Wijzende vingerCURAÇAO – Op de Dominicaanse Republiek rijzen vermoedens dat mensen hun vingerafdruk laten veranderen door middel van chirurgisch ingrepen. Dit om immigratieautoriteiten op het verkeerde been te zetten. Dat meldt Dominican Today.

De afgelopen maanden zijn er diverse gevallen aan het licht gekomen waarbij er verzoeken werden ingediend voor nieuwe paspoorten met andere vingerafdrukken. “Het is nog niet precies duidelijk waarom zulke ingrepen worden uitgevoerd en of dit een effectieve manier is om opsporingen te verhinderen”, meldt het hoofd van de afdeling Paspoorten Iris Guaba. Alle bekende gevallen zijn gemeld bij het ministerie van Justitie.

Identificatie
Wel denken Dominicaanse autoriteiten dat het voortvloeit uit een poging om biometrische data te manipuleren om zodoende identificatie te voorkomen. Er is destijds veel ophef ontstaan over het verzamelen van vingerafdrukken in databanken.

4 reacties op “‘Dominicanen laten vingerafdruk chirurgisch aanpassen’”

  1. Aan een actie heb je altijd een tegen reactie. Zo boven, zo onder. Alles is in balans, haha.

  2. Iris scan!

  3. Wil zoiets werken zal men twee nieuwe handen moeten implanteren (en ja, ik weet dat dit woord niet de lading dekt) maar als er mensen uit Santo Domingo met stompjes als armen terugkomen kun er donder op zeggen dat er iemand rond loopt met een nieuwe (andere) identiteit. Nou kan die alleen maar hopen dat zijn donor van onberispelijke staat was/is. Kleurverschil is ook een item om op te letten En de adcocado’s uit Santo Domingo behoorden altijd tot mijn favorieten, even niet meer.

  4. Vingerafdrukken van alle vingers en twee duimen nemen!