Nelson NavarroCURAÇAO – Volgens MFK-lid Amerigo Thodé is er maar een iemand verantwoordelijk voor de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina en dat is minister Nelson Navarro van Justitie. De zelfmoord van Pretu in zijn cel in Barber is volgens Thodé onder meer te wijten aan nalatigheid rond zijn beveiliging.

“Volgens Rijkswet artikel 50 is de minister van Justitie verantwoordelijk voor het korps. De korpschef volgt slechts zijn aanwijzingen op”, aldus Thodé.

Aftreden
Navarro is van mening dat er te snel wordt geroepen dat de minister moet aftreden als het misgaat. Dat zei hij tijdens de Statenvergadering van afgelopen donderdag. Hij voegt hieraan toe dat hij zich niet gedwongen voelt om te vertrekken. “Als een gedetineerde zelf ervoor kiest zijn leven te beëindigen, ben ik daar niet verantwoordelijk voor”, aldus de minister van Justitie.

23 reacties op “Thodé: ‘Navarro verantwoordelijk, niet korpschef’”

 1. Zielige Thode. Hij zal ongetwijfeld goed zijn zakken vullen als statenlid maar gaat de geschieden in als lid van het laffe marionettenkorps van Schotte, samen met onder andere Ramsay Soemanta en Stella van Rijn.

  Allemaal gaan ze ooit het graf in met een reputatie waar ik niet mee zou kunnen leven, laat staan de eeuwigheid mee ingaan.

 2. Ik denk dat Philippe gelijk heeft. Amerigo Thode heeft een zoon die een groot drugsdealer is en wellicht in de problemen komt nu de de Pool lijn afgesloten is. Dan maakt Amerigo Thode chantabel, en zijn absurde gedrag zou er al op kunnen wijzen dat dat inderdaad zo is.

 3. @Triest. Het punt is dat Thode niet geloofwaardig meer is.
  Als hij destijds lef had gehad, dan had hij in zijn eentje het kabinet Schotte kunnen laten vallen. Die steunde toen op een meerderheid van 1 zetel.

  De prutsers: Schotte, Hakim, Cooper, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin, Monk.
  Daar had Thode kennelijk toen geen probleem mee. Als plv Statenvoorziter vond hij dat kenelijk prachtfiguren? Als zo’n meeloper nu dan wel kritiek heeft op Navarro vanwege een zelfmoord van een crimineel, dan haal je toch je schouders op!

  En…Als je familie in het drugscircuit zit, is dat ook wel een risico. Wat doe je als Statenlid als je zoon onder druk wordt gezet? Een screening voor een vertrouwensfunctie? Dacht het niet!

 4. Amerigo Thode heeft zich ook volslagen belachelijk gemaakt over vragen te stellen over de kosten van dienstreizen, terwijll hij zich doodstil hield toen zijn partijleider Schotte met privefotoslaaf Soemanta en het sprekende mantelpak Stella van Rijn iedere week op ‘dienst’reis was.

  Toen zijn minister Jamaloodin privereizen naar Miami als dienstreizen boekte en miljoenen aan belastingen, premies en Aqualectra onbetaald liet.

 5. Beste triest, ja je naam zegt alles al maar ik wil toch even reageren op je arrogantie, je vergeet gemakshalve dat wij in het jaar 2014 leven en wij niet meer zooooo bobo zijn dat wij niet zien wat er om ons heen gebeurd en vaak in onze naam, ja onze naam. Er komt natuurlijk a day of reckoning en dan zullen wij onze rekening presenteren aan iedereen die ons belazerd heeft en ja daar hoort ook Amerigo Thodé en de types Jasje en de Wielsjes bij.

 6. @triest, waarom hoorde ik je niet toen Wilsoe, Schotte, Hakim, Jamaalodin, Constancia etc maar bleven door blunderen??

