• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURAÇAO – De klacht tegen ‘Peppie’ Sulvaran van de Orde van Advocaten gaat door. Daarnaast zien Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius ook een nieuwe klacht tegemoet. Nardy Cramm diende deze week een klacht in bij de Raad van Toezicht tegen de drie advocaten, bevestigt ze tegenover Versgeperst.com.

Cramm: “Als burger vind ik het schokkend en ongepast dat advocaten politiek en contrastrategieën bedrijven ten bate van de verdediging van hun cliënten buiten de rechtszaal, middels het aanzetten tot haat, geweld, racisme en discriminatie”. Cramm, in het dagelijks leven onderzoeker, vermoedt dat de drie advocaten van stichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) hele andere bedoelingen hebben. Zij en hun aanhangers willen de justitiële en financiële rijksconsensuswetten vernietigen ten bate van partijfinanciers. Niet het bedrijven van advocatuur, maar achterliggende belangen spelen een hoofdrol bij hun doen en laten, denkt ze.

‘Rot op!’
De klacht bestaat uit een puntsgewijze opsomming van diverse uitlatingen van het genoemde trio advocaten, waarbij Cramm haar grieven kenbaar maakt. Zo zit het de klager dwars dat Fiévez door Peterson en Sulvaran voor ‘achterbakse racist’ wordt uitgemaakt en wordt opgeroepen om “het liefst spoorslags zowel de Orde als Curaçao te verlaten’. Voor racisten zoals jij hebben wij hier in Curaçao geen plaats. Onze oproep aan jou luidt dan ook: rot op!!”. In de perceptie van Cramm is hier sprake van racisme, discriminatie en haat jegens zowel een persoon als een bevolkingsgroep. Ze noemt de stroom publicaties van de KFO-advocaten ‘manipulatief, grievend, beledigend, lasterlijk, smadelijk en opruiend’.

Geweld
De advocaten laten niet na om te dreigen met geweld, stelt Cramm. “De strijd die gevoerd is tegen de zwarte elite die het eigen volk heeft verraden. En als wij onze zin niet krijgen is geweld de enige optie”, zo lieten de drie al eerder weten. KFO verzet zich vooral tegen de consensusrijkswetten en het financieel toezicht op het eiland. En als die twee zaken niet worden geschrapt, “dan kan dit van het ene moment op het andere omslaan in geweld. Want dan is geweld de enige mogelijkheid om onze ‘dingen’ terug te krijgen”, zo stelden de drie advocaten. In de ogen van Cramm wordt onder terrorisme verstaan dat een groep dreigt met geweld of dat daadwerkelijk uitvoert. Ze vindt dat de stichting KFO kenmerken van een terreurorganisatie vertoont, schrijft ze.

Klacht OvA Nardy Cramm

 

53 reacties op “Klacht tegen KFO-advocaten: ‘aanzet tot haat en geweld’”

 1. @Triest. ” want dit eiland mag niet naar de hel door niemand.”
  Eens.. Maar ik denk niet dat de manier van Peppie de manier is om dat bereiken.
  Denk dat hij het proces versnelt door zijn poging de zaken te destabiliseren.

 2. tuurlijk hebben wij de Nederlanders niet nodig, erger nog de Nederlanders willen van af.
  de meerderheid van de tweede kamer zoekt nu een oplossing dat ons land zegt dat pikken we niet en we gaan uit het koninkrijk.
  Kijk maar naar de toelatingeisen en andere maatregelen die de Nederlanders willen.Ook hier zijn ze rustig aan het afbouwen, de nederlandse banken zijn al weg, de verzekeringen zijn al weg, shell was al weg in een vroeg stadium, Nederland heeft toestemming gegeven om een eigen krijgsmacht op te bouwen, de zeegrenzen zijn al afgegeven aan de kustwacht en op Bonaire en Sint Maarten worden onderkomens gebouwd voor de Nederlandse krijgsmacht. KLM heeft zijn voornaamste hub op Bonaire.

  Nu zijn we zelf het rechtssysteem aan het ondergraven, vandaag of morgen zeggen ze in Nederland zoek het maar uit.
  Vergeet niet ook een Peppie kan rechter worden, moet er niet aan denken iemand die nu al politieke voorkeuren heeft of zware criminelen verdedigt heeft.

  De wet van toelating is niet om onze criminelen tegen te houden, maar de stroom van onze mensen die er gaat komen als ons land onafhankelijk word.
  Immers je moet werk of inkomen hebben straks met de nieuwe wet.

  zei onze lieve Heer Jezus niet. Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.

