politielichtenCURAÇAO – De politie heeft gisteren wederom controles uitgevoerd. Het korps maakte eerder kenbaar onder meer de verkeersveiligheid te willen verbeteren. Ditmaal controleerde de politie 511 auto’s en werden 131 automobilisten bekeurd. Ook werden er acht mensen aangehouden die geen verblijfsvergunning bezitten.

Daarnaast bracht de politie een onverwachts bezoek aan zes horecagelegenheden. De controles zijn uitgevoerd in Souax, Koraalspecht, Santa Rosa, Marie Pampoen, Punda en Jandoret. De politie werd hierbij geassisteerd door de Douane, de Koninklijke Marechaussee en Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC).

11 reacties op “Politie voert wederom controles uit”

 1. Verkeersveiligheid??? Deze wordt toch 2 jaarlijks in een keuringsstation uitgevoerd? Daar waar bijvoorbeeld een remmen testbank staat die men niet gebruikt? Daar waar men een koplamp controle apparaat heeft welke niet gebruikt wordt? Waar men +/- 36 auto’s keurt in nog geen uur tijd door èèn keurmeester? Men kan volgens mij meer tijd besteden met het terugdringen vd criminaliteit, en het werk voor de verkeersveiligheid aan de daarvoor aangestelde instantie overlaten. Maar hier moet men wel de capaciteit voor hebben om het goed en volledig uit te voeren.

 2. @Edgar, maar mensen die onverzekerd rijden veroorzaken wel ongelukken met als resultaat dat het slachtoffer vaak in het ziekenhuis beland en zijn auto kwijt is en alles zelf moet betalen.. of je hebt de Nelson Dos Santossen die zonder rijbewijs 3 mensen doodrijd..
  Tevens is het oneerlijk dat bepaalde horeca plaatsen wel jaren zonder vergunning open blijven en anderen meteen worden gesloten

 3. @observator : goed gezien. Met enige goodwill, wil ik het wel begrijpen. Je kunt moeilijk overweight, maat XXXL dienders, die in jaren geen Coopertest succesvol hebben afgerond, het dynamische politiewerk laten doen. (trivialiteiten als airco-auto uit, fietsen door buurt en atraco-jongeling aanhouden)
  Fancyfree repressief wezen is veel indrukwekkender. Kom je nog eens in contact met de burgerij. Hoef je niet direct een moeilijk pv’tje te tikken.
  @maria: een dergelijke uitspraak, anno 2014, met gekoppelde megasystemen en big data-verzameling, is ( ik ben voorzichtig) een ietsjepiestje naïef

 4. @ Maria,

  Begrijp me niet verkeerd, men mag controleren wat men wil, maar het levert absoluut geen bijdrage aan de verkeersveiligheid of aan het verminderen van de criminaliteit.

  Het is een publiek geheim op dit eiland waar je de criminelen kunt vinden……….dus waarom gaan we daar niet zoeken en fouilleren ?
  Bij mij in de buurt is het iedere dag feest met idioten die denken dat het hier een F-1 circuit is. Ga op zondag even kijken op de weg naar Sta Catharina, een dragstrip is er niets bij.
  Maar politie ?
  Nog nooit gezien.

  Salina op een donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond kijken. Complete waanzin en overlast, maar geen politie te bekennen.

  Nogmaals, het zijn niet de ongeldige papieren die de aanrijdingen en het asociale weggedrag veroorzaken. Het zijn ook niet de horeca gelegenheden waar een vergunning niet aanwezig is (vaak omdat de overheid jaren nodig heeft om die af te handelen).
  De mentaliteit in het verkeer moet veranderen en dat doe je niet door langs de weg te gaan staan en auto’s aan te houden. Dat doe je door mee te rijden in het verkeer of de plekken op te zoeken waarvan je weet dat men zich daar misdraagt.

 5. goede zaak.

  Nu nog een wet maken waar de gevonden vuurwapens bij een persoon of op een persoon aansprakelijk te maken als er een misdrijf is mee gepleegt.
  Het is namelijk bekent dat er buurtwapens zijn, ( leenwapen voor de hele buurt)
  Als je nu zegt ik heb dit wapen op jouw gevonden en er is een moord mee gepleegd, overval, bedreiging dan is de degene die het nu heeft verantwoordelijk er voor.
  dit beperkt het gebruik van vuurwapens immers als pietje er iets meedoet dan wil jantje er niet voor opdraaien.

 6. Bot machtsvertoon in een machteloze politiestaat. Dit is enkel bedoeld om het volk de indruk te geven dat er aan criminaliteitsbestrijding gedaan wordt. Nergens ter wereld heeft men de criminaliteit bestreden door verkeerscontroles uit te voeren. Criminaliteit kan enkel bestreden worden door een integere politiemacht welke zich actief bezighoudt met het opsporen en voorkomen van criminaliteit (bijv. patrouilles in de wijken).

 7. Prima, ik hoop dat dit doorgaat, als je niks hebt te verbergen maakt het toch niet uit?

 8. Was druk op de caracasbaaiweg. Reed erlangs en bij diverse sneks,
  zag ik massa fouillering allemaal met gespreide armen en benen tegen de muur. Alle aanwezige auto,s werden doorzocht. Ben benieuwd wat ze allemaal gevonden hebben.

 9. De verkeers controles zijn goed en noodzakelijk, ga zo door. Ik heb alleen het vermoeden dat de burger met meer blauw op de straat iets anders bedoelde zoals minder inbraken, minder atracko’s enz. Maar ja eerst moet de veiligheid van de VIP, statenleden en ministers geregeld worden voordat de burger aan de beurt is. Jaja goede ctie minister van justitie eerst je eigen hachje redden en dan zien we wel verder.

 10. Het bezoeken van horeca gelegenheden verbetert de verkeersveiligheid ?
  Dat mogen ze mij dan eens uit proberen te leggen.

  Zijn ze dan nu eindelijk ook eens bij St Tropez langs gegaan ?

 11. Nu gewoon volhouden , desnoods wekelijks dit soort controles 2014 het jaar van een grote schoonmaak op korsow