• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Philippe Maaskant gaat in op een eerder ingezonden stuk van advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran.

In Amigoe stond gisteren een stuk van Eldon ‘Peppie’’ Sulvaran. Ik heb het met stijgende verbazing gelezen. Als we even kijken wat Peppie feitelijk zegt, wat is dan zijn punt?

“De orde van Advocaten acht mij schuldig aan inbreuk op de eer en stand van advocaten.”
– Dat klopt, tot zover de feiten. En waar ging het over, over de beschuldigingen van Peppie?
“Het zijn geen insinuaties maar inderdaad regelrechte, ernstige beschuldigingen die ik met feiten en documenten kan staven.”
– Het lijkt me dat we dat dan op internet moeten kunnen lezen ergens. Waar vinden we dat?
“In dit laatste is echter vreemd genoeg ook de Orde niet geïnteresseerd.”
– Nee, het gaat om het gedrag van Peppie als advocaat; om de wijze waarop met het systeem wordt omgegaan, niet de inhoud van de zaak. Die is voor de rechters. De Orde van Advocaten is geen rechtbank.
“De door mij genoemde feiten zijn feiten waarvoor elk willekeurig ander persoon onmiddellijk zou worden vervolgd.”
– Ik neem aan dat er normale, juridische wegen zijn om vervolging af te dwingen. Zijn al die routes al doorlopen?
“Kennelijk zou deze Orde graag zien dat deze zaken in onderonsjes binnenskamers zouden worden afgehandeld.”
– Nogmaals, de orde is geen rechtbank.

“Omdat er niets is dat iedereen tevreden stelt, is er de wet. Maar dan wel voor iedereen.”
– Iets te simpel, niet alles zal vervolgd worden, Niet alles kan altijd worden onderzocht, al was het maar vanwege de kosten. Er moeten prioriteiten worden gesteld. Maar zelfs dan.. Zijn alle wegen bewandeld om vervolging (bijvoorbeeld van Emsley Tromp) af te dwingen?
“Ik beschouw het als een van mijn belangrijkste taken om erop toe te zien dat wet en recht niet alleen voor hen gelding heeft. Bij wetsovertreding onder kap van de overheid zal ik altijd hard uithalen.”
– Er zijn wel een paar vormen die we met elkaar hebben afgesproken om het proces een beetje ordelijk te laten verlopen… En weer: zijn alle wegen bewandeld om vervolging (van Tromp) af te dwingen?
“Als advocatenkantoor zijn wij in alle opzichten onafhankelijk, zoals het een goede advocaat betaamt.”
– Een advocaat is geen aanklager, dus het verdedigen van je klant is een ding. Het te keer gaan tegen rechters en tijdens de zaak verdere beschuldigingen uiten lijkt me toch een stap te ver.

“De volgende keer als dit soort dingen weer gebeuren zal ik nog harder uithalen, omdat men dan immers de les niet heeft geleerd. Wees dus verzekerd dat ik bij normschendingen en wetsovertredingen onder kap van de overheid, hard zal uithalen, wie daar ook bij betrokken moge zijn, ook als anderen vanwege hun beweerde eer of stand niet bereid zijn dat te doen.”
– Peppie moet zich niet opstellen als groot-ayatollah van Curaçao die de waarheid in pacht heeft en ons lesjes moet leren.
Waarom kunnen misstanden niet door hem via de rechter, het hof en eventueel de Hoge Raad worden aangekaart?

Waarom -als dat allemaal niet werkt- gaat Peppie dan niet via de politiek (Schotte, Cooper cum suis) wetsvoorstelen indienen om zaken anders te organiseren? De ARC heeft al adviezen over CBCS-wetten aan de Staten gegeven. Wat hebben Schotte en Cooper met die adviezen gedaan? Vraag het ze eens, Peppie!

12 reacties op “Ingezonden: Peppie, de groot-ayatollah van Curaçao?”

 1. @Antonio, waarom ben je voor iemand die criminele partijen verdedigt en hier voor heel veel geld verdiend ondanks dat hij de zaken verliest?

 2. @ Antonio aka … ,
  Begrijpelijk is dat je het lastig hebt met een regen van klachten. 5 dus nu maar liefst. Is dat in- of exclusief de eerste klacht van de Deken?

  Lullig voor je dat die rechter niet corrupt blijkt, maar slechts een fout heeft gemaakt (15 ! jaar geleden). Vervelend dat Fievez geen enkel racistisch woord blijkt te hebben gezegd. Jammer dat de Orde best ok met je klacht omgaat. En frustrerend dat het OM misschien niet transparent is, maar ook niet zwicht onder de druk van de jouwen.

