• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pistoolCURAÇAO – Een 35-jarige man is gisteravond aan de Schonegevelstraat op gewelddadige wijze overvallen. Vijf gemaskeerde mannen traden rond 21.00 uur zijn huis binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen en een kapmes moest het slachtoffer geld en andere bezittingen afstaan.

Ook namen de daders zijn auto mee, nadat ze de man vastgebonden hadden. Deze witte auto werd later teruggevonden op de Mahumaweg. Het onderzoek naar de overval is in volle gang.

9 reacties op “Man beroofd en vastgebonden in eigen woning”

 1. Edgar…Helmin Wiels was een sociaal arbeider die in de armen wijken ging en jaren lang probeerde de Mentaliteit te veranderen, lang voor dat Curaçao zo crimineel werd. En wilde de arme wanhopige mensen een steun zijn, hun bij bracht hoe belangrijk het is een goede onderwijs te volgen, want dat is de weg uit hun moeilijke situatie. Hij ging in wijken als Suax, Seroe Fortuna en Marchena tot de mensen praten, en is via deze weg tot een Politicus geworden. Iedereen weet dat, of dacht je dat dit allemaal Helmin Wiels werk was..?? Daarom is het goed om de taal te kunnen praten dan hoor je de waarheid. Maar jij schreeuwt uit je angstige nek maar wat. Hij was tegen Macambas die zich slecht gedragen, en dat is wat jou stoort. Om nu een overleden Politicus aan te grijpen die zich niet meer verdedigen kan zegt genoeg over jou karakter. Nog een Helmin Wiels nog ik tolereren deze criminelen manieren. Ten eerste waren die slachtoffers niet blank en ten tweede begin je als Macamba nu bang te worden, maar jij hebt nog altijd de mogelijkheid om de volgende vliegtuig te halen, terug naar Groningen te gaan en je in je veilige klompen terug te trekken. Maar wij wonen daar. Ik ben ook tegen geweld, maar vooral tegen arrogante bemoeizuchtige Macambas, dat is alles. De oplossing licht bij de politie hun gedrag, die te weinig doen, en heeft absoluut niets met Helmin Wiels te maken, die de meerderheid van het volk achter zich had, dat heb ik toch duidelijk geschreven. Het is even nutteloos, en achterlijk als ik nu een dode Pim Fortuyn zou aan grijpen die zich niet meer kan verdedigen. Weet jij wel wat een Wilders zo alles van zich los laat…?? Zo racistisch dat men hem de toegang naar Engeland verboden had. Praat daar eens over…!!! Want hij leeft nog.
  In Nederland is het echt mis, van samenleving is er geen sprake meer, omdat daar de Politici echt slechte voorbeelden zijn, en steeds weer het verkeerde signaal geven. Met het hele Zwarte Piet gebeuren duidelijk zichtbaar. Als een Rutte zijn domme spreuk los laat van “Zwarte Piet is nou eenmal Zwart en daar om heet hij ook Zwarte Piet”, onwaardig laag. Nou dan moet je niet verbaasd zijn dat er rare dingen gebeuren. Geen Politicus in Nederland die op staat en probeert de haat die in het volk heerst tegen te werken, in tegendeel. Maar dat jij op Curaçao nu bang bent dat boeit mij helemaal niet….Cajosh

 2. ik las in de krant dat het ging over 5 blanke mannen, iets klopt er niet met dit verhaal?
  Maar goed nu ben ik altijd al een beetje wantrouwend over de verklaringen van de slachtoffers. Nee niet bij de ouderen die geloof ik wel, maar precies weten hoeveel geld in een auto ligt?
  Vaak ligt het toch in de persoonlijke sfeer, dat iemand informatie geeft, of dat iemand iets doet wat het daglicht niet kan verdragen.
  Gangs die op het terrein van andere gangs overvallen plegen?
  toen de juwelier werd overvallen werd de auto achtergelaten bij het NLS gebied, nu er in het NLS gebied word overvallen word de auto terug gevonden in het Mahuma gebied waar een andere gang aanwezig is.
  laten we het maar ophouden dat de boeven ( gang) elkaar verdacht willen maken.

