• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SVT thumb sociaal vormings trajectCURAÇAO – Op marinekazerne Suffisant zijn deze week 36 cursisten begonnen aan het Sociaal Vormend Traject (SVT) om hun leven te beteren. Vjf maanden lang geeft de Curaçaose Militie en het Korps Mariniers hen instructies. De meesten van de deelnemers hebben een verleden waarin criminaliteit en/of drugs een rol speelt.

SVT mediumNa de opleiding stromen de 36 door naar een reguliere opleiding. “De stevige militaire aanpak, lessen en intensieve maatschappelijke zorg van het SVT zorgen ervoor dat deze jongeren een solide basis hebben om aan deze opleiding te beginnen”, laat Defensie weten. Aan de poort is al voorgeselecteerd: van de 60 jongeren die zich aanmeldden, zijn er 36 toegelaten.

SVT large

16 reacties op “Vormingstraject voor ontspoorde jeugd”

 1. Beste allemaal,
  Eens nagevraagd wegens nooit van gehoord :

  1. De SVT (Sociaal vormingstraject) is iets anders dan de militie.
  2. In de SVT krijgt men geen schiet of wapenles. De focus is gericht op discipline, (wederzijds) respect, groeps gedrag, zelfvertrouwen en normen & Waarden.
  3. Het geringe aantal heeft te maken met tal van factoren (capaciteit, logistiek, financiën, etc.)
  4. De Militie, voorheen Antilliaanse Militie, nu Curaçaose Militie (Curmil) bestaat uit jongens/mannen zonder crimineel verleden en met een schooldiploma. Deze krijgen een gedegen (militaire) opleiding.
  5. De selectie vind niet plaats aan de poort, voorafgaande aan deelname blijkt een heel medisch/sociaal traject te zitten, dit in overleg met diverse ministeries (voornamelijk onderwijs.
  6. De reden dat ze allemaal bij de poort waren (zelf niet gezien) is dat ze daar allemaal tegelijk binnen worden gelaten om te beginnen, alle selecties hebben dan al plaats gevonden.

 2. het sociale vormingsproject is iets anders dan de militaire dienstplicht.

  Echter deze jongeren zijn door op jonge leefdtijd al afgeschreven door onze maatschappij.
  sommige gevallen door hun eigen schuld, maar velen die bij voorbaat al als kansloos werden beschouwd door omstandigheden.
  Om structuur in hun leven te brengen, maar ook omdat ze in de gevaarlijke leefdtijd bevinden waar je gaat kiezen werk ik er voor of pak ik het weg is dit een goede zaak.

  Vergis u niet in het opleidings traject voor deze jongeren, ze komen allemaal als macho binnen een houding die ze hebben aangeleerd om te overleven.

  Wat deze opleiding hun gaat leren is om sociaal te denken, leren dat een fout die je maakt invloed heeft op de groep.
  Ze leren structuur, verantwoordelijk te zijn voor hun daden, eigen initatief kan worden beloond maar ook gevolgen hebben als het een foute beslissing is.

  ze leren dat als je niet aan de afspraken houdt, het gevolgen heeft. Leren op tijd te komen, leren hun zlf vertrouwen terug te krijgen in de positieve zin.

  en als ze goed hun best doen eventeel in aanmerking kunnen komen voor een carriere bij de Cur-Militie.

  Ik hoop dat velen van deze jongeren deze kans aanpakken voor een betere toekomst.

 3. Waarom steken wij als maatschappij altijd zoveel geld en energie in het omscholen en heropvoeden, terwijl mensen die nooit een misdaad hebben gepleegd veel minder kansen en financieringen kunnen verwachten.
  Het is krom

 4. @thielman; aangezien de selectie bij de poort plaats vond, zal het geen grondige psychische, medische en antecedenten onderzoek zijn.
  wellicht dat ze 20 keer moeten kunnen opdrukken?

 5. Veel van dit soort jongens hebben structuur en discipline nooit mee gekregen van huisuit..

  Dit is wel een goed project alleen denk ik dat ze nog meer plaatsen nodig hebben en tevens wanneer de jongens klaar zijn dat ze een baan kunnen krijgen..

 6. een geoid streven, jammer dat er geen 360 plaatsen zijn.
  dit is een druppel op de gloeiende plaat.
  maar toch iets hoopgevends.
  hopelijk is er wel een vorm van hulp na de 5 maanden training.
  om ze een studie richting of aan een baan te helpen
  want anders is deze opleiding totaal voor niets geweest..

 7. Mi no ta kere cu social vormend traject ta inclui sinja tira

 8. Geef deze guys een kans! veel betere kansen dan dit zijn er op Curacao niet te vinden, dit rond je echt niet af met twee vingers in de neus

 9. Zucht…. waarom loopt iedereen altijd te schreeuwen dat er iets veranderen moet en àls er dan wat ondernomen wordt, is het wéér niet goed…

  Respect voor deze jongeren die de moeite nemen hun leven een andere wending te geven. Ik wens ze het allerbeste en een mooie toekomst!

 10. De beste Politieman was een grote boef ,dus boef pakt boef !!

 11. Klaarstomen voor missie overzee, die andere 24 jongens wachten op de volgende lichting, tijd om de boel op te ruimen

 12. Mooi initiatief!

 13. Wel een druppel op een gloeiende plaat

 14. Wat doen we met de rest van de jongeren die niet toegelaten zijn.
  Waar moeten deze toegelaten jongeren aan voldoen

 15. Gelukkig. Ik voel me een stuk veiliger nu ik weet dat de militie die ons beschermt in de toekomst geheel bestaat uit ex-verslaafden en criminelen.

 16. Perfekt…dit is dus precies wat deze jongeren met een criminaliteits verleden nodig hebben. De discipline en wapenkennis (schieten en handelen) van een marinier. Probleem van dit project is natuurlijk dat wanneer de opleiding afgelopen is ze geen baan aangeboden krijgen bij de militie of defensie dus waar zullen ze hun bijgeschoolde ‘militaire’ kennis gaan toepassen?

  ahaa, dacht ik al…bij hun vorige job kueze natuurlijk.

  niemand denkt hier verder dan hun nues lang is