• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – In de Kaya Sambarku in Koraal Specht zijn vanmorgen rond 11.00 uur twee toeristen overvallen. Een stel uit Zwitserland liep daar op straat toen twee jongens op een fiets langsreden. Zij probeerden om hen met geweld een aantal bezittingen af te nemen.

Een van de jongens duwde een 69-jarige vrouw en probeerde haar tas te bemachtigen. De vrouw hield daar een hoofdwond aan over. Haar 70-jarige man probeerde te verhinderen dat de aanvallers er vandoor gingen, maar werd daarop ook mishandeld. De twee gingen er met hun buit vandoor op hun fiets.

Gewond
De ambulance behandelde de slachtoffers ter plekke. De politie bracht de Zwitsers daarna naar de dokter.

Informatie
Het overvalteam onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar informatie over de overval. Heb je iets gezien of weet je iets wat mogelijk relevant kan zijn bij de oplossing van deze zaak, bel dan met het overvalteam. Zij zijn te bereiken via 8666140 of 8666192 tijdens kantooruren. Je kunt 24 uur per dag naar telefoonnummer 917 bellen of met de anonieme tiplijn op 108.

34 reacties op “Bejaarde toeristen overvallen in Koraal Specht”

 1. Er wordt geroepen dat de hoteliers langs het Bapor Kibra gebied hun gasten moeten waarschuwen dat Koraal Specht een “no go area” is. Zie het al gebeuren, die hoteliers grotendeels niet YdK zijnde, discrimineren het Curaaçaose volk van Koraal Specht. Hoe durven ze. Rn ik zie het niet alleen gebeuren ik hoor het ook, Ta nos pais è ta, no mors ku nos.
  Nee de overheid in de persoon van Jasje moet ingrijpen in overleg met zijn vazal de minister die ons toerisme weer wat glorie moet brengen.

 2. Het is super triest om dit soort dingen te horen gewoon verschrikkelijk. Maar mensen het komt nu wel over alsof het alleen maar verschrikkelijk daar is op het eiland. Curaçao en de echte Curaçaoënaars zijn gastvrij en liefde volle mensen die vaak keihard werken. En er is een handje vol tuig die het probeert te verzieken net als in Nederland. Op deze manier dragen jullie zelf bij tot minder inkomsten voor het eiland en een negatieve spiraal. Ik zou zeggen als de regering daar veel te weinig doet. Begin dan bij jezelf en ga zelf kijken wat je kan bijdrage tot een betere samenleving tussen rijk en arm. Mischien projecten, vrijwilligers werk, jezelf netjes gedragen op straat elkaar groeten meer communicatie het jij en zij gevoel wegnemen een petitie indienen etc. Kijk wat er speelt in bepaalde wijken niet iedereen die daar woont is slecht niet iedereen die in de wat armere wijken woont is slecht. Alleen dome mensen denken zo. Criminaliteit komt sinds de recessie overal in de wereld steeds meer voor en is verschrikkelijk. Hier in Nederland is het ook niet veilig.in nederland worden dagelijks mensen berooft en overvallen ook ontvoeringen komen vaak voor alleen je hoort het niet altijd. Ouderen worden slecht behandeld in de zorg etc mensen hebben geen respect en medeleven meer voorelkaar. De politiek is in Nederland net zo currupt en ze zijn er alleen maar voor de rijken en voornamelijk om hun eigen zakken te vullen. Dus hou niemand voor de gek begin bij jezelf en wacht op niemand. Op internet slechte reclame voor curaçao maken helpt niemand. Tel je zegeningen en help een betere samenleving te worden alleen maar klagen helpt niet. Het is blijft dushi korsow en het kan alleen maar beter worden.

 3. Jammer dat dit gebeurt ,begin deze week zag ik dat er prachtige verhalen op Msn zijn, over onze mooie eiland .Ik heb ook enige mensen gesproken die graag naar Curacao met vakantie willen komen.Nou moet ik echt goed over nadenken, wat ik hun zal advieseren,want ik voel me dan ook schuldig als hun iets zou overkomen.En deze kring is erg groot dus ik zal voorlopig geen goed gevoel erbij hebben dat ze nu naar zee en strand gaan.Het is erg treurig voor woorden.Echt jammer.

 4. Ik zou geselen als straf invoeren. De straffen van nu lachen. Je moet ze laten voelen en niet alleen opsluiten.

 5. Curaçao heeft 2 verloren generaties met inderdaad Oma’s van 40. Hun straf kan nooit hoog genoeg zijn. Van toeristen blijft je met je vieze vingers af.

