• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Joseph Hart is al het geklaag zat en vindt dat er stappen moeten worden ondernomen om de situatie op Curaçao te verbeteren.

We zijn het allemaal spuugzat om elke dag die golf van negativisme te moeten lezen en aan te horen! Elke dag weer over geweld, inbraak, afranselingen, moord en doodslag en slachtoffers in het verkeer. Nu kunnen we twee dingen doen: doorgaan met onze klaagzang of tot actie overgaan! Blijven klagen leidt tot niets! We kunnen op verschillende manieren actie ondernemen.

Petitie aan de autoriteiten om krachtiger maatregelen te nemen
Wanneer het volk erin slaagt een petitie met duizenden handtekeningen te organiseren, laten we zien dat wij wel degelijk in staat zijn proactief te handelen. Wanneer de regering een petitie met duizenden handtekeningen krijgt om een bepaalde actie te steunen, worden ze gedwongen gehoor te geven aan de wens van het volk. Dit is de eerste stap om tot een dialoog met de regering te komen en om meteen aan te geven dat we ons wel degelijk kunnen organiseren. Op deze wijze steunen wij de regering om krachtigere maatregelen te nemen dan de wet toestaat, omdat de stem van het volk heeft gesproken!

Organiseer je buurman, je straat, je buurt
Ik heb ooit uitgelegd hoe wij buurtbewoners hebben gemobiliseerd toen er sprake was van joyriding en diverse inbraken. Er werd contact opgenomen met de mensen in de onmiddellijke omgeving, er werden telefoonnummers uitgewisseld en iedereen werd op de hoogte gehouden wanneer er een vreemde snuiter in de buurt werd gezien, die natuurlijk al die ogen op hem gericht voelde. Binnen de kortst mogelijke tijd was het afgelopen met het gedonder. U kunt hetzelfde doen. Begin met je naaste buren; zij gaan door met die van hen. En zo ontstaat er geleidelijk aan een heel netwerk van alerte mensen in de buurt. Ik ben me ervan bewust dat tegenwoordig de zaak veel ernstiger is dan wat wij toen hebben meegemaakt. Maar dit is een reden temeer om tot een waakhondorganisatie te komen.

Neem contact op met de betrokken instanties
Laten we eerlijk zijn tegen elkaar: u weet heel goed wie in uw straat of buurt gestolen goederen koopt, of wie een auto rijdt die hij van zijn leven niet heeft kunnen kopen. U weet wie zich aan kinderen vergrijpt, zoals u ook weet welke kinderen uit de buurt bendes vormen om de boel te terroriseren. Welnu, geef dit door aan de betrokken instanties! Dat is uw heilige plicht. Oftewel u onderneemt actie, of u blijft in angst leven in afwachting van wanneer u aan de beurt bent. Geloof me, mijn beste, uw dag komt ook, en ook de mijne, indien wij geen actie ondernemen.

Dit is mijn boodschap: neem actie in overeenstemming met uw mogelijkheden en zoek steun bij uw buren. Want alleen samen kunnen we het redden!

5 reacties op “Ingezonden: ‘Hou op met al dat geklaag, onderneem actie’”

 1. Samenwerken op Curacao? Samen de ladron te lijf gaan?, ach Jopi je leeft in la la land. Men ziet hier niets en men hoort hier niets en weten doen we het wel maar we zijn bang. Dat is de gemiddelde gedachtengang toch wel van de bevolking en de wijze waarop men hier met negatieve kennis omspringt. Contact opnemen met de authoriteiten? Ach Jopi, men neemt bij de politie niet altijd de telefoon op en als men het doet dan ben je misschien morgen aan de beurt, welke andere authoriteiten bedoel je nog meer? Wij hadden een uitwisseling van telefoonnumers en wat aardige afspraken omdat het uit de hand liep in de wijk waar ik woonde, en toen er iets was heeft UTS er goed aan verdient iedereen belde elkaar , maar er stond maar 1 man buiten en dat was ik, de rest keek vanachter een gordijntje toe. Men is hier gewoon bang.

 2. Wanneer gaan wij naar olie en gas boren. Ik stel voor om voor bij de kust op het land zelf en ondergronds krom gaan boren naar de diepte van de zee. Geen zee vervuiling. Alles gebeurd op het land. Die techniek is er. Ga maar clouden om geld te verzamelen en aandelen.

 3. Mensen stoppen met eisen wat moesten doen en wat moeten veranderen en wie is schuldig .
  Als u weet dat u kan het beter doen en beter analyseren en beter concluderen .
  Dan is beter voor ons allemaal als u een politiekpartij oprichten .
  En dan zal zeker een grote verandering zijn

 4. E920 : L-Cysteïne

  Over Chinese duurzaamheid gesproken, ze gooien letterlijk niks weg. Alles wordt hergebruikt.

 5. Joseph, Ik heb bewondering voor je volhoudendheid, maar tegelijk lees ik vandaag in het AD dat PAIS liever een RdK directeur had gehad met verstand van zaken. Ze zijn er bedroefd over dat er een ander komt, maar blijven zitten en vinden het verder ok. Als een partij als PAIS waar we verwachtingen van hadden, niks wil doen (ze kunnen opstappen als dit zo doorgaat..), wat helpt het dan?

  Bij Marvelyne Wiels had PAIS dezelfde reactie, PAIS vond het prima.
  Bij andere benoemingen zeiden ze “niet ons departement”.

  Nee, PAIS zou ons hoop geven, maar ze blijken een bijwagen van Asjes.
  Dan maar de straat op? Net als Peppie, Schotte, Cooper?