 3. @ Triest. Niemand en niks kan mij tegen houden,

  Je bewijst het tegendeel en ben je net als Wiels een lafaard. Niets en niemand bindt mij en ga ik alleen af op de feiten en slinger ik niet zoals jij zomaar wat in de lucht. Of had je mijn vraag nog steeds niet begrepen en dan kan niemand jou nog serieus nemen met je gokjes.

 4. Zoro @ Niemand en niks kan mij tegen houden, Jullie zijn zo partijdig zonder na te denken en te luisteren. Peppie heeft nu weer een zaak gewonnen waar jullie allemaal blerren over zijn doen en laten, weten jullie wat die rechter heeft gedaan, weten jullie wat er allemaal gaande is, om van alles te schreeuwen en schrijven zonder te weten wat er gaan de is.
  Moet ik al het verhaal aan jullie gaan vertellen. Blijf maar lekker in je wereldje.
  Wij gaan voor de volgen de zaak, tegen die tijd hoop ik dat jullie wakker zijn,
  Ik kan het niet geloven dat hij niet gelijk heeft en dat hij deze zaak waar alles om draaide, waar alles mee was begonnen heeft gewonnen.
  Wake up. luister van beide kanten en niet oordelen zonder te weten wat er allemaal afspelen. kom op mensen. Waar Peppie fout is zal ik het ook zeggen, want dit eiland mag niet naar de hel door niemand. En dat is nu gaande door een groepje dat jullie bind houden. jammer, Triest

 5. @ Triest. Triest, blijf de nieuws maar volgen, ik zeg niks meer.

  Je hebt nog steeds helemaal niets gezegd. Ik zal daarom mijn vraag herhalen of begrijp je die niet: Wie of wat houdt je tegen om de waarheid te vertellen of ben je gewoon net zo’n lafaard als Wiels c.s. Met de waarheid loop je wellicht kans, dat er een straat naar je vernoemd zal worden onder deze regering.

 6. Moskowitz deed ook rare dingen en mag nu geen advocaat meer zijn.. Peppie doet nog raardere dingen …

 7. Hahaha blijf maar lekker in jullie winterslaap, of partijdig.
  Tijd zal jullie leren.
  Ik weet niks en praat gekheid.
  Triest, blijf de nieuws maar volgen, ik zeg niks meer.

 8. Deze vrouw verdient alle bewondering voor wat zij durft wat heel veel medeeilandbewoners niet durven!
  Ik zou eigenlijk alle reageerders die achter haar daad staan oproepen om de krachten samen te bundelen om haar in haar strijd bij te staan.

  Laat jullie stem in het openbaar klinken door, waar ter plekke ook de vuige bedoelingen van de heren advocaten ( als ze deze titel al verdienen ) te weerspreken.
  Deze groep van “schreeuwers”, aangevoerd door een paar oproerkraaiers moeten met goede argumenten bestreden worden. Al hun woorden moeten weersproken worden en gestaafd door werkelijke fieten weerlegd worden.

  Laat jullie stem horen om een eerlijk, oprecht en warm curacao te bekomen waar het goed toeven is en waar iedereen, van welke kleur of afkomst dan ook vredig naast elkaar kunnen leven.

 9. @afrika,

  misschien is dat wat NL moet doen.
  zich helemaal terugtrekken, zodat de grote graaiers kunnen graaien tot er niets meer te graaien valt.
  Maar ja zo stom zijn ze ook weer niet, ze willen wel binnen het koninkrijk, maar geen enkele bemoeienis of controle op hun gegraai.
  Kortom de maffia blijft regeren!!!!

 10. In het toekomstbeeld van Sulvaran en zijn maffia-vrienden ( Schotte, hoewel die .m.i. zelf moet oppassen voor de maffia, Cooper,Jama,Monk ,Wilsoe DosS,VdDiis en vele anderen) komen de makamba’s helemaal niet voor. Hun uitgaven op het eiland zijn voor deze clan oninteressant. Hun toekomst is : drugs,vrouwenhandel,casino’s en het uitpersen van het volk! Volk : laten we oppassen en zo nodig tegenmaatregelen treffen!

  ps ik las ergens dat er een gerucht gaat dat Sulvaran zelf (en niet Tromp) de moord op Wiels heeft geregisseerd. Weet iemand daar meer van ?

 11. @Fred de Haas danki me slap gelachen.
  Burger Cooper… die houden we erin!

 12. @watamula: De schrijfster heeft geen sédula di Korsou, zij betaalt geen belasting op het eiland, woont in Nederland, doet alsof zij een bedrijf heeft op Curacao. Wij worden op het eiland geconfronteerd met allerlei kwesties die zij niet meemaakt.