 7. Omdat Americo THODE niet is opgestapt i.v.m. de drugsverleden van zijn ZIOON,
  moet MINISTER van JUSTICI door blijven BLUNDEREN?. Ik heb jullie voor slimmere mensen gezien. Nou dan gaan wij verder. De gvlm. minister in DEN HAAG, wanneer, of moeten haar GROTE LEUGENS wel goedgekeurd worden? Deze lui hebben het ZELF gedaan.
  NIET HUN KINDEREN. Wezen jullie niet zo hatelijk en oneerlijk . Jullie zijn nu precies als
  de “weledele ministers “aan het doen.

 8. Bijnaam van Amerigo is Amerigocaine.

  Weer laten we het besturen van een eiland over aan iemand die nog niet eens zijn eigen zoon heeft weten op te voeden.

 9. @ Harry,

  Ben het volledig met je eens.
  Zolang het volk nog achter dit soort figuren aan blijft hobbelen, op hen blijft stemmen en hen keer op keer de gelegenheid geeft om te falen, dan kun je ook niets anders verwachten.
  In een ander topic wordt Wiels opgehemeld, terwijl, objectief bekeken, Wiels gewoon in hetzelfde rijtje thuis hoort,
  Wiels heeft op het gebied van daden absoluut niets bereikt, sterker nog, gooide de ene na de andere onderwijsminister uit het kabinet, liet het toe dat de vorige minister van justitie buiten iedereen om even een briefje aan de VS stuurde, liet vrolijk alle corruptie doorgaan, maar iedereen dweept met hem.

  Kritisch een politicus beoordelen is er hier niet bij. Men luistert alleen naar de woorden en kijkt niet naar de daden, terwijl dat juist hetgene is waarop je iemand af moet rekenen.

  Zolang het volk dit nog blijft doen heeft dit eiland weinig tot geen toekomst. Al het geld dat nodig is om vooruit te komen verdwijnt immers in de achterzakken van diezelfde politici en hun vriendjes.

 10. @reginald, ja maar jullie blijven wel op dezelfde personen stemmen…

 11. En Amerigo, volgens mij is er maar één persoon verantwoordelijk voor het criminaliseren van je zoon !

 12. Navaro ” narador di atrako Navaro ta un narador di atrako. alles wat hij er tegen kan doen is zich zelf distancieren van alles wat fout gaat .He just don’t get it .
  Ik schaam me dood om te weten dat deze figuren mijn land moeten leiden ,want het enige wat ik nog constateert is dat ze mijn volk laten lijden .Lelijke cangaroes die niets snappen.
  Gericht schieten op die handel dieren park in Curacao voeren,veel beter dan die arme giraf.
  Hun karakter is net zo vies als hun gezichts uitdrukking. Sate ku batata mentaliteit.

 13. Vraag aan Amerigo Thode: als het over verantwoordelijkheid nemen gaat, wie neemt dan de verantwoording voor de opvoeding van de zoon van Amerigo Thode, die veroordeeld is voor de smokkel van een grote hoeveelheid cocaine?

 14. Deze Thodé , is dat de vader van die drugsmokkelaar ? Had hij maar zijn verantwoordelijkheden ten opzichte van de opvoeding van zijn zoon als vader uitgeoefend, was er misschien nog iets van die jongen terecht gekomen. Neen hij neemt de gemakkelijke weg en predikt hel en verdoemenis vanaf zijn kansel, de lapzwans.

 15. Dan is Thode ook verantwoordelijk dat zijn kind een drugsdealer is.. toch?

 16. Thodé is verantwoordelijk voor de misdaden van zijn zoon.
  maar hij treed ook niet af.
  de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet!!!

 17. ja als een gedetineerde beslist om zelf het leven te benemen dan wel. maar uit het flut rapportje van onderzoek zijn er nog steeds vragen wie het helpende handje heeft gegeven.

  eerst waren er mee bewakers en is er steeds gecontrolleerd, verklaringen opgenomen enz.
  btw neem aan dat die hele hap op barber toch wel ontslagen is( namelijk fraude, meineed, liegen enz)
  toen was er nog maar 1 bewaker die dan ook niet weer echt een bewaker was en uren geen controle.
  ga zo maar door, enne dan ben je als Minister niet verantwoordelijk?
  durf het haast niet te zeggen maar waarschijnlijk heeft de Minister geen spiegel.