  Tuurlijk greep je wanhopig naar de rassenkaart en ‘strijd voor rechtvaarigheid’ tegen ‘vieze macambas’, ‘zwarte elite’, ‘Orde’ en consensuswetten. De laatsten die je NB zelf hebt geadviseeert te tekenen. Wat dacht je, even een ok, dan snel cashen die 3 miljard, en dan gauw eenzijdig terugtrekken? Waar is er met het rechtsgevoel gebeurd?

  En Antonio, hier een realitycheck: “In mijn en vele andere Kurasaose wowo’s is Peppie Sulvaran een held”, ……. De meesten, incluisief Helmin Wiels, zijn jullie clubje al lang zat. Een klein clubje die hoop lawaai maakt maar feitelijk is wat hij is: mini. As in: klein.

  @Antonio: inmiddels zijn je ware doelen duidelijk door in je ‘strijd tegen racisme en rechtvaardigingheid’ in de Penstraat Gerrit Schotte, Charles Cooper, Dos Santos en je KFO collega’s te laten protesteren.

  En vwb jou/Peppie’s motivatie: ,,Er zijn alleen maar vrienden en vijanden. Er is geen neutraal gebied. Het is een kwestie van domineren of gedomineerd worden. Ons gevecht is er een van macht. We zullen nooit ingeven. Degenen die niet met ons zijn, zijn automatisch tegen ons. Het is een overlevingsstrijd tussen ‘hun’ en ‘ons’.”

  Spreekt toch voor zich?

 3. @Antonio ” In NL zelf wordt wél opgetreden tegen rechters die liegen en betrokken zijn in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De NL-media staat dezer dagen bol van maatregelen en aanklachten tegen rechters en advocaten die in malversaties, mishandeling en corruptie betrokken zijn”

  Je zou dus zeggen dat met enig volhouden -desnoods tot de Hoge Raad- de zaak die Peppie meent te hebben (wie heeft de link naar de website met de bewijzen?) een goede afloop kan hebben, toch? Vanwaar dan het verbale geweld?

 4. P.Maaskant, een buitenlandse groot-inquisiteur op Curaçao?

  In de ogen van zelfbenoemde inquisiteurs ‘Maaskant & co’ is de Kurazoleño Peppie Sulvaran natuurlijk een ketter van de hoogste orde.
  In mijn en vele andere Kurasaose wowo’s is Peppie Sulvaran een held. Vind zelfs dat hij rijkelijk te laat is met z’n aantijgingen cq. gerechtvaardigde aanklacht tegen frauderende, én of valsheid in geschrifte plegende buitenlandse rechters. De zo langzamerhand door buitenlandse fascisten beheerde orde van advocaten meent serieus dat ze onze eilandgenoot zomaar ff de mond kunnen snoeren..zal echt niet gebeuren! dat zal alleen maar meer olie op het vuur gooien.

  Maaskant beweert dat een advocaat geen aanklager is, maar vreemd genoeg hebben nu al zeker 4 buitenlandse advokaten plus 1 buitenlandse ketterjager de man aangeklaagd én ook bij voorbaat veroordeeld.
  In NL zelf wordt wél opgetreden tegen rechters die liegen en betrokken zijn in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De NL-media staat dezer dagen bol van maatregelen en aanklachten tegen rechters en advocaten die in malversaties, mishandeling en corruptie betrokken zijn..rarara.

  In ieder geval, succes ketterjager Maaskant. ik ben een nog ergere ketter dan P.Sulvaran.

  Zet em op Peppie, we staan als een blok achter jou. Laat die ketterjagers maar in hun schulp gaar koken. Biba P.Sulvaran.

 5. Ayatuhlala….
  Kiko Tola. ah ja die Tola ok.
  Ja die dame ken ik wel Tola. Die is ook vaak lam.
  Er was ook een guy, iets met een film. revolte of zo.
  Peppie groot ? Nee. Is klein mannetje. Peppie en Kokkie.
  Clowns. voor jaren.
  Zijn bejaard nu. Zoeken opvolgers.
  Hier zijn we daar ook goed in. Acteurs.
  “Het zijn allemaal acteurs.” Dat zei iemand jaren en jaren terug eens tegen mij toen ik pas op het eiland kwam.
  Si.
  Hij had gelijk.