  Toevallig ken ik de dame in casu. Ze maakt zichzelf welliswaar regelmatig onzichtbaar en geloof mij maar dat de belastingen haar kennen. Ze heeft op Peter Stuyvesant gezeten en 5 jaar aan de UNA gestudeerd. Staat verder gewoon ingeschreven in de KvK en wordt in haar dagelijks werk dagelijks geconfronteerd met allerlei Curaçao corruptie en fraudekwesties die JIJ niet meemaakt.

  Beetje hetzelfde als dat zonder blikken of blozen papagaaien dat Fievez een racist is, terwijl de man zelf het boegbeeld van racisme is.

 13. @Kansloos, Verdiep je ook naar het proces van dekolonisatie in de meeste Afrikaanse landen na 1950.. De witjes werden er uitgeschopt en wat kreeg het volk er voor terug? Populisme met als gevolg zuiveringen onder eigen volk.. iedereen die kritiek gaf en een opleiding had gevolgt werd uitgeroeid.. Ook toen was de voormalige kolonisator de grote vijand..

 14. Wie de schoen past…..

  11 stappen naar een dictatuur :

  1. Machtswellust. Geen een zichzelf respecterende despoot zonder machtswellust. Machts wellust leid tot plannen om die macht te krijgen en nog meer plannen om die macht te vergroten.
  Voorbeelden : Hitler, Stalin.
  2. Wees zelf gecentreerd. Nacisme is een kenmerk voor dictators in de dop. Je moet veel van jezelf houden. Omdat het kan.
  Voorbeelden : Mussolini, Nero
  3. Geloof in iets aparts of vreemds en heb vooroordelen. Presenteer vooroordelen als de waarheid en herhaal ze oneindig. Dit onderscheid je van anderen. Gebruik dit geloof om je volgelingen te indoctrineren en je tegenstanders te onderdrukken.
  Voorbeelden : Hitler, Kimjung Ill.
  4. Wend kennis voor. Het voorwenden van kennis over zaken en personen maakt tegenstanders snel onzeker. Veel politici in de dop hebben iets (of iemand) te verbergen. Wek de indruk dat je alles over iedereen weet. Ontken geen geruchten over jezelf als die geruchten kunnen leiden tot angst bij de tegenstander. Het leid ook af van belangrijkere zaken.
  Voorbeelden : Himler, Stalin, Saddam Hussein, Idi Amin.
  5. Ontwikkel je overtuigingskracht. Het maakt niet uit hoe, vaak een meerderheid, over je denkt als je uitstraling (en spreekvaardigheid ) bij de juiste gelegenheid goed word toegepast win je diverse bevolkingsgroepen met verschillende achtergronden voor je.
  Voorbeelden : Hitler, Fidel Castro.
  6. Leer schrijven. Wanneer iemand goed kan schrijven staat je gedachtegoed op papier. Papier is geduldig en komt steeds terug in diverse media.
  Voorbeelden : Hitler, Napoleon.
  7. Zoek supporters. Maak mensen afhankelijk van je eigen succes op een manier dat, als het succes niet komt, ze geen andere opties meer hebben. Beloon supporters voldoende maar niet teveel, dan kunnen ze zich tegen je keren.
  Voorbeelden : Hitler, Pol Pot
  8. Simuleer competitie. Neem supporters in vertrouwen, geef ze hoge posten en een goed salaris maar laat ze wel bewust zijn dat ze vervangbaar zijn. Stel af en toe een voorbeeld.
  Voorbeelden : Himler, Stalin.
  9. Vertrouw niemand. In de supportersclub van iedere dictator is wel iemand met dezelfde ambities. Houd de “inner circle”klein voordat men zelf een greep naar de macht doet.
  Voorbeelden : Stalin, Hitler.
  10. Zoek een prioriteit. Beloof, bij verschillende groepen, het gene wat de mensen het meest willen. Geef tegenstanders de schuld als niet aan de wensen kan worden voldaan.
  Voorbeelden : Chavez, Goebels, Stalin.
  11. Speel de underdog. Werkt goed bij kritiek, zeker als anderen de schuld kunnen krijgen. Speel in op emoties, zoals racisme en discriminatie en vergroot die uit.
  Voorbeelden : Noriega, Fidel Castro.

 15. @Triest
  Ik word er ook triest van dat er mensen in onze samenleving zijn die alleen maar hun zakken willen vullen. Dhr. Cooper is bij mij zo diep gezakt dat whatever hij zegt ik geneens meer luister. Ik walg gewoon van mensen zoals hij. Dik gevreten van alle fraudes die hij heeft gepleegd. Je vertelt dat je er helemaal in zit. Als ik jouw was zou ik er hard vandaan rennen. Het wordt tijd voor een nieuwe stroming op Curacao. Mensen die zich gaan inzetten voor de samenleving.

