zr ms zeelandCURAÇAO – Drugssmokkelaars in de wateren rond Curaçao lijken het momenteel gemakkelijk te hebben. De Koninklijke Marine zit al twee maanden zonder stationsschip, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Op 26 januari vertrok de Zr. Ms. Zeeland naar Curaçao, maar het schip is daar nog altijd niet aangekomen.

Om de vier maanden vertrekt er vanuit Den Helder een marineschip naar Curaçao, om bij te dragen aan drugsbestrijdingoperaties. Zr. Ms. Amsterdam keerde half december na vier maanden terug. De Zeeland moest echter eerst naar Florida om een heli­kopter op te pikken omdat er geen Nederlandse maritieme helikopter beschikbaar is.

Tien maanden
Er is dus al twee maanden geen stationsschip. Luitenant-ter-zee Maartje van der Maas, woordvoerder van de marine op Curaçao, bevestigt dat. Het is volgens haar niet zo dat smokkelaars vrijuit hun gang kunnen gaan. Van der Maas: “We hebben de verplichting om tien maanden per jaar met een stationsschip aanwezig te zijn. Wanneer er geen stationsschip is, nemen kustwacht en internationale eenheden onze taken waar.”

3 reacties op “Marine wacht al twee maanden op stationsschip”

  1. Jammer dat de persvoorlichter het niet goed uitlegt. Immers het gebied dat CZMCARIB aanstuurt/ controleert is vanaf Keywes in de USAt tot Brazilie. Dus Het stationschip is al lang aanwezig in de wateren van het bevelsgebied CZMCARIB.
    We moeten niet denken dat station schip hier rondjes om het eiland zit te varen zitten vaak genoeg in de buurt van Florida.

  2. Lokoloko, ja zelfs ik leer nog iedere dag merk ik, dus iedere vertraging op Curaçao wijten jij en je socios direct aan wiet, ja als je anderen niet meer de schuld kan geven ligt het aan de cannabis, toch !

  3. De koers kwijt ? Dat krijg je met wiet etc. aan boord.