• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Emigratiebeurs foto Paco NúñezCURAÇAO – In Expo Houten (Utrecht) vond zaterdag en zondag de EmigratieBeurs plaats. De beurs is het grootste evenement van Europa voor onder andere emigranten, expats en ondernemers. Deze editie trok 11.000 man.

Curaçao stond dit jaar op de beurs met als hoofdthema investeren op Curaçao.

Emigratiebeurs 1 BRON Paco Núñez
Foto’s: Paco Núñez

20 reacties op “Curaçao doelt op investeerders tijdens Emigratiebeurs”

 1. Ik heb op curacaco 3mio usd geinvesteerd, en werken heel hard aan een exit plan. Het eiland was voor ons op basis van onderzoek een interessante markt. Na 5 jaar ervaring op het eiland werken we hard aan een exit. Het is een facade. Vreselijk overheidsapparaat, corruptie, en een niet functionerende workforce. Zullen het van de daken schreeuwen van van blijfschap als we ongeschonden uit dit avontuur springen. Waardeloos

 2. Volledig overkill de bemensing van de stand van Curacao. Ouwe jongens krentenbrood. Onze zustereiland Bonaire was strak georganiseerd aanwezig. To the point. Visie.
  Zwijgplicht tijdens de knullige presentatie. Vragen bij de stand. Nou weinig kans. Curacao wilde alleen pensionados de rest was neit ter zake doende. Bij Bonaire werd je met open armen ontvangen. Ik weet nu wel waar ik me straks ga vestigen.

 3. Uiteraard kan het hier veel beter. Maar we zijn allemaal hier naar curacao gekomen om te investeren (de YDK hier buiten gelaten). En we wonen allemaal nog steeds hier dus zo slecht is het ook weer niet. In tegendeel, wat ik en veel nederlanders hier voor mekaar hebben gekregen, hadden we nooit kunnen realiseren in het verkapte communisch belasting geile Nederland.

 4. @Peter van Dungen. Als het over Nederland gaat…daarvoor zijn veel fora in Nederland.
  Leef je uit!

  Wat zei Thierry Apoteker Consultants (Door Schotte hier gehaald toch?) over de aantrekkelijkheid van Curacao. Wat was een sterk punt voor ondernemers en investeerders?

  “The maintenance of the Dutch legal and judiciary system is of course a positive acquis for Curacao. It is of a nature to provide the legal stability and predictability required by businesses and potential investors”

  Dat zijn we nu met Peppie, Schotte en Cooper juist aan het afbreken.
  Fijn zo. Die mensen hebben het beste met het eiland voor.
  Ze zoeken hun investeerders en CBCS directie liever in het zuiden van Italie?

 5. @Triest, Dat is zo. Kijk naar Schotte, Asjes, constancia, jamaloodin die gewoon hier nog zitten..

 6. Wimpiri, echt je hebt GELIJK. Op Curacao is het de gewoonste zaak, om na zo n
  lelijk nieuws, gewoon te vergeten, de dagen gaan weer voorbij, en mevr gvlm. gaat gewoo verder met haar werk. Wie kan haar gaan GELOIVEN EN VERTROUWEN?
  TRIEST< TRIEST < TRIEST

 7. @ Peter van Dungen,

  Beetje kort door de bocht, want je vergeet een zeer belangrijk aspect van de corruptie……………het vergunningenstelsel.

  De gemiddelde wachttijd op een vergunning ligt op 6 maanden voor de vergunning van economische zaken en meer dan 3 jaar voor bv een horeca vergunning.
  Gedurende de tijd dat je de vergunningen niet hebt mag je niet werken, dus kost je alleen maar geld.
  Echter,, dat geldt natuurlijk niet voor vriendjes van de politici, want daar komt of de politie niet langs of men laat je gewoon de gang gaan.

  Voorbeeld ?

  Rockbeach had vergunning aangevraagd, nog niet ontvangen en moest dicht.

  St Tropez heeft geen vergunningen omdat de bouwvergunning niet in orde is (kan dus ook geen vergunning krijgen), maar mag gewoon openblijven.

  Dat, beste Peter, is het directe gevolg van corruptie en vriendjes politiek en zo erg zul je het in Nederland niet meemaken.

 8. @Peter, Tenminste in Nederland treden corrupte politici af.. in Curacao blijven ze zitten en worden ze wellicht weer minister-president.. en ondanks dat Burgers zelfs het bewijs aan het Om geven doet het OM hier niets mee.. dan toch liever in NL investeren!

 9. Het investeringsklimaat ligt op z’n gat omdat de regelgeving volledig achterhaald is en niet competitief genoeg t.o.v van andere landen. OJO REGERING .

 10. @Wendy, Ik neem aan dat het ook niet gunstig is om op Curaçao te wonen aan de hand van de punten die je aangeeft. Ik zal even vanmiddag naar Hato gaan om kijken hoeveel van ons nou daadwerkelijk vertrekken. Anderzijds kunnen wij ook niet in Nederland investeren (aan de hand van jouw punten), als de heer Plasterk de hele boel bij elkaar liegt. Frans Weekers moest ook nog enkele weken geleden aftreden. En niet te vergeten de 150 wethouders die in 2013 zijn afgetreden wegens corruptie enz. Dus ik denk niet dat je argumenten reden is om wel of niet in een land te willen investeren.

 11. En vervolgens worden al je leuke plannen getorpedeerd: egeltjes, regeltjes, regeltjes en eindeloos wachten op, gesteld dat het ooooooit komt, een antwoord op je verzoek. Opvallend hoeveel mensen na korte tijd weer vluchten van het eiland. Maar dat is logisch, want dat krijg je ook altijd te horen als je een leuk idee hebt / iets wilt verbeteren.

 12. Ik zou op dit moment niet in curaçao investeren. Te corrupt, teveel vriendjes politiek, te veel dieven en leugenaars in regering

 13. @Phillipe, Aruba.. Nope veel investeerders gaan naar landen zoals Colombia.. Veel goedkoper en veel betere voorzieningen voor penshonados..

 14. Lijkt me inderdaad zonde van het geld. Nog afgezien van her reputatieverlies in NL, door
  Wiels en Schotte, zijn de regelingen meest anti-investeerders. Beter maar naar Aruba.

 15. De huidige regering heeft het helemaal laten lopen en haar oren naar de hebberige Nederlandse regering laten hangen. De penshonado regeling is opgeblazen. Voor Nederland levert het kippenvoer op, de Curaçaose regering heeft heel veel verloren, niet alleen in geld termen, maar ook in termen van Curaçaose penshonados, die terug willen en hun oude dag thuis willen doorbrengen. Schande heren ministers!!!!!!!!!

 16. @ Wimpiri; Volledig mee eens.

 17. Ik ga pas investeren als de corrupte politici in Bon Futuro zitten..

 18. De organisatoren van deze beurs, schijnbaar bedoeld om investeerders in Curaçao te interesseren, hebben een grove fout gemaakt door onze wannabe doctoranda als evenement duwer aan te laten treden. Als er nou momenteel één onbetrouwbaar iemand onze geloofwaardig en betrouwbaarheid moet uitdragen dan is zij dat niet.

 19. Voor penshonados is Curacao niet meer interessant met de BVZ en de nieuwe belastingregels van Nederland die 1 januari 2015 ingaan. Investeerders uit Nederland hebben Curaçao te vaak in het nieuws gezien de afgelopen 4 jaar en zien het even aan, net als de lokale investeerders.

 20. Alle inspanningen ten spijt als niet het ondernemersklimaat drastisch verandert: BZV, redtape ambtenaren, 80/20 regeling, enz.