Green ForceCURAÇAO – Milieuorganisatie en recyclingbedrijf Green Force meldt dat er in 2013 minder aluminium is gerecycled. Deze daling is onder andere ontstaan doordat bedrijven minder budget vrijmaken voor recycling. De recycling van plastic nam echter toe.

In 2013 is er 44 duizend kilo plastic folie gerecycled. In 2012 verzamelde Green Force 25 duizend kilo. Als het om plastic flessen gaat betreft het een stijging van ongeveer 400 duizend flessen, die onder andere te danken is aan de plaatsing van recycling centers in Zeelandia en Piscadera.

Green wash
De organisatie merkt echter wel op dat ‘Green wash’ zich vaker voordoet. “Een fenomeen waarbij bedrijven zich graag een groen jasje willen aanmeten, maar er eigenlijk geen moeite voor willen doen. Klanten die zich hiermee bezighouden en/of zich niet volledig inzetten voor recycling worden uit het bestand verwijderd”, zegt het bedrijf.

Verwachting
Eigenaar van Green Force Timo Brouwer verwacht dat de cijfers voor dit jaar veel langer zullen liggen. “Green Force is naarstig op zoek naar een stuk grond voor uitbreiding van zijn verwerkingscapaciteit. Tot nog toe is het onmogelijk geweest om door het bureaucratische proces van Curaçao te komen. Er zijn brieven gestuurd maar nooit is daar een reactie op gekomen.”

Medewerking
Hij voegt hieraan toe veel voor curaçao te willen betekenen, maar wel medewerking van de regering nodig heeft. “Ik zou graag een stuk erfpachtgrond toegewezen willen krijgen in een industriegebied. Dit zou er voor zorgen dat ik een eigen verwerkingsinstallatie kan opzetten, werkgelegenheid zou kunnen creëren en weer een groei van meer dan 100% zou kunnen realiseren voor 2014”, aldus Timo Brouwer.

recycling

3 reacties op “‘Toename recycling plastic, afname aluminium’”

  1. Gewoon volhouden Timo, de aanhouder wint.
    Steeds meer mensen gaan hun plastic, maar ook glas inleveren.
    Ik hoop van harte dat er in 2014 weer meer wordt gerecycled dan het
    jaar ervoor.

  2. Tja Timo, je hebt je kleur niet mee of je betaalt te weinig….Maar medewerking hier krijgen voor een bedrijf wat positief is in alle opzichten is ook wel veel gevraagd natuurlijk……….

  3. Zo gaat het nog steeds op dit eiland , geen visie op vooruitgang mischien wat steekpeningen helpt ,het te triest voor woorden een stukje grond en nog iets wanneer beginnen met opruimen van de oude auto,s