• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans is niet te spreken over de afhandeling van post en uit zijn ongenoegen. 

We wonen nu ongeveer negen jaar op Bandabou. Ik moet zeggen, werkelijk terug in de tijd. Maar het meest opmerkelijke is wel onze “nieuwe” posterijen die sinds kort Cpost mag heten.

Negen jaar geleden kregen we tweemaal per week post en met de gratie van onze hogere postbode soms driemaal per week. Maar we misten nog wel eens een brief en zeker als het om bankkaarten ging of andere belangrijke post uit het buitenland. Het probleem was niet alleen bij ons maar ook bij vele medebewoners.

We meldden dit netjes aan de post en op een gegeven moment ging de postrecherche te werk. Er zouden via de directeur brieven verzonden worden om te kijken wat er gaande was. De eerste brief arriveerde netjes afgeleverd door onze postbode, zelfs aanbellend dat er een brief was van de directeur! Ja, een mooie test! Na weer contact opgenomen te hebben dat dit geen test was, werd er besloten bij meerdere bewoners enkele brieven te bezorgen ook weer via de directeur.

Na enkele weken ontvingen we inderdaad een brief. Nadat die in de bus was gedeponeerd en door mij direct uit de bus was genomen zag ik de postbode vanuit het dorp met een noodgang weer terugkomen. Hij maakte mijn brievenbus open en belde aan. Hij vroeg waar de post gebleven was en of er een brief bij zat! Ik vertelde hem dat hij deze informatie niet kreeg en hij de tipgever maar eens moest bedanken voor zijn daad. Nieuwe Post heeft verder nooit iets meer ondernomen. Maar als toegift kregen we soms weken geen post of werd de post ‘per ongeluk’ in het dorp bezorgd!

Na dit ‘onderzoek’ kregen we tot afgelopen jaar, met de regelmaat van een stilstaande klok, tweemaal per week de post. Tot dit jaar. We hebben nu een Cpost en nog wel internationaal ook nog! Oude puinhoop onder een nieuwe naam. De tarieven zijn nu onderhand vier gulden voor een briefje naar Nederland en aangetekende stukken die op kunnen lopen naar zestien gulden! Tarieven om post in China te krijgen! Maar we hebben nu ook een keer per week post op een vast tijdstip (maandag morgen rond half een). Ja, eenmaal per week zijn wij verzekerd van wat reclamefolders, telefoonboek en van wat rekeningen, meestal niet alle rekeningen.

Het gaat goed, van de Nieuwe Post gaan we nu naar de Cpost die duidelijk ‘Cniks’ is! Wat is het volgend jaar heren Post? Mogen we dan eenmaal per week ‘op Cpost niks’ in Otrabanda zelf onze post ophalen?

22 reacties op “Ingezonden: ‘Cpost is C-niks’”

 1. Hallo zorro, wil jij op die ander artikel voor mij reageren over belastingheffing bij “Bedankt UTS”.
  Alvast bedankt. gr

 2. @ VITO. Wel lastig dat je voor alles invoerrechten moet betalen op Curacao zelfs op tweede handsartikelen.

  Ik moet die uitspraak nuanceren. Postpakketten met een waarde onder de NAF 50,– en artikelen onder de NAF 200,– bij invoer op Hato zijn vrij van invoerrechten.

 3. Beste lezers zoals ik vooraf heb afgekondigd zal ik hierop terug komen. Ik heb op 28 februari 2014 een pakket met boeken verzonden naar Curacao met een klein particulier bedrijf SSL. Ik heb begrepen dat de goederen op 6 maart 2014 gearriveerd zijn op bestemming.Dat is binnen een week. Dat is tot nu toe de snelste service voor post naar Curacao. Dit kleine onderneming doet niet onder voor grote ondernemen als C-post.NV en Post.nl. Wel lastig dat je voor alles invoerrechten moet betalen op Curacao zelfs op tweede handsartikelen.