 3. www.wikicrimes.org
  bijgewerkt met onderstaande zaken.

  14-01-2014 Winkel overval, Sta. Maria.
  14-01-2014 Vrachtwagen overvallen, Mahuma.
  15-01-2014 Poging tot overval minimarket, Rooseveltweg.
  15-01-2015 Diefstal Meubelzaak, Weto.
  20-01-2014 Vrouw zwaargewond na steekpartij, Apureweg.
  20-01-2014 Freeport Jewelers overvallen, Punda.
  21-01-2014 Lichaam gevonden, San Pedro
  21-01-2014 Bewaker Overvallen, Jan Noorduijn.
  26-01-2014 Schietpartij Cabo Verdeweg.
  29-01-2014 Toko overvallen, Californiëweg.
  29-01-2014 Bakkerij overvallen, Winston Churchillweg.
  30-01-2014 Man geliquideerd, Jandoret.
  03-02-2014 Straatoverval, Otrobanda.
  05-02-2014 Man thuis overvallen, West Groot St. Joris.
  05-02-2014 Motoren diefstal Rooi Santu.
  06-02-2014 Bejaarde vrouw overvallen. Kaya Dodo Palm.
  08-02-2014 Man thuis overvallen door 5 man. Schonegevelstraat.

  NB:. Iedereen kan zelf zaken melden op wikicrimes, OOK als ze niet bij de politie zijn gemeld.

 4. @ Carlos,

  Dat krijg je wanneer de, door jou bejubelde, politici zich alleen maar bezig houden met het geven van het verkeerde voorbeeld

  Wanneer Wiels schreeuwt (of beter gezegd schreeuwde) dat hij Makamba’s wel even in body bags terug naar Nederland gaat sturen en een advocaat een oproep doet tot geweld……….dan moet je ook niet vreemd staan te kijken wanneer men dat gedrag gaat imiteren.
  De politici geven immers aan dat crimineel gedrag geheel normaal is. Diefstal, fraude, corruptie, alles is toegestaan in de politiek. En dan maar verbaasd zijn dat de criminaliteit op het eiland de pan uitrijst ?

 5. Ik stel voor om je huis en aard zonnodig met geweld te beschermen. Met die wetten van nu hebben wij niks aan. Vuur moet je met vuur bestrijden. In Amerika knallen je ze overhoop[ en terecht. Het dweilen met de kraan open. Laat de mensen zelf hun eigendom kunnen beschermen zonnodig met geweld en ga mij ook niet zeggen geweld lokt meer geweld, dat is eem makamba met hun humane gedoe. Bangbang.

 6. @Carlos, Gelukkig wordt er nu een VIP security Commando opgericht. Speciaal om de politici te beschermen.. want die voelen zich onveilig.. en de burger? die mag stikken

 7. Oppakken en met Poetin een afspraak maken en naar siberie sturen ,probleem opgelost

 8. Als ik dit zo lees dan krijg ik echt de kriebels…
  Kunnen we die kapmes niet andersom gebruiken?

  Ik dacht eventjes dat de arme ouderen die zich niet kunnen verweren tegen deze types het slachtoffer zijn van deze criminelen maar tegenwoordig maakt het ze niet meer uit.

  Ik denk dat je vooral niet moet laten zien wat je hebt … en zo sober mogelijk moet leven anders mag je vrezen voor je leven..

  Zonde hoor…

 9. De Politie moet meer presentie tonen, en vaker op de weg zijn, in de samenleving waakzamer, meer controles door voeren, en meer patrouilleren.
  De dieven kunnen rustig hun gangetje gaan, en worden niet altijd gepakt.
  Het Leven op Curaçao word steeds onveiliger, en geen verandering in zicht.
  Merkt dan niemand dat de dieven steeds brutaler worden….??….Cajosh