• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Emsley TrompCURAÇAO – Fundashon Hustisia Sosial Kòrsou (HSK) debatteert morgen over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Tijdens het debat wordt onder meer het ‘CBCS Connection’-rapport besproken. Daarin worden vermeende corruptiepraktijken aan de kaak gesteld.

Het document circuleerde onlangs op internet en claimt verscheidene fraudeschandalen binnen de bank te onthullen. Die zouden plaatsvinden onder leiding van directeur Emsley Tromp.

Panelleden
Ex-minister van Financiën George Jamaloodin brengt ook een bezoek aan het debat en legt uit waarom hij destijds een klacht indiende tegen Tromp. Onder de panelleden bevindt zich eveneens journalist Yves Cooper, die onderzoek doet naar de geruchten rond de Centrale Bank. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het debat. Inschrijven is verplicht en kan vanaf 18.00 uur bij de sede van HSK te Biesheuvel aan de Snipweg 79B.

11 reacties op “Debat over fraudeschandaal Centrale Bank”

 1. In Nigeria staat de centrale bank directeur ook onder druk.
  Regering wil graaien en de directeur ligt er dwars voor, zo lijkt het.
  Ze kunnen wat van ons leren.
  Gewoon een nieuwe sportstichting oprichten en daar een miljoen subsidie in storten.
  Hoe eenvoudig kan het zijn?

 2. @Philliep, Dat verhaaltje in de krant is door Schotte zelf in elkaar gezet zonder backup!

 3. Een soort `Reforma` bijeenkomst dus, een `organisatie` gericht op het nog verder laten afglijden van ons dorp en ter bevordering van de individuele rijkdom van enkelen als ze de kans daartoe krijgen.

  En als Tromp wat te verbergen heeft dan doe je aangifte als je daar denkt voldoende bewijzen voor te hebben. Wordt er niet gereageerd dan ga je daar wat aan doen.

 4. Tja, zogenaamd via allerhande “verschillende” wegen wordt door dezelfde figuren geprobeerd Tromp te wippen. Tegelijk moeten we in de krant lezen dat we Corallo, zijn beoogd opvolger bij de CBCS in een MFK regering, niet meer mogen relateren aan de mafia. Corallo schoon, nu nog Tromp besmeuren en onmogelijk maken, dan kunnen we verder zal Schotte denken. Het kost een beetje, maar dan heb je ook wat..

  Heb nog even opgezocht wanneer dit tegen Tromp allemaal begon. Jamaloodin en Hakim bleken forse schulden te hebben aan belastingen en premies. Schotte veel MOT meldingen. Tromp wilde kennelijk niet de andere kant op kijken toen Jamaloodin , Hakim en Schotte in hun PS/MFK regering gekke dingen deden. Hij deed aangifte. Destijds is door het OM na onderzoek gemeld dat er “vooralsnog” onvoldoende informatie is.

  Nu zijn er huiszoekingen gedaan bij Schotte. U weet wel, waar ook zijn verdwenen diplomatieke paspoort werd gevonden… En laat nu prompt hierna het anti Tromp circus weer beginnen via Peppie, met Schotte en Cooper.

  Deze mensen zijn dus van onbesproken gedrag en stralen een autoriteit uit waar we van onder de indruk zijn. Er loopt nog een onderzoek bij de CBCS, maar daar kunnen we niet op wachten. Stel je voor dat het meevalt?! Als dat vol met bagger stond over Tromp, zouden we dat dan nu al niet een beetje gelekt hebben?

  Ga maar door: Jamaloodin is een spreker die (bij soortgenoten) applaus verdient!
  Je wilt er toch niet mee gezien worden?

 5. @ Anton. Dat is en belediging voor de 3 Stooges. Dat waren komieken, geen charlatans.