 4. Postpakket versturen per luchtpost vanuit Curacao na Nederland is niet minder dan 20 dagen onder weg. Vanuit Nedrland ook niet beter. Ik heb post pakket verzonden op 31 januari 2014 met Post.nl, gearriveerd op bestemming 24 februari 2014. Ik heb weer wat gestuurd dit keer met en klein ondernemening de Surnaamse Service Line. Ik ben ervan overtuigd dat mijn pakket binnen 2 weken op bestemming is. Hierop kom ik weer terug over een paar dagen. Ik adviseer minister Balborda dit te bespreken met de desbetreffende minister van postzaken uit Holland. Vroeger was postuit Nederland binnen 1 a 2 weken op bestemming. Tegenwoordig met allerlei automatiseringen duurt het nog langere wat een afgang.

 5. @ Jacinta,

  Jij ook verdient veel post rondbreng. Ook veel geld verdient met kritieken.
  Beter jij blijf in Nederland met domme praat. Of jij illegaal bent daar ?

 6. Wij krijgen de post te en on te pas soms weken niet dan in 1 keer 2 keer per week. Alle postbodes zullen de weg in de mondi niet weten. Belasting aanslag afgestempeld 27 december ontvangen 23 januari gaarne binnen 15 dagen betallen anders extra kosten ;-( hahaha. Begin januari is er vanuit NL post naar ons verstuurd tot opheden nog niet ontvangen droevig maar waar. Waar zijn de tijden van wells fargo een brief bezorgen te paard of het leven ervan af hing, de militaire koeriers die met gevaar voor eigen leven op de motor de de vijandelijke linies reed om een brief op tijd te bezorgen, in veel landen waar het weer overwonnen moet worden om de post op tijd te bezorgen dat waren nog eens tijden van klant vriendelijkheid.

 7. wat is het probleem??
  Alle “semi” overheidsbederijven functioneren erbarmelijk slecht en zijn 2 x te duur.
  noem maar op; aqualectra, UTS/TDS, post, de belastinen, de luchthaven enzovoort.
  ik zal selikor buiten dit lijstje houden omdat deze bij ons wel goed functioneerd.
  maar ik denk dat het probleem een gevolg is van alle regeringen, die allerlei vriendjes/familie op hoge posities kwijt moesten.
  Dus alle directeuren zijn door de politiek benoemd en functioneren slecht tot uiterst slecht.
  maar wat kan je verwachten in deze corrupte tijden, waarin de maffia regeerd!!!
  De baantjes worden weggegeven zonder enige solicitatie procedure.
  een bananen republiek waardig!!

 8. Ik merk ook dat de post tegenwoordig 2 a 3 keer per week komt ipv elke dag.
  Ik koop regelmatig dingetjes op ebay. en het duurt wel tot 2 maanden voor het aankomt.
  als ik iets duurders koop zit er een tracking nummer bij, dat tracking nummer is standaard 5 dagen na versturen (als het uit china komt) al op puerto rico of Jamaica, als het uit america komt standaard na 2 dagen….

  Daarna is het 2 maanden onvindbaar, ga je naar het post kantoor om te vragen en je hebt geen tracking nummer is het antwoord standaard “sorry dan kunnen we niks na kijken”

  2 maanden om te sorteren en thuis te bezorgen??? en dit eiland wilt graag een internationale hub worden voor van alles en nog wat…..

 9. die ervaring heb ik ook wij wonen op santa rosa nog geen kilometer van het postkantoor op paseata ik zie wel de postbodes bij de snack staan en als het toevallig regent blijven ze voor het huis staan waar ze post het laatst ingedaan hebben, ze mochten eens moeten uitstappen en nat worden, mietjes zijn het en de dure auto’s van de baas maar in de vernieling rijden.

 10. Mensen jullie moet wel aardig en trots zijn .
  Want met kritieken verdient je niks , als je het niet beter kunnen doen !!