 6. @Heer lubliek. Politiek op Curacao wil niets doen.. Aantal politici werken samen met criminelen en worden betaald uit criminele gelden.. Er zijn er die zelfs geweld en haat prediken.. Of door hunzelf of ze huren advocaten hiervoor in. Mensen blijven zitten ondanks falen of strafrechtelijke onderzoeken.. Politici zijn zeer wakker maar weigeren wat te doen.. Privetripjes en vriendjes helpen is belangrijker..

 7. @Antonio, Koraal Specht lig eenmaals langs 1 het meest toeristische gedeelt van Curacao.. Mambo, Cabana, Breezes stranden etc.. Op zich niet raar dat men daar loopt.. en de CTB promoot Curacao als veilig eiland.. Onze politici hebben bewakers en gaan zelf een security commando team oprichten om hun te beschermen..
  @Nauw. maak je geen druk.. op deze manier komen er geen toeristen meer en wat dan? we leven in de tijd van social media.. dit soort nieuws staat al op forums voordat de politie er is.

 8. Ik heb een paar weken geleden een duits stel opgepikt langs de weg naar selikor koraal specht, Het was al donker geworden, mevrouw met de parles om, meneer met het dure horloge. Ik vroeg of ze verdwaald waren en ze zeiden dat ze naar willemstad gingen. (dan ben je dus goed verdwaald) Dat ze de dag erna pas een huur auto kregen, ze kwamen lopen vanaf een appartement en wilden wat gaan eten. Ik heb ze een lift naar surf en turf gegeven en ze gezegd dat ze niet te voet rond moeten lopen als het donker is. Ik denk dan welke beheerder van appartementen voor toeristen stuurt die mensen in het donker de straat op in die buurt?!? Hoe dan ook ik denk dat men bij hotels enzo ook toeristen beter moet informeren over de gevaren, het is jammer dat het moet maar dit zijn situaties die voorkomen hadden kunnen worden.

 9. De schade veroorzaakt door deze criminelen is vele malen hoger dan de waarde van het materiaal bezit dat zij hebben gestolen vanwege het “Curacao” merk schade die deze activiteiten nu hebben veroorzaakt.

  Tenzij de overheid en justitie deze schade in overweging meeneemd en een duidelijke boodschap stuurt dat dit soort gedrag niet langer wordt getolereerd door strengere straffen en diepgaand onderzoek naar deze strafbare feiten in te stellen, dan vrees ik dat dit soort berovingen tot grote economische schade zal leiden.

  We moeten beseffen dat het toerisme een van de belangrijkste bron van economische activiteit op ons eiland is en dat deze onwettige handelingen niet alleen schade toedoet aan deze toeristen maar elke persoon die op dit eiland woont. Alleen door strengere straffen en beter onderwijs zullen we in staat zijn om dit soort economische destructieve gedrag van deze hooligans te beteugelen.

 10. Erg heel erg is dit, maar er is geen keuze meer.
  Ze moeten de toeristen gewoon zeggen dat ze niet in die buurt moet komen want het is gevaarlijk.
  Graag deze oudjes in de gaten houden en als ze op pad gaan even uitleggen waar ze kunnen wandelen, waar het minder gevaarlijk is.

  Die twee moeten zicht schamen, Die dag dat ze te wereld kwamen dachten ze dat ze mensen hebben gebaard, maar het zijn beesten zonder hersen.
  Ze moeten opgepakt worden, want als je zo omgaat met oudere mensen, zeker trap je tegen je ouders en voorouders.

 11. The damages caused by these criminals is many times higher than the value of the material possessions that they took because of the “Curacao brand” damage that they have now caused.

  Unless the government and the justice system takes these damages in consideration and starts sending a clear message that this type of behavior will not be tolerated through stiff sentences and thorough investigations of these criminal acts, I fear that major economic damages will result.

  We have to realize that tourism is one of the major source of economic activity on our island and these unlawful activities will not just hurt these tourists but every person that lives on this island. Only through stiff sentences and education will we be able to curb this type of economic destructive behavior of these hooligans.

