Curacao Nieuws - PolitiecontroleCURAÇAO – De politie heeft gisteren tussen 09.00 en 14.00 uur verkeerscontroles uitgevoerd. Hierbij werden ongeveer 100 auto’s gecontroleerd. Twintig automobilisten bleken geen veiligheidsgordel te dragen. Daarnaast hadden elf bestuurders geen rijbewijs en reden er negen auto’s onverzekerd rond.

Ook bleken zeven auto’s niet gekeurd te zijn en kregen drie automobilisten een proces-verbaal opgelegd voor andere zaken. De controles werden uitgevoerd aan de Gosieweg, Palasstraat en Weg naar Westpunt. De politie benadrukt dat ze in de komende periode meer verkeerscontroles gaan uitvoeren om de verkeersveiligheid te verbeteren.

12 reacties op “Automobilisten lopen tegen de lamp tijdens controle”

 1. En nu de wet met alcohol achter de stuur verder uitbreiden. c.q. aanpassen en bij 0.5%% % een rijdverbod met verder sancties voor de overschreidend limiet. Desnoods met het intrekking van het rijbewijs voor een paar maanden of meer……..

 2. Geen kans geven om de verzekering af te sluiten. Het feit dat men onverzekerd de weg op gaat is al in mijn ogen een delict. De voertuig direct verbeurd verklaren en een hoge boete geven.

 3. Leuk dit soort controles, maar het bevordert de verkeersveiligheid in het geheel niet.

  Waarom zie ik hier de politiewagens gewoon doorrijden wanneer ze achter een auto rijden, waarvan de bestuurder zit te bellen ?
  Waarom doet de politie niets wanneer ze weer scooter- of motoridioten zonder helm wheelies zien maken ?
  Waarom doet de politie niets wanneer de bestuurder met allerlei zaken bezig is, behalve met op het verkeer letten ?
  Waarom doet de politie niets tegen het feveren en ander asociaal weggedrag ?
  Waarom doet de politie niets aan de jokers die continu files veroorzaken omdat ze simpelweg geen verkeersinzicht hebben ?
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Willen we het verkeer veiliger maken dan moet men in de auto zitten en op die manier de pakkans voor overtreders vergroten.
  Ergens gaan staan en dan maar papieren controleren is leuk, maar vrij onzinnig. Nu alle systemen aan elkaar gekoppeld zijn kan men ook gewoon de boetes thuis sturen, hoef je niet meer allerlei fuiken voor te maken.

  Het lijkt wel alsof de politie zelf geen flauw idee heeft wat er mis is in het verkeer. Maar ja, wanneer we zien hoe zij zich door het verkeer begeven dan verbaast het me niets.

 4. Ik bedoel te zeggen dat er 38.000 mensen hun WB wel hebben betaald. Nu de rest nog.

 5. Nu ook nog de rest van de 38.000 mensen pakken die hun wegenbelasting niet hebben betaald.
  Maar ja, worden boetes ook wel geind. Ik denk het niet als je uitgaat vh feit dat er een achterstand is van meer dan 12 jr in boetes, geen afgedragen erfpacht etc etc.

 6. nu eens controleren vanaf zes to 8 uur op de weg van westpunt, dan heb je 50 % en ook op de weg van bullenbaai.

 7. Uitstekende actie. Hopelijk komen de boetes alle inwoners ten goede.

 8. Zou alleen niet elke dag bij de weg van Veeris staan op precies dezelfde punt.. Ik zie niet voor niets oude rammbelbakken juist voor de controleplek afslaan omdat ze weten waar er gecontroleerd wordt.
  Tevens waarom krijg je een boete als je geen gordel draagt maar kunnen mensen wel in een achterbak van een pickup zitten? en wanneer men controleerd ook meteen het licht controleren.. Veel autos rijden rond met nietwerkende lichten.

 9. Niet eenmalig gewoon wekelijks controleren en koppelt de de wegenbelasting en verzekering samen, eerst verzekerd zijn daarna pas je autonummer voor het nieuwe jaar
  Niet verzekerd melding naar de belasting en meteen in beslag nemen

 10. @ Esther. Inderdaad, maar geef eerst de kans om de boete binnen 1 uur te betalen en anders gaat de auto naar de kura en kunnen ze die kosten ook betalen. Natuurlijk de boetes flink opvoeren, maar dat moet de politiek doen. Minister Jardim zou daar blij mee moeten zijn.

 11. “De politie benadrukt dat ze in de komende periode meer verkeerscontroles gaan uitvoeren om de verkeersveiligheid te verbeteren”.

  Dat lijkt me gezien het BIJZONDER hoge percentage van overtreders een heel goed en zeer noodzakelijk plan!

 12. Schokkend cijfer, dat 10% onverzekerd rond rijd.

  Onverzekerd rondrijden is bijzonder asociaal (heb zelf meermaals meegemaakt dat de schuldige van een aanrijding daardoor de schade niet kon voldoen) maar het geeft ook aan hoe slecht erop gecontroleerd wordt en/of hoe laag de sancties ervoor zijn. Een boete is neem ik aan laag en als je hem niet betaalt heeft dat geen enkele consequentie.

  Waarom niet meteen auto in beslag nemen en verbeurd verklaren?