 16. @watamula, Schotte, El Hakim en Jamaloodin betalen als YDK ook geen belastingen, Asjes moet Selikor nog terug betalen en Sulvaran betaald zijn contributie niet.. wat is je punt dus>?

 17. @Triest

  Waar je al die onzin vandaan halt is mij een raadsel.
  Alle organisaties beginnen nu al te piepen als er minder Ned. naar het eiland zouden komen. Want dan heb je de poppen aan het dansen, Verlies van inkomen, deuren sluiten van nog meer bedrijven enz enz.
  Kortom niemand heft dan nog een nagel aan zijn achterwerk te krabben.

  Misschien moet je je beter in lezen in de economische politiek. Niks over de ruggen van wie dan ook, geen Ned. niks bouwen, geen inkomsten geen belastingafdrachten enz enz.
  Geen toeristen? Dag Curacao.
  Berguensa

 18. @ridge, weet je wel waar je het over hebt? Uit je verhaal haal ik duidelijk dat je er niets van begrijot.. Dat is niet erg maar informeer dan eerst goed!
  @de haas, 1 ding moet ik toegeven.. Het volk heeft ook geen vertrouwen in het OM zolang Cooper, Schotte etc nog steeds niet in Bon Futuro zitten!

 19. De schrijfster heeft geen sédula di Korsou, zij betaalt geen belasting op het eiland, woont in Nederland, doet alsof zij een bedrijf heeft op Curacao. Wij worden op het eiland geconfronteerd met allerlei kwesties die zij niet meemaakt.

  Semper e ta hasi koi chambon, i palabra so e ta produce.

 20. @Triest. Dit domme verhaal is inderdaad Triest.

 21. Mevrouw Cram heeft het al heel lang druk met brieven over VDC, Assendelft van Wijk, allerlei andere zaken en woont veilig in Nederland. Zij doet alsof zij op Curaçao woont maar is niet zo. Ik denk dat Cramm vooral van schrijven houd. Veel woorden weinig daden.

 22. Mijn felicitaties en goedkeuring aan Nardy Gramm.
  Te hopen valt dat soort volk nooit aan de macht komen.

 23. @ Triest. Jullie weten van horen zeggen, maar de waarheid weet je als je ertussen zit, en dat kan ik jullie vertellen.

  Wie of wat houdt je tegen om de waarheid te vertellen of ben je gewoon net zo’n lafaard als Wiels c.s. Met de waarheid loop je wellicht kans, dat er een straat naar je vernoemd zal worden onder deze regering.

 24. Naar aanleiding van de demonstratie die door de heer Eldon Sulvaran op touw was gezet voor het Avila hotel waar de Algemene Ledenvergadering plaatsvond van de Orde van Advocaten hield journalist Dick Drayer een kort interview met de heer Cooper, die zich overigens uitdrukkelijk presenteerde als ‘burger’ en niet als politiek leider.
  Ook de heer Schotte was aanwezig.
  Ongetwijfeld ook als burger.
  Er waren ook nog andere burgers die borden omhoog hielden met teksten als ‘Ta asinaki korupshon ta mina demokrasia’ (= zo ondermijnt korruptie de democratie).

  Burger Cooper vond dat Emsley Tromp ‘eruit geschopt’ moest worden.
  In de goede zin des woords, overigens.
  Als professional dus.
  Ook anderen (hij had een hele lijst) moesten worden ‘opgeruimd’.
  Eveneens in de goede zin des woords, zei burger Cooper.
  Je mocht wel op Curaçao blijven, maar bijvoorbeeld niet op de Centrale Bank.

  Burger Cooper had wat moeite om de termen ‘racistisch’ en ‘discriminatie’ uit elkaar te houden.
  Uiteindelijk hield hij het, na enig aandringen van journalist Drayer, bij ‘discriminatie’.
  Maar Frielink was toch wel racistisch, mopperde burger Cooper nog wat verongelijkt.

  Ik kon er geen meer touw aan vastknopen. Dick Drayer, geloof ik, ook niet.

  Burger Cooper zei verder: ‘wij komen op voor ons land’. Ik vroeg me af voor wat voor soort land, in het licht van hetgeen volgde.
  Burger Cooper had genoeg van het feit dat er al twee jaar niets werd gedaan met drie klachten tegen de heer Emsley Tromp, ondanks het feit dat er al zoveel boven water was gekomen.

