HatoCURAÇAO – De luchthaven van Curaçao gaat zich op een specifieke tak binnen de luchtvaart richten: de privéjets. Nog in dit jaar moet er een aparte terminal komen voor mensen die het eiland aandoen met hun eigen vliegtuig. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Curaçao Airport Partners (CAP), de operator van de luchthaven, heeft dit bekendgemaakt. Volgens CAP weet Curaçao nu al 3.500 privéjets per jaar aan te trekken, zonder dat er speciale voorzieningen zijn getroffen. Door de nieuwe investering, die in het derde kwartaal gerealiseerd moet zijn, kan Curaçao nog aantrekkelijker worden voor deze specifieke groep reizigers.

Speciale service
“Het huidige gebouw waar nu de onderhoudsafdeling zit, wordt omgedoopt tot een juweeltje van een klein luchtvaartcentrum. Nu al heeft Curaçao 3500 frequenties van die kleine vliegtuigen op jaarbasis, die erg duur zijn en die dus ook clientèle hebben die je iets speciaals en een aparte service kunt aanbieden”, aldus Chief Commercial Officer Peggy Croes van CAP.

Budget
De reizigers die met een privéjet naar Curaçao komen, zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Venezuela, Colombia en Brazilië. De realisatie van de speciale terminal wordt betaald uit het budget voor 2014; namelijk tien miljoen dollar. Ook zal er van dit geld het komende jaar een uitbreiding komen van de vertrekhal, die bovendien afgesloten kan worden, zodat de hal van airconditioning voorzien wordt. Tot slot komt er tegenover de terminal een uitkijkpunt, genaamd ‘mirador’.

2 reacties op “Curaçao krijgt terminal voor privejets”

 1. Beste Edgar, bedankt voor je reactie.

  Echter, de informatie die je in je bezit hebt is niet compleet.

  CAP zal in 2014 inderdaad wederom, net zoals in 2013, 10 miljoen dollar in airport ontwikkelingen investeren. Vorig jaar is geinvesteerd in uitbreiding van de immigratiebalies (meer capaciteit en snellere doorstroom), douane stroken (snellere doorstroom), renovatie van de start- en taxibaan, verdubbeling van het baggage verwerkings capaciteit, renovatie en aantrekkelijker maken van toiletruimtes en nieuwe stoelen in de zitruimtes van de passagiers.

  In 2014 gaat het, naast het verbouwen van een bestaand gebouw (huidig onderkomen van de afdeling onderhoud) in een General Aviation Center voor private jets (verbeterde service aan deze en toekomstige klanten), ook om het plaatsen van airconditioning in de incheck-hal en Security Screening area, en een nieuw uitkijkpunt (Mirador). Verder zijn er meer projecten die ook onderdeel zijn van de uitbreiding van de Terminal (2015 tot 2018), zoals onder anderen een Airport Plaza met meer winkels en eetgelegenheden en andere ontwikkelingen om de airport-ervaring op ons de luchthaven te verhogen. De persberichten vind je ook op de website van Curaçao Airport: http://www.curacao-airport.com/

 2. Beste CAP,

  Leuk dat jullie weer eens zoveel geld willen uitgeven, doch wat leveren die 3500 jets (als dat aantal uberhaupt klopt, want ik betwijfel het ten zeerste) het eiland nu daadwerkelijk op ?
  Het aantal passagiers per prive viegtuig is minimaal en wanneer men in St Maarten alles af kan handelen zonder 10 miljoen dollar te investeren…………….waarom moet dat dan ineens wel op Curacao ?

  Bovendien, ik heb veel vliegvelden op deze aardkloot gezien, heb ook vaak de lounges voor de private jets gezien en geloof me, die lounges kostten geen 10 miljoen dollar.

  Hier hebben we, voor de zoveelste keer te maken met geldverkwisting door CAP. I.p.v. de tarieven competatief te maken, moet alles weer zo duur mogelijk, waardoor de tarieven nog verder omhoog kunnen worden geschroefd en uiteindelijk de eigenaren van de vliegtuigen het af laten weten. De reden om hier te komen is met name vanwege de lengte van de landingsbaan en de prijzen van de fuel.
  Een loutere fuelstop duurt hooguit 1 tot anderhalf uur (maximaal) en dan kun je die passagiers ook wel opvangen in de business class lounge. Daar hoef je geen 10 miljoen dollar voor door de WC te spoelen.

  Wanneer grijpt de overheid nu eindelijk eens in bij CAP ?
  CAP helpt de economie van het eiland ‘down the drain’ en de regering staat erbij en kijkt ernaar.