• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De frustraties onder de gestrande passagiers beginnen hoog op te lopen. “KLM had ons beloofd dat we binnen 48 uur weer terug konden, maar dit zijn ze niet nagekomen. Ik blijf hier bij het kantoor wachten tot ik duidelijkheid heb”, vertelt Marijn van Veen, een van de gestrande passagiers.

De toeristen kregen te horen dat ze zelf hun tickets moeten omboeken om naar huis te kunnen gaan. Daarom ontstond al om acht uur ‘s ochtends een lange rij voor het kantoor van KLM. Meerdere passagiers zijn kritisch op KLM, omdat de vliegmaatschappij hen in het ongewisse laat. Van de één op de andere dag hebben zij te horen gekregen dat ze zelf hun ticket moeten omboeken, maar vervolgens kunnen ze via de telefoonservice niemand bereiken.

Slechte communicatie
De reizigers kregen te horen dat er maandag een vlucht naar Nederland vertrokken is met maar negentig passagiers aan boord. Dit heeft voor een hoop frustratie en boosheid gezorgd. “Dat we vastzitten daar is niks aan te doen, maar ik merk dat OAD reizen en KLM niet goed met ons communiceren. Eerst werd ons verteld dat wij geduld moesten hebben en dat ze ons zouden bellen als er meer informatie bekend zou zijn. Gisteren hadden wij een bijeenkomst in het hotel en daar werd bekend dat er tien minuten daarvoor een vliegtuig was vertrokken richting Nederland en dat het de bedoeling is dat reizigers zelf hun vluchten omboeken. Als ik dit eerder wist, had ik al veel eerder hier gestaan om mijn vlucht om te boeken”, vertelt Rob Thijssen die samen met zijn collega Mark Hock in de rij staat.

Dure vakantie
Voor Inge Andersen en Morten Andersen uit Denemarken is het al hun derde dag dat ze voor het kantoor van KLM staan. Inge vertelt dat het een duurdere vakantie is geworden dan gepland. “Wij hoorden eigenlijk al op 16 april terug te gaan naar Kopenhagen. Maar zoals je ziet, zijn we nog steeds op Curaçao. Omdat wij via internet een hotel en ticket hebben geboekt, zijn wij niet aangesloten bij een reisorganisatie. Dus moeten wij alles uit eigen zak betalen.” Het stel vertelt dat ze dinsdag drie uur hebben gewacht voordat ze werden geholpen. “Toen we eindelijk aan de beurt waren, boden ze ons een vlucht aan voor aanstaande zondag.” KLM is vooralsnog onbereikbaar voor een reactie.

1 reactie op “KLM-passagiers gefrustreerd”

  1. ik vindt het schandalig hoe KLM met hun klanten om gaat!het is niet alleen slechte reclame voor de KLM maar de mensen zijn het beu en willen naar huis,dus is hun vakantie eigenlijk min of meer verpest,slechte reclame voor ons dushi curaçao!ik moet wel even zeggen dat ik nooit zo hoge pet op had voor arke fly,maar hun verdienen nu echt een dikke vette 10!!!de mensen die met arke zijn gekomen krijgen alles vergoed,dus deze mensen houden het nog wel even vol,maar de KLM heeft alleen de gold,platina en business class mensen een vergoeding geven,beetje schandalig!