wetboekCURAÇAO – Stichting OCAN pleit voor een vaderschapswet in plaats van een vestigingswet in alle delen van het Koninkrijk. De zelfstandige stichting die opkomt voor de belangen van Caribische Nederlanders ging gisteren hierover in gesprek met Tweede Kamerleden.

De Bosmanwet is al enige tijd een punt van dicussie binnen de politiek. In gesprek met Roelof van Laar (PvdA) en Madeleine van Toorenburg (CDA) benadrukt OCAN dat er een vaderschapswet moet worden ingevoerd in plaats van een vestigingswet. Hiermee komt de stichting op voor de belangen van het kind binnen het Koninkrijk.

Vader onbekend
Op een geboorteakte moet het niet langer mogelijk zijn om ‘vader onbekend’ aan te geven. De stichting hoopt hierdoor vaders meer te betrekken bij de opvoeding van het kind. “Het kind moet niet lijden onder onder afstammingsonrust. Een gezonde (opvoed-)omgeving leidt tot stabiliteit, rust en een veilige hechting. Een vestigingswet bereikt precies het tegenovergestelde”, aldus stichting OCAN. Van Laar en en Van Toorenburg hebben aangegeven een vaderschapswet te willen bestuderen

9 reacties op “‘Vaderschapswet in plaats van vestigingswet’”

 1. Na de vaderschapswet is het wachten op katvangers voor het vaderschap.

 2. Wimpiri, volgens mij heb je de verkeerde statistieken geraadpleegd. Volgens mij zou je dichter bij de waarheid komen met hier van de 1000 kinderen 500 kinderen vaderloos tegen 1 in Nederland, check it out.

 3. Dat dat Ocan een hobbyisten clubje is is alom bekend en dat ze er prat op gaan dat de Nederlandse regering hun af en toe aanhoort, betekend niet dat er naar ze geluisterd wordt. Ik denk dat de reactie van dit stupide idee door de politici in Den Haag wordt afgedaan met; maken jullie nu maar zo’n wet op Curaçao dan zorgen wijzelf wel voor een immigratiewetgeving zoals jullie die hebben voor de Makambas.

  Vraag me eigenlijk af waarvandaan deze plotselinge zorg voor het vaderloze (ik bedoel dus specifiek vaderloze want verwekkerloze kan niet) kind.

 4. Marcus, je zou dit onderwerp op de volgende manier moeten benaderen: in Nederland is één kind op de tien, vader onbekend. Bij ons is dat één kind, vader bekend. Als je het niet begrijpt en dat zou me niets verwonderen, hoor ik het wel.

 5. Zelfs Miss Curacao wist niet dat ze zwanger was. Het vereist een garantie van de dame dat er binnen een periode niet met meer partners wordt omgegaan. Zou dat wel gebeurd zijn, dan moeten alle kandidaat vaders (met hun instemming?) op de geboorte akte worden vermeld… 🙂 Lijkt me inderdaad een mooi onderwerp voor een Rijkswet die voor alle landen van het Koninkrijk moet gelden. Toch lachen met OCAN.

 6. @Marcus, Nee dat zie je verkeerd… Mensen die naar NL komen om te roven en stelen zijn niet welkom.

 7. Dit gaan de Nederlanders van de VVD en de PVV nooit doen, want dit gaat ook gelden voor autochtone Nederlanders en dat is de bedoeling van Bosman juist niet. Hij wil allochtonen “nagelen” en autochtonen sparen.

 8. Hmm dit zijn twee verschillende zaken..

  Duidelijk dat het hobbiesten clubje van OCAN er niets van snappen..

 9. Wat een naïve clubje is dat OCAN toch. Een naam op een papiertje zou een wereld van verschil zijn???