• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vivica spongCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de vrijspraak in de zaak Vivica Spong. Het OM stelt vandaag dat er genoeg aanknopingspunten zijn voor een veroordeling. De rechter sprak Mark van D. woensdag vrij, omdat niet onomstotelijk vaststaat dat Spong door een misdrijf om het leven is gekomen.

Justitie had twintig jaar cel geëist voor de moord op Spong en hun ongeboren zoon. Van D. heeft altijd ontkend.

Juli 2012
Volgens Van D. trof hij zijn vriendin in juli 2012 levenloos in een plas bloed onderaan de trap aan toen hij aan het begin van de middag thuis kwam van zijn werk. Sectie leverde summiere aanwijzingen op voor verstikking als doodsoorzaak, maar een exacte doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld.

Verschillende verklaringen
De Utrechter bracht zichzelf in een lastig parket door bij de politie verschillende verklaringen af te leggen. Zo beweerde hij aanvankelijk dat hij ‘s ochtends rond 09.00 uur van huis was vertrokken, maar later bleek dat hij een uur later nog bij de woning was. Ook vond de politie in een slaapkamer een onderbroek van de man met daarop een bloedvlek van Vivica en bleek er met zijn computer op internet gezocht te zijn met zoektermen als ‘nek breken’. Volgens Van D. moet Vivica dat hebben gedaan.

‘Sterke aanwijzingen’
Volgens de rechtbank had de man gelogen over zijn handelen op de ochtend en zijn zoekgedrag op het internet. Hoewel dat volgens de rechtbank een ‘sterke aanwijzing was dat hij iets heeft willen verbergen’, was het onvoldoende hard bewijs voor de betrokkenheid van de Utrechter bij de dood van zijn vrouw en zoon. De geringe hoeveelheid bloed op de onderbroek paste bij zijn verklaring dat hij het kledingstuk had gebruikt om een bloedneus van Vivica te stelpen.

© Novum

8 reacties op “OM in beroep in zaak-Vivica Spong”

 1. ik hoop dat deze man alsnog een flinke straf krijgt er zijn toch aanwijzingen dat hij zijn vrouw had gewurgd en daarna van de trap had geduwd ik heb er geen woorden als je niet meer door een deur kan gaan moet je haar laten gaan wat zielig voor het ongeboren kind voor mij is hij geen vent maar een asbak vroeg of laat krijgt hij zijn straf

 2. Gelukkig!!!
  I hope this man gets everything he deserves, want schuldig is hij zeker!

 3. Zielige reactie Arnold. Hou zoiets liever voor jezelf. Wat hier is gebeurt is met Vivica en haar ongeboren zoontje is in en in triest. Boeit niemand hier wat jou mening is over een oom van het slachtoffer.
  Koekje van eigen deeg? Je snapt het rechtsysteem niet.

 4. Ja, West Indische Compagnie, hoe staat het met Brian Mariano. Zijn veroordeling tot een jaar cel is inmiddels meer dan een jaar geleden, maar hij zit nog steeds niet in de gevangenis.

  Nu de hele familie de Pool de gevangenis in moet voor drugshandel kan ik me goed voorstellen dat hun advocaat zegt ‘ok, maar na Brian Mariano’.

 5. @WIC, je hebt last van een minderwaardigheidscomplex.. Wij wonen op Curacao en reageren dus op dingen van Curacao.. Voor zaken mbt Nederlanders kan je op een Hollands forum gaan!

 6. @west ind.com.

  ik denk niet dat het van belang is of MvD een YDK is??
  Deze dader is vrijgesproken met behulp van een rat advocaat.
  ook advocaat Spong heeft heel wat criminelen met allerlei trucjes uit de gevangenis gehouden.
  Dus Arnold heeft gelijk een koekje van eigen deeg!!

 7. Waar blijven de critici, die altijd iets te zeggen hebben over de YDK? Zoals Coco Balentien en Brian Mariano, enz. of meten jullie met twee of meerdere maten?
  M.v.D is een YDK?

 8. Moest toch even glimlachen toen ik de boze reactie van advocaat Spong na de vrijspraak zag. Tientallen keren zag ik zijn triomfantelijk gezicht als hij weer een crimineel uit de cel had weten te houden. Nu is hij zelf het slachtoffer van een ratvocaat die een crimineel uit het gevang weet te houden.

  Een koekje van eigen deeg heet dat.