• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

momnument verkeer dode bikersCURAÇAO – Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Earl Balborda en de Komishon Derechi di Preferensha hebben een monument onthuld. Dat gebeurde zaterdag op de middenberm van de Schottegatweg-Zuid. Het monument herdenkt zeven verkeersslachtoffers.

Het gaat hier om motorrijders die in de afgelopen drie jaar verongelukten. Een van de zeven slachtoffers was David Martis, de voormalige voorzitter van de Komishon Derechi di Preferensha. Hij kwam om bij een ongeluk in 2011. Familieleden en nabestaanden van de zeven slachtoffers waren aanwezig bij de onthulling.

Rijgedrag
Met het monument moeten automobilisten stilstaan bij hun gedrag op de weg. Balborda stond in een toespraak stil bij de gebrekkige verkeersveiligheid en het verlies aan mensenlevens waar onverantwoord rijgedrag toe geleid heeft.

Desvelo Motorsaikel_29

18 reacties op “Monument voor zeven omgekomen motorrijders”

 1. Na gelezen te hebben hoe moterrijders zich gedragen in het verkeer ,en wat te bedenken hoe de auto bestuurder zicht gedraagt !!! Op de wegen waar snelheden tot 60km gelden ,word er soms over de 100km gereden ook dat noem ik ass gedrag .Ook auto bestuurders halen links en rechts in ! En waarvoor meestal sta ik achter ze bij het stoplicht , maar brengen wel andere weggebruikers in gevaar , dat merk je aan de reactie . En waarvoor allemaal !!!!! BETER Vijf MIN LATER THUIS DAN DRIE UUR EERDER IN HET ZIEKENHUIS

 2. Geen asocialere weggebruiker als de motorrijder.

  Gelukkig zijn ze ook de meest kwetsbare weggebruiker, dus hun asociale gedrag eindigt vaak tussen 6 planken waarmee het afgelopen is met de wegpiraterij en waarna hun familie ons daar blijvend aan herinnert door groezelige plastig bloemen op de plaats van het delict te leggen.

 3. @ motorrijdster,

  Schandalig deze reacties ?

  Hoezo, wil jij ons hier vertellen dat de motorrijders zich als voorbeeldige verkeersdeelnemers gedragen ?

  Ik denk dat we een prijs kunnen geven aan die paar motorrijders die zich WEL aan de regels houden, de rest veroorzaakt slechts overlast.

  En nee, dat is niet overdreven, dat is niet denigrerend en het is ook niet onjuist.
  Als jij van mening bent dat de beeldvorming volstrekt niet overeenkomt met de werkelijkheid dan zou ik zeggen: ‘doe er wat aan’.

  Begin bv eens met het aanspreken van de totaalidioten die de motorrijders zo’n slechte naam geven.

 4. Motorrijders moeten elkaar maar terechtwijzen in hen rijgedrag! Ik heb nog niet 1 motorrijder gehad die keurig in het midden achter me bleef rijden… Enige is dat ze willen inhalen en slingeren tussen de auto’s door! Voor veel lawaai maken zodat auto’s maar aan de kant moeten gaan.

  Ik heb echt schijt gekregen aan de asociale motorrijders! Misschien moeten sommige motorrijders clubs een keertje gaan optreden tegen de aso jongeren!

 5. We hadden eens op diverse plaatsen een “totempaal” waarop het aantal verkeersslachtoffers werd bijgehouden met hetzelfde doel om de weggebruikers bewust te maken. Heeft het geholpen? Welnee en dat zal ook gelden voor dit monument, waarvoor nota bene de motorrijders zijn uitverkoren als voorbeeld. Have a heart.

 6. Gisteren werd ik afgesneden door zo,n idioot.
  Reed met hoge snelheid, zonder helm.

 7. Zag gisteren weer 2 Motorrijders waarvan 1 iets van 300 KM per uur ging en de ander vertrok van het verkeerslicht op 1 wiel…

 8. De dames en heren vragen om respect, maar hebben totaal geen respect voor de nationale vlag, want deze hangt bij nacht onverlicht, terwijl een nationale vlag een half uur voor zonsondergang gestreken moeten worden en pas een half uur naar zonsopgang gehesen mag worden, tenzij deze goed verlicht is…
  Verder is er nog een lange weg te gaan voor deze dames en heren, want laten we eerlijk zijn de meeste van hun ‘broeders’ verpesten het voor de anderen met hun ronduit associale weggedrag. Doe hier eerst eens iets aan in plaats van zo’n “monument” neer te zetten en maar het steeds meer aan kracht verliezende woord ‘respet’ te gebruiken.

 9. Schandalig deze reacties!!

 10. Tja, Balborda. Heeft een flutopleiding personeelszaken gedaan en dankt god nu iedere dag dat hij minister is in plaats van salarisslippen in enveloppen te doen waarvoor hij opgeleid is. En zo iemand, die nog geen vliegtuig van een trukki pan kan onderscheiden, wordt verantwoordelijk voor onze luchtvaart.

  Gelukkig voor hem is het niveau van de politiek op Curacao zo bedroevend dat hij overall mee weg kan komen.

  Zoals met het benoemen van ongeschoolde vriendjes als toezichthouders bij FKP, wat werd teruggedraaid door de SBTNO. Zo’n blunder is in een beschaafd land redden om je ontslag in te dienen, maar op Curacao kom je als politicus weg met creditcardfraude, doodrijden, wanbetaling, verzekeringsfraude, meineed, winkeldiefstallen, diplomavervalsing en ga zo maar door.

 11. Een minister die niet the guts heeft om het motorrijdend volk op de vingers te tikken en hen mee te delen dat motorrijders zich ook aan de verkeersregels moeten houden.

  Oftewel houden aan maximale snelheid, helm op, niet inhalen langs alle kanten, stoppen voor het rode licht, niet feveren, geen wheelies etc etc.

  Maar ja, deze slapjanus durft dat niet en dus staan we maar te controleren op papieren, want je zou toch eens de werkelijke wegpiraten aanpakken.
  Die worden dan agressief en tja, dan durft de politie het niet meer.

  Meteen afbreken dit monument, want durf er vergif op in te nemen dat geen van die motorrijders zou zijn omgekomen wanneer ze zich aan de verkeersregels hadden gehouden.

 12. Wat een komedie.
  het tuig van de weg, krijgt hiet te veel eer.

 13. Ik weet van een geval dat een motorrijder omkwam omdat hem geen voorrang verleend werd. De motorrijder reed echter met zo’n absurde snelheid dat de afslaande automobiliste geen blaam trof omdat ze ervan uit mocht gaan dat een tegenligger met wettelijk toegestane snelheid aan komt rijden.

  De motorrijders denken daar echter anders over, die voelen zich de koningen van de weg.

 14. En zaterdag avond wordt ik van de santa rosa weg gereden door 3 van die dol dwazen in DIE rode t-shirts die het nodig vinden om met hoge snelheid in te halen als er tegenliggers aankomen. Wat een dubbel moraal houden die gasten erop na, walgelijk.

 15. Wel een beetje voorbarig 7 omgekomen motorrijders

 16. Zag ze staan zaterdag die motorrijders met een cup whiskey in de hand……

 17. Waarom plaatsen ze dat op een plek waar veel mensen feveren?

 18. Balborda was vorig jaar utgenodigd om het monument van de drie omgekopen wandelaars te onthullen maar liet het, zo heb ik gehoord, zonder bericht van afmelding afweten.

  Nu komt hij wel opdagen voor een monument voor motorrijders, niet de meest beschaafde weggebruikers om het maar eens voorzichtig uit te drukken.