten zoals Brian Mariano