 6. THE 3 Stooges partij oprichten MFK-KLA-en HSK partij van oplichters!!!!

 7. Als Jamaloodin meedoet dan weet je al wel dat het niets serieus is, Net zoals media berichten van Schotte over de maffia en vliegtuigbedrijven met Giovanni ‘el blokfluitspeler’ Atalita.

 8. Of Tromp wel of niet fraude heeft gepleegd is uiteraard te onderzoeken., ik heb zo mijn vermoedens. (maar ik heb nog sterkere vermoedens bij een aantal andere personen!).
  Maar dat moet niet door een volksgericht maar via een in een democratische maatschappij
  bestaande justitiële weg onderzocht worden. Dus uiteindelijk door een rechter. te beoordelen.Anders weet ik nog wel namen voor zo’n volksgericht maar daar zullen dan begrijpelijkerwijs andere personen aan deelnemen dan in de bovengenoemde Tromp-kwestie.
  ( als we het via volksgerichten gaan oplossen hebben e ook geen advocaten meer nodig!).

 9. ik geloof ook niet dat Tromp een schoongeweten heeft.
  hij is ook de grote god geworden van de nationale bank.
  En zal heel wat vriendjespolitiek bedrijven en familie voortrekken.

  maar deze club met iemand als een maffiafiguur Jamooladin.
  Dan zal Schotte en Dos santos, Thode en Wilsoe er ook wel weer bijzitten.
  De echte wit/zwarte elite/maffia figuren van dit land.
  Triest als iemand als Yves Cooper, zich hier voor laat gebruiken.
  stemming maken alvast voor de volgende verkiezingen??
  Het is verdomd jammer dat het OM zo slap is en dat ze deze maffia figuren niet aan durven pakken.

 10. Wie zitten er achter Fundashon Hustisia Sosial Kòrsou?
  Ze staan niet ingeschreven bij de kamer van koophandel.
  En waarom hebben ze een ‘sede’? dat is toch iets voor politieke partijen, niet stichtingen?

  Voor rafinaderij en tegen Tromp, zijn wel erge MFK speerpunten.
  Dat Jamolodin zich in dit persbericht uitspreekt, duidt ook op een MFK-stichting.
  En ik begreep dat Norbert george, die dankzij kabinet-schotte aan zijn overheidsbetaalde scheeuwlelijkbaantje is gekomen, dat “CBCS Connection’-rapport” had geschreven. (hij had zijn documentgegevens niet uit de file gehaald de slimmert)

  Waarom wordt dit subjectieve, doormaffia gefinancieerde en door een psychopaat geschreven document benoemd alsof het een ‘officieel rapport’ is?

  Waarom doen zulke gasten geen aangifte bij het OM of de politie, als ze bewijzen hebben van fraude, maar gaan ze doen aan stemmingsmakerij?

  Ik zou tegenaangifte doen van laster als ik Tromp was.

  Wat een duidelijke maffia-actie dit.

 11. Illuster gezelschapje hoor. Jamaloodin completeert het geheel. Hopelijk laat hij zijn gestolen wapentuig thuis. Lekker kleppen met z’n allen over een rapport wat bestaat uit louter vermoedens. De derde colonne krijgt op deze manier voet aan de grond in Curacao.
  Werkwijze : 1. ) maak een paar gelijkgezinde politieke partijen. Drie is voldoende.
  2.) Probeer door het verspreiden van gedeeltelijke misinformatie de volgende instituten te destabiliseren : CBCS, Aqualectra , UTS , Justitie Apparaat, de Staten , de Regering.
  3.) Maak na de volgende verkiezingen een coallitie met de twee andere wapenbroeders.
  4. ) Installeer een driepartijen DICTATUUR.
  Wiels is niet meer en Schotte is namelijk een onzekere factor geworden bij de volgende verkiezingen, vandaar al dit gekrakeel. Met genoeg geld om de verkiezingen te kopen wordt dit een daverend succes , met daarna uitsluitend graaiers in de regering.
  Dit alles speelt zich uitsluitend af in het papiaments.