  “All men make mistakes, but a good man yields when he knows his course is wrong, and repairs the evil. The only crime is pride.”
  ― Sophocles, Antigone

 12. Dienstplicht, en wie moet daar leiding aan gaan geven, één keer raden !

 13. Het is de taak/plicht van ons toeristenbureau om een “where to go and where not to go” foldertje uit te geven aan ieder ons bezoekende vreemdeling. Voordat je het weet hebben wij een mega-claim aan ons broek.

 14. Goeie réclame voor curaçao. Vooral zo doorgaan totdat er geen toeristen meer komen. Die jongens die onder de boom hangen geven echt niet om curaçao.

 15. Als die politur niet een beetje hun kont van hun strandstoel willen optillen en dan een beetje gaan patrouileren in de buurt van de cruising pabor kibra,marie pompoen, koraalspecht.
  Het lijkt me ook dat de hotelmanagment daarzo ook een stukje verantwoordelijkheid moeten hebben. Ze doen er goed aan om toeristen te waarschuwen mochten ze op hun zelf wandelingtjes gaan doen. Dit kan door flyers uit te delen bij binnenkomst. je zou denken dat dit de tourist afschrikt, maar ik denk dat ze beter alert gemaakt kunnen worden ipv het niet te doen en dan maar hopen dat er niets gebeurt met deze verblijfsgasten. De schade is onherstelbaar als er iets met ze gebeurt.

  Ik hoop persoonlijk dat dit een keer gebeurt met een amerikaanse tourist en dat hij/zij het eiland voor miljoenen sued. Net als die cubanen met dokmaatschappij. Ik hoop het echt.

 16. Als Antilliaanse Nederlander, schaam je je dat je afkomstig bent uit de Antillen en nota bene uit Curaçao. Deze gasten, iemand zij “Conjos”, moeten op school zitten en niet om 11 uur rondfietsen. Verantwoordelijkheid van een ouder of ouders. Waar zijn die?Je kunt wel arm zijn, maar waar zijn hun normen en waarden? Kleine criminelen, worden op zo ‘n manier snel grote criminelen. Wat een reclame voor het Eiland, komen er eens kapitaalkrachtige toeristen, die een flinke reclame kunnen maken in Zwitserland, wordt dit in 1 klap verpest. Door nota bene 2 (rot)jochies! Mijn wens is dat politiek, regering en vertegenwoordigers eens wakker worden. Op deze manier wordt ook de eilandbevolking er op aangekeken. Juist nu Curaçao het meer dan ooit nodig heeft, gebeurt je dit. Ik heb echt te doen, met die paar onschuldige bejaarde toeristen. Helemaal uit Zwitserland. Ik zou zeggen beroof de graaiers op Curaçao, de politici voor mijn part, die niet luisteren willen, maar dit verdient Korsou niet, Hoop echt dat we snel weer eens vanuit een (koud) Nederland, weer eens een warm gevoel krijgen over Dushi Korsouw. Bill Lubliek LLM / Nederland

 17. Koraal specht is nou net niet de meest aantoongevende wijk op Korsoú. Men zou zich ook kunnen afvragen wat deze 2 onschuldige bejaarde toeristen heeft doen besluiten om juist door 1 van de beruchtste barios van het eiland een wandeling te maken.. Was er niemand in de buurt om die gasten te wijzen op de risico’s die ze zouden kunnen lopen door door zo’n wijk te wandelen? Ik, indien een bejaarde toerist, zou het niet durven, zeker niet op onbekend terrein.

  Het is in-triest. Maar de waarheid is dat het niet echt verbaast, ik zie de criminaliteit zelfs nog veel erger worden dan nu al het geval is. Dat krijg je met een zogenaamde Pueblo soberano regering die in feite een neo-liberaal a-sociaal beleid voert plus een materialistisch opgevoed, dom gehouden bevolking die bovendien van de politieke leiders geleerd heeft om sinberguensa te zijn. M.a.w, opeenvolgende Antilliaanse regeringen, de PAR regeringen voorop, hebben bewust criminelen gekweekt!

  De armoede onder de bevolking neemt steeds grotere vormen aan. Kan me niet herinneren dat er ooit zoveel armoede (als heden ten dage) op Curaçao heerste, afgezien dan van de veel grotere armoede die rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20ste eeuw heerste, toen duizenden arme Curaçaoënaars verkastten naar landen als Cuba, Panama en in mindere mate Venezuela, op zoek naar werk en een beter leven.

