• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – In de zaak tegen drie leden van familie De Pool is tot driemaal toe een gevangenisstraf uitgesproken. Dat gebeurde vanmorgen in de rechtbank in Punda. Egon de Pool (60), Giovani de Pool junior (27) en Adolfina de Jong (54) alledrie celstraf opgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De straf voor Egon de Pool was, conform de eis van de officier van Justitie, zes jaar gevangenisstraf wegens verboden drugsbezit, drugshandel en voor zijn belangrijke rol in de handel. Tegen Giovani de Pool junior was zes jaar geëist, maar hij kreeg viereneenhalf jaar cel vanwege verspreiding, handel en vervoer van drugs. Hij werd vrijgesproken van verboden wapenbezit. De Jong moet twee jaar brommen wegens drugsbezit en drugshandel.

Goederen
Het gevonden geld is verbeurd verklaard, zoals het OM had geëist. Giovani junior krijgt zijn iPod, laptop en Mercedes Benz terug. In de auto werd destijds 4,4 kilo coke gevonden.

Aanklachten
In deze zaak werd in oktober in totaal 11,7 kilo cocaïne, 10.000 gulden contact, een vuurwapen en een kleinere hoeveelheid hennep, xtc en hasj in beslag genomen in een auto, een woning aan de Piscadera Bay en een woning aan de Caracasbaaiweg. Alle arrestanten zijn familie van Miss Curaçao Eline de Pool. Verdachte Giovani de Pool senior is gevlucht en houdt zich naar verluidt op in Venezuela.

6 reacties op “Celstraffen voor drie leden familie De Pool”

 1. @Edgard schreef; ‘4.5 jaar voor 117 kilo?’

  Ik lees echt wel dat het over 11,7 kilo gaat (11 komma 17), dus nog net geen 12 kilo.
  Neemt niet weg dat het strafbaar blijft.

 2. 4,5 jaar voor 117 kg ?

  En dan gaat de rechter er dus maar gewoon aan voorbij dat dit waarschijnlijk niet de eerste leverantie zou zijn geweest. M.a.w. het waren geen beginnende drugsdealers.

  In sommige landen krijg je de doodstraf voor 100 gr. Hier krijg je 3 jaar effectief, mag je je geld houden, auto’s en ander spul ook !

  Ik denk dat ik ook maar in de drugshandel ga, want met mijn gewone werk verdien ik nooit zoveel in zo’n korte tijd.
  Oftewel misdaad loont op Curacao en dat is dan ook de reden dat zovelen voor de misdaad kiezen en niet voor een normale baan.

 3. Wow…a family of hoodlums. Ongetwijfeld, alles terug te voeren naar een moeilijke jeugd. En natuurlijk, altijd als jongeling onbegrepen geweest.
  No worries, een crack commandoteam (van de restanten) van de SKS gaat het ontbrekende familielid opsporen in Venezuela.
  Talk about Dushi Hende.

 4. @Erik – hij zal toch een keer moeten terugkomen aangezien de explosieve situatie in Venezuela en dan is medische hier op het eiland harstikke nodig, in de bak wel te verstaan

 5. En Giovani de Pool en zijn ratvocaat maar beweren dat hij voor medische redenen in Venezuela zat.

  Vind het trouwens erg lichte straffen gezien de hoeveelheden. En gaan ze zitten of worden het weer Brian Marianootjes.

  Met de uitspraak heeft Curacao zich nu ook officieel internationaal belachelijk gemaakt met het uitzenden van Eline de Pool naar de miss Universe verkiezing.

 6. volgens diverse bronnen kost een kg cocaine ongeveer 10.000 antil de 11,4 kg heeft dus 114000 gulden gekost. deze rotzooi kan in nederland zo ongeveer 1 miljoen in nederland opbrengen. Uiteraard hebben de POOL een probleem immers der moet wel betaald worden aan de leveranciers.
  Ik hoop dat de belastingdienst nu wel gaat kijken wat voor vermogen ze hebben, immers alles wat ze bezitten zal wel uit een crimineel verleden zijn. Plukken deze rekeningen , beslag leggen op alles wat ze hebben misdaad mag niet lonen.