• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

armin konketCURAÇAO – “De Statenvoorzitter moet onpartijdig zijn en dat is hij niet”. Dat zegt PAR-Statenlid Armin Konket in gesprek met Radio Hoyer 2. Morgen vergadert de Staten over het rapport Pretu. Het definitieve rapport van de commissie Römer ging op 13 januari naar de Staten.

Naar aanleiding daarvan is morgen een overleg gepland met minister van Justitie Nelson Navarro.

Geen spreektijd
De minister gaf destijds aan met het Parlement in debat te willen, maar tot grote verbazing van politieke partij PAR is er bij punt drie op de agenda over het rapport Pretu geen spreektijd voor het Parlement ingeruimd.

Franco
Het zou Konket niet verbazen dat de spreektijd ontbreekt omdat Statenvoorzitter Mike Franco van dezelfde partij is als minister Navarro. “De minister heeft eerder al aangegeven in plaats van een debat te houden, nu een toelichting wil geven op het rapport”, aldus Konket. Het Statenlid wil geen oordeel geven over de actie van de Statenvoorzitter, maar hij verwacht wel van Franco dat hij zich onpartijdig opstelt.

Aftreden
Verder zal PAR morgen tijdens de vergadering pleiten voor het aftreden van Navarro. “De minister is politiek verantwoordelijk voor de dood van Pretu en had allang zijn conclusies moeten trekken”, vindt Konket. Het Statenlid weet ook hoe de verhoudingen liggen en dat er geen meerderheid zal zijn voor een Motie van Wantrouwen tegen de minister.

Armin Konket in gesprek met Rick Hart.

www.versgeperst.com