• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

geldCURAÇAO – “Voormalig officier van Justitie en VVD-lid Matthieu S. heeft zich schuldig gemaakt aan belastingfraude.” Zo luidde het vonnis van de belastingrechter. Hij heeft een kwart miljoen euro weggesluisd via vennootschappen die op Curaçao en Anguilla gevestigd zijn. Dat meldt De Telegraaf.

Van S. was jarenlang werkzaam bij advocatenkantoor Hogan Lovells. Uit het vonnis blijkt dat de klanten voor wie hij was blijven werken als advocaat moesten betalen voor zijn werkzaamheden via een Luxemburgse bankrekening van een bedrijf van Van. S. Het bedrijf was gevestigd op Curaçao.

Ontdekking
Hij functioneerde op dat moment als aanklager bij het gerechtshof Amsterdam. De fraudezaak kwam in 2011 aan het licht. Van S. was toen nog voorzitter van de landelijke partijcommissie politie en justitie van de VVD.

Signalen
In 2011 werd hij ontslagen bij het gerechtshof. Het werd toen duidelijk dat het OM hem zonder screening had aangesteld als fraudeaanklager en meerdere signalen over onregelmatigheden had genegeerd.

14 reacties op “Fraudeaanklager sluist geld weg via Curaçao”

 1. @ Martin – lang niet zo hard gelachen! – MAAR… Matthieu was EEN lokale traditie vergeten… Hij was vast vergeten de lokale politici wat toe te stoppen 🙂

 2. @Triest. Krijg het vermoeden dat je een makamba bent die een geintje uithaalt, want iedere YDK weet beter.

 3. @triest, Deze dingen willen Peppie, Peterson en Eustatie STOPPEN.

  Nee zij zijn juist voorstander voor corruptie en fraude.. ze steunen partijen die Curacao leegroven!! ben jij ook lid van de MFK?

 4. Mooi zo en er is veel meer met hem aan de hand, niet alleen die stomme bedrag dat er word genoemd.
  Deze dingen willen Peppie, Peterson en Eustatie STOPPEN.
  Deze mensen geven Curacao slechte naam met lange mouwen en stropdas aan.

  Nee zijn Nederlanders en zijn de grootste oplichters ter wereld (MAKAMBA).
  Welke Antillianen kunnen deze dingen in Nederland doen. Curacao moet grote opruiming doen. Jaren geleden was een vrouwen Advocaat ook met zijn vriend vandoor gegaan met al het geld van de mensen die hard in bouw werkte, en in Nederland als koning en koningen leven. Deze dingen moeten jullie weten voordat jullie blerren. Wie niet mee eens is wat er hier word gezegd en gedaan door ons mensen, daar is ons vliegveld, opdonderen en laat ons eiland met vrij van jullie bendes

 5. Makamba ku kol ku dashi korupto…. Nada nobo.

  Ennnn las ik het goed…EEN VVD er????????

 6. Duizenden mensen sluizen geld weg via curacao, anguilla, ga zo maar door. Wat denk je dan dat trustkantoren doen? Structuren bedenken, via verschillende jurisdicties, om belasting te omzeilen… Niks nieuws onder de zon

 7. Matthieu S. wordt tenminste gepakt, hij zal berecht, en bestraft worden!!

  Cooper, Schotte, Hakim, Jamalodin, enz…..

  U snapt hem…

 8. Hebben we eindelijk een macamba die inburgert en zich aan de lokale gebruiken aanpast, is het weer niet goed.

  Wat willen jullie nu eigenlijk?

 9. @metro en Karma:

  Matthieu is een boef.
  Curacao is een boevennest.

  Zo goed?

 10. @metro, juist.. hij maakt gebruik van het boevenest om er fraude te plegen.. tja zelfs de volgemachtige minister van curacao fraudeert.. waarom hij dan ook niet>?

 11. Wat een zak zeg, voor 250.000 Eurie gebruik maken van de antillen om uiteraard op je plaat te gaan. Alweer een VVD er trouwens.

 12. Kan je nagaan Nederlandse Fraudeaanklager gaat de fout in. En te denken dat sommige van zijn landgenoten Curacao voor een boevennest uitmaken.

 13. OK, laat de reacties maar komen!
  Oh nee, Matthieu is natuurlijk geen YDK maar gewoon een NL-er

 14. Zeker vriendjes met Hakim, schotte en Jamaloodin