 18. Na de acties met Peppie, Cooper en Schotte bij Avila, nu een volgende poging om nog wat te redden? Stel je voor dat er uit het onderzoek naar de commissaris nog wat boven water komt? Hoe stoppen we dat? Navarro onder druk zetten. Laat Thode dat maar doen, anders moet Schotte of Cooper steeds in het nieuws. Thode wil wel. Ga maar door jongens.. Allemaal voor een zuiver bestuur op Curacao he? 🙂 Een toekomst met Cooper, Schotte en advocaten als Peppie….?

 19. @Aleco, Naar aanleiding van afgelopen weken heb ik zowiezo geen hoge pet van de advocaten van Curacao.. meerendeel zijn gewone meelopers en anderen werken samen met de maffia

 20. Sinds wanneer is er iemand ergens verantwoordelijk voor op Curacao?

 21. mosterd na de maaltijd. Het debat is geweest. Basta. als Thodė iets vindt, moet dat in het debat worden ingebracht. Als moord,cq zelfmoord van een gedetineerde leidt tot aftreden van een minister, worden er veel meer moorden gepleegd in de bajes.

 22. Weten jullie het nog niet?
  Ik heb de indruk dat onze ministers geen gebruik maken van :

  Commons sense,
  Geen planning,
  Geen visie,
  Geen gezond vestand,
  Vaak geen waarheden,
  Geen liefde voor het volk,
  Geen liefde voor het land,

  maar wel

  Crazy glue………………..op hun stoel.

  Opstappen,…..hahaha, laat me niet lachen….

  Om de eer aan zichzelf te houden moet er eerst sprake zijn van eer en die schijnt ver te zoeken te zijn !
  Het lijkt er op dat Minister zijn tegenwoordig een vrijbrief is voor leugens en bedrog en het bekende afschuiven naar een ander.
  Hand in Eigen boezem steken is naar het zich laat aanzien, niet een overweging.

  Iedereen met een half brain wist dat het verplaatsen naar Barber van de gedetineerde, het begin van het einde zou zijn. Ze hadden de goede man toch niet voor niets in de Kazerne onder de strengste bewaking ooit geplaatst?

  Het feit dat de Minister geen opdracht heeft gegeven om de zelfde zware bewaking te handhaven in Barber roept bij mijn vraagtekens op over zijn inzicht, gezond verstand, visie, begrip, common sense, logika en inschattings-vermogen.

  Het feit alleen al dat er door de minister niets extras is gedaan aan de beveiliging roept bij mij dan ook nog andere vraagtekens op.

  Vult U zelf maar in waarop mijn vraagtekens betrekking zouden kunnen hebben……….

  Jammer, maar het is duidelijk dat iemand die goed kan eten niet automatisch goed kan koken en zo ook lijkt het mij dat een goede advocaat niet automatisch een goede Minister van Justitie hoeft te zijn.

 23. Ach ja, wanneer is men hier op dit eiland uberhaupt ergens verantwoordelijk voor ?

  Zoals het gezegde al aangeeft:

  Succes heeft vele vaders, een mislukking blijft meestal wees.

  Het is veelzeggend dat Navarro zich niet geroepen voelt om op te stappen. Als minister ben je immer eindverantwoordelijk voor al datgene dat je ambtenaren doen. Opstappen wanneer er een groffe fout wordt gemaakt is de enig juiste politieke stap.

  Helaas heeft Navarro net zoveel van verantwoordelijkheid begrepen als van de politiek………helemaal niets dus.
  In zijn ogen is het heel normaal dat iemand zelfmoord pleegt in een cel……….al dan niet geholpen door de overijverige ambtenaren van het politiekorps.