  Triest, maar zolang deze regering geen echt sociaal beleid in werking zet, zal de criminaliteit steeds driestere vormen aannemen… en afschrikwekkender ook.
  Waarom die rovers geen politici en de allerrijksten beroven snap ik niet, als ik een rover zou zijn geweest, had ik het op onze zogenaamde politici gemunt, en ook op de allerrijksten. Wat de mensen die het meest de last van de criminaliteit ervaren zijn toch wel de gewone Kurazoleños in de wijken.

 18. Vreselijk met deze…….. zelf de dieren hebben meer respect, Mooie reclame voor dushi korsow!!!

 19. @erg: Tuurlijk heeft dit tuig oma’s… alleen die zijn 40 jaar oud.

  Enige oplossing: vuurwapenbezit vrijgeven.

 20. En onze asfaltridders controleren aan de schottegatweg, de caracasbaaiweg, de nieuwe havenweg etc. etc. op de plekken waar ze zeker geen echte criminelen tegenkomen; naar eigen zeggen zijn ze daarvoor erg bang. Dus dan maar machtsvertoon tegenover eerlijke burgers; voelt lekker aan en geeft het idee dat ze nuttig zijn. Het opsporen van echte criminelen beperkt zich tot domme criminelen en is voor de rest een virtuele bezigheid van onze ridders.

 21. Misschien een keer tijd om overdag door de wijken te rijden en alle jongens aan te spreken die er rondhangen onder boompjes.. Hoe kunnen die jongeren om 11 uur rond fiesten.. hebben ze geen werk of school? Juist.. alleen uit op slechte dingen.. Laten we maar een sociale dienstplicht invoeren voor jongeren die niet werken of op school zitten.. Elke dag melden om 8 uur en dan gaan ze wat doen voor de maatschappij!

 22. Politur??????
  Hopi hopi triest dit……….DOE IETS!!!!!!!!!

 23. Schande..

 24. Heb t al eerder gezegd. Napalm op die wijk gooien.
  Koraalspecht is broedplaats van criminaliteit

 25. Tijd voor de sharia wetgeving !!!!!

 26. Triest !!!!!

 27. Er veranderd niks op curacao elke dag hoor je mester mester mester maar gebeurt niks.harder optreden laat deze conjos de rioolen schoonmaken de buurt waar ze vandaan komen schoonmaken de ouders geen werk ook de mondi schoonmaken.men moet wakker worden op curacao.

 28. De ”mensen” die op Curacao snel aan plaka willen komen en onschuldige toeristen en burgers lastig vallen, moeten harder aangepakt worden.
  Tuurlijk oppakken maar laat ze dan maar in een fel gele of oranje pak, beginnen met al het zwerfvuil opruimen, boven op hun straf!

  Curacao moet het hebben van toeristen en nu zijn het notabene Zwitsers, die alleen maar goede reclame konden maken in hun eigen land over Curacao.
  Die kiezen eieren voor hun geld en gaan volgende keer liever naar Mallorca en dat is dichterbij huis.

  Ik kan mij ergeren over de vele 1-celligen die rondlopen op het eiland en het verpesten voor toekomst van het eiland!

 29. Hopelijk begrijpt de politie en de politiek nu eindelijk dat controleren langs de kant van de weg absoluut geen bijdrage levert aan het verlagen van de criminaliteit.

  Wanneer al die politiemensen nu eens gewoon in de auto zouden gaan zitten en door de risicowijken zouden gaan rijden dan zou dat tenminste iets schelen.
  Nu staan ze langs de kant van de weg op plekken waarvan je je afvraagt wie ze daar denken te vangen ?
  Bij Caribbean Cargo gaan staan ?
  Daar komen alleen nog toeristen en personen die daar wonen langs, dus niet veel grote criminelen.
  Zinloze controle dus.

  Maar ja, i.p.v. de criminaliteit aan te pakken houdt men meer van window dressing, want ze hebben bij god geen idee hoe ze het wel aan moeten pakken.

 30. Even een stukje wandelen vanuit een hotel/resort in Bapor Kibra misschien? Even de locale cultuur proeven, nou dat is dan dus gelukt.
  Wat triest voor deze wat oudere touristen.

 31. In en in triest… Wat ik nog het ergste vind hieraan is dat het alweer om bejaarden gaat.

  Have a heart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Heeft dit soort tuig geen oma’s??????

 32. Gaan we weer!!!! En dat wil zich gaan concentreren op het high end toerisme…

 33. Triest dat dit gebeurd.. en blijft gebeuren.

 34. Gaat lekker.. Toeristen de verkeerde afslag genomen?