 6. Ik denk het is een testje.
  Gewoon proberen wat de reactie is.
  Met zoiets zie je wie er reageerst en dus wie bij wie hoort.
  Partijen op Curacao zijn momenteel een beetje verdeeld.
  En men weet niet precies meer wie bij wie hoort.

 7. Wat een verschrikkelijk onzinverhaal van die Sulvaran.
  Een, goede, advocaat onwaardig.
  Allerlei stellingen, meningen en uitspraken die hij met geen flintertje bewijs/onderbouwing staaft.
  a) “DE ORDE van Advocaten acht mij schuldig aan inbreuk op de eer en stand van advocaten. Wat daar mee bedoeld wordt is mij niet geheel duidelijk. In dezen staan hogere belangen op het spel. Zo eenvoudig ligt de zaak dus niet”.

  -als je niet weet wat daarmee bedoeld wordt, weet je ook niet
  of in dezen hogere belangen op het spel” staan.

  b) “Zo eenvoudig ligt de zaak dus niet”

  Wie heeft gezegd dat de “zaak zo eenvoudig ligt”?
  En hoe eenvoudig is eigenlijk eenvoudig? Wat bedoelt hij?
  Gewauwel! Onsamenhangend geklets.

  c) “Het zijn geen insinuaties, maar inderdaad regelrechte, ernstige beschuldigingen, die ik met feiten en documenten kan staven. In dit laatste is echter vreemd genoeg ook de Orde niet geïnteresseerd”.

  – hoe weet hij dat de Orde niet is geïnteresseerd? Kan hij
  daar ons wat bewijzen van geven? Of kletst hij maar wat?
  Het OM passeert hij, hoewel deel uitmakend van de justitiële
  keten, al helemaal. Wat en gotspe! Maar daarmee geeft hij zichzelf bloot: hij wil de democratie ( hoe onvolkomen die ook soms is…) om zeep helpen

  Ik stop want de kritiek op zijn verhaal, (lijkt wel geschreven door iemand die de mavo niet heeft afgemaakt) want het zou te lang worden.

  Tenslotte : iemand en ZEKER EEN ADVOCAAT die publiekelijk Tromp beschuldigd van betrokkenheid bij de dood van Wiels zonder daarvoor publiekelijk het bij zo’n zware beschuldiging
  behorende bewijs te leveren, dient onmiddellijk verboden te worden om als advocaat op te treden en vervolgens strafrechtelijk vervolgd te worden !

  In ieder geval weten we nu wat Sulvaran en zijn andere eveneens maffiose vrindjes van plan zijn.
  Voordeel: we kunnen ze in de gaten houden@

  Sulvaran: mag ik publiceren dat jij een kinderverkrachter bent zonder dat ik het bewijs lever??

 8. Ik heb best respect voor Peppie met zijn strijd tegen Tromp van de Centrale Bank die ik ook van corruptie verdenk (affaire Zus de Lannoy!).

  Ik respecter het onafhankelijksstreven van Peppie, al denk ik dat het eiland er nog niet aan toe is zolang de corruptie aan de macht is en kan blijven.

  Echter, sinds Peppie zich als een notoire MFK aanhanger ontpopt, een partij die ik als de sushibak van de samenleving zie, kan ik hem nergens meer serieus in nemen.

 9. De korte route naar een drie-partijen dictatuur op dit eiland.

 10. Peppie weet zelf heel goed dat Schotte en Cooper nooit wat uitvoeren en hun zakken vullen.. Trouwens ze waren altijd vrijwel in het buitenland dus Peppie kon ze moeilijkv ragen

 11. De KFO / Schotte/ voorheen Wiels riedel is als volgt: voor democratisch succes heb je meer dan 50% nodig, daar komt “het volk” (dat wij vertegenwoordigen) in het huidige kiessysteem nooit aan als gevolg van die 1% vermaledijde niet geintegreerde nederlanders, de draaideurwoonachtigen, en de zwarte verraders de makamba pretu’s. Dus moet het kiessysteem op de schop dan wel genoemde partijen kalt gesteld met alle middelen rechtens dan wel niet rechtens indien de democratische onmacht geen andere keus laat (wat zo is, zie voorgaand), dit vooral ook gelet op het hogere belang dat de anarchie rechtvaardigt (volgt ongefundeerd betoog over raciale bejegening etc)

 12. Duidt het betoog van de groot-ayatollah van Curacao misschien op machtswellust en hoogmoedswaanzin ? Wie niet voor mij is is tegen mij, ‘I am the jury, the judge and the executioner’; is dit de denktrant van de groot-ayatollah?