 11. Net zoals je zelf moet bellen om te weten hoe hoog je rekening van UTS is. Als je dan merkt dat je de rekening van November al hebt betaald, en die weer wordt vermeld dan krijg je toch wel een vreemd gevoel over j “verkeerde mensen verkeerde plekken wellicht”..
  Hoppa, Chippie abnonnement opgezegd en dan maar een prepaid van Digicel. Overigens super service die Digicel.
  Om de abo te beeindigen leek het mij beter even naar 1 van de UTS stores te gaan.
  We wonen om de hoek bij de Caracasbaaiweg dus daar maar even langsgegaan. Na 1.5 uur te hebben gewacht “kon ik de brief overhandigen”. Gestempeld en voorzien van handtekening et al.

  2 dagen later een vriendelijk telefoontje van een vriendelijke dame, waarom opgezegd, zij konden mij best een gunstige aanbieding geven.
  Toch maar niet gedaan.

  Aqualectra precies hetzelfde. Je betaald je rekeningen op tijd en toch presteren ze het om dezelfde rekening de volgende keer weer te vermelden.
  Tjee wat is dit vermoeienden tijdrovend allemaal.

 12. Ach.. ik kreeg deze week een kerst kaart terug uit Curacao ” niemand thuis” stond erop.. return to sender… je blijft lachen toch? of was de postbus van mijn vriendin op de Caracasbaai weg gejat?

 13. Hier op Curacao denken nog velen (met name de overheid) dat, wanneer je de naam van het bedrijf wisselt, het in 1 keer beter zal gaan. Alsof er een soort toverspreuk wordt uitgesproken.
  Helaas vergeet men dat, wanneer het personeel hetzelfde blijft (dezelfde mentaliteit blijft behouden), het management hetzelfde blijft, de wijze van werken hetzelfde blijft en de wijze van denken hetzelfde blijft…………….er helemaal niets zal veranderen.

  De enige die iets ziet veranderen is het marketingbureau, want zij zien hun bankrekening groeien voor het ontwerpen van een nieuw logo, nieuwe spreuken, nieuw briefpapier etc.

  Maar uiteindelijk blijft gewoon alles zoals het was.

 14. Altijd de familie in het buitenland mededelen dat ontvangen van post zeker 2weken duurt. Dus iets op tijd willen ontvangen zeker 1 maand van te voren versturen!!!

 15. Niet zeuren mensen, laten we blij zijn met CPost want als we te laat zijn met betalen en UTS of Aqualectra zeggen dat we hun rekening niet ontvangen hebben geloven ze dat meteen.

 16. Ik weet niet of het aan UTS of Post ligt maar rekeningen met een datum van november ontvang ik nu in februari…

 17. We krijgen hier op Bandabou ook maar 1x per week of 1x per 2 weken post. Je merkt echt dat ze de post verzamelen om het dan te bezorgen. Postbode zal er wel job naast hebben die belangrijker is.

 18. Vreemd. Ik heb hetzelfde probleem.

 19. @ Ger. Kennisgeving van een aangetekend stuk deed er laatst 2 weken over om die afstand van 3km te overbruggen. 🙁

  En als het stuk uit Nederland komt, moet je maar raden aan wie van de 17 miljoen je het te danken hebt, want enig gegeven van de afzender staat niet op de kennisgeving en dat is toch het belangrijkste voor de geadresseerde.

 20. Ik kreeg ook een stapel kerstkaarten in de tweede helft van januari en vond ze wat vroeg voor kerst 2014.

 21. Wen er maar aan!

  Mijn kerstkaart kreeg ik op 17 januari 2014, afgestempeld in Den Bosch op 16 december 2013. Ik heb de kaart bekeken en gelijk weggegooid. Sorry zwager. Cpost wordt K-post…

 22. Ik denk dat dit niet alleen een probleem op Bandabou is.
  Heb dezelfde ervaring op 3km afstand van postkantoor Groot Kwartier.
  Kennisgeving van een aangetekend stuk deed er laatst 2 weken over om die afstand van 3km te overbruggen. 🙁