  Op de terechte vraag van journalist Drayer of hij dan niet beter naar de rechter kon stappen, antwoordde burger Cooper dat hij daar niets in zag: ‘als de rechter niks doet dan doet het volk het voor de rechter’.

  Ik dacht bij mezelf: dat bord met het woord ‘demokrasia’ erop kan beter worden weggehaald en in de poso séptiko van burger Cooper worden gegooid.

  Drayer: ‘dus het is eigenlijk ook een aanklacht tegen het OM’?

  Burger Cooper: ‘zeker weten, ik geloof niet eens meer in het OM’.

  Zo’n soort land dus, dacht ik….

  In elk geval niet het soort land dat de Partido Soberano voor ogen staat die ‘integridat’ en ‘transparensha’ hoog in het vaandel heeft staan.
  De Soberanos waren overigens – wijs en verstandig – thuisgebleven. Ze laten zich niet opjutten.

  Ik meen uit de lokale pers te hebben begrepen dat de heer Sulvaran nogal eens lelijke woorden gebruikt tegen vertegenwoordigers van de rechterlijke macht. ‘Rot op’ of zoiets. Niet in zijn hoedanigheid van burger maar in zijn functie als advocaat.

  De heer Sulvaran heeft natuurlijk volledig recht op zijn vrije meningsuiting.
  Maar of hij recht heeft op het etiket ‘beschaafd’ is een heel andere zaak.

  Misschien zou ie, wat dat betreft, ook niet misstaan op het lijstje van burger Cooper.

  Fred de Haas

 25. Sulvaran, Peterson & Eustatius, laat ze maar blerren
  Nardy Gramm voel je hete kool nu onder je voeten, Ben je bang dat je Brakapoti abow moet verlaten en naar je kikkerland binnen vier muren moeten gaan zitten stomen.
  Julli alllemaal zeg ik nog een keer, jullie weten niks, nada, nothing,
  Jullie weten van horen zeggen, maar de waarheid weet je als je ertussen zit, en dat kan ik jullie vertellen.
  Of zijn jullie ook bang dat jullie dat luxe rijke leven op ons rug niet meer kan leven als die echte mannen de waarheid eindelijk tot licht brengen?
  Als Fieviz geen rasist is, had ze nooit maar nooit zo achterbaks gedaan en die rasistiche woorden gebruiken. Jullie denken dat wij dom zijn, maar waarom zeggen jullie niet wat zei heeft gedaan om over mensen(curacaose) als ding te beschouwen.
  Wat voor team hadden ze daar bij Avilla, wie waren er allemaal met haar eens, weet je wat voor plannen ze nu al hebben .Hahahaha, jullie weten echt maar echt niks Sorry maar met de tijd hoop ik dat jullie dan nog jullie excuses aan Sulvaran, Peterson en Eustatie
  Kennen jullie Arnold HUIZING; Hij vroeg als eerste wat doet radio Mass daar.Ga maar vragen en hoop dat jullie het goeie verhaal krijgen. En ik blijf het zeggen, hou die surnamers ook in de gaten, want die zijn slangen. Hoop dat jullie allemaal niet alleen mee krijgen wat jullie zien, maar wat er binnen gaande is. Dank jullie wel. Hebben jullie al van die hoofdofficier die hier werken wat hij heeft gedaan in Nederland en hier met oplichten van milioenen aan geld van ons. WAAR IS HIJ NU EN WAAR WERK HIJ NU. GRAAG JULLIE ALLEMAAL ZIJN REACTIE NU

 26. Ik vind het jammer dat ik het moet zeggen ,maar ik weet door ervaring dat Nederlanders niet van verliezen houden ,nu het toch gebeurt is gaan ze de duivel zelf wakker maken om gelijk te gaan kopen. Er is niemand in deze wereld die beter weet wat racisme is ,dan een Hollander die zijn geschiedenis kent. Ze willen het doen en zeggen dat het niet zo bedoeld is.
  Helaas weet nu de hele wereld hun geschiedenis. Als PEPPIE tegen de Hollandse manier van denken is ,is hij nog geen racist. De echte waarheid is dat de Hollanders (niet allemaal) gewoon niet willen acepteren dat de eiland bewoners echt moe zijn van die lakse aanpak van dit soort problemen. Het is altijd een ander en ze gebeten worden slaan ze genadeloos terug ,zie hupelepup geschiedenis.

 27. dacht dat de schrijfster in Nederland woont. Waar heeft zij dan haar onderneming?

 28. @advocaatje,

  Jammer dat de andere advocaten zich niet in het openbaar afkeuring geven van Peppie en Kokkie en dat er zelf 56 waren die voor Peppie kozen..

  dat is ook niet te begrijpen…..
  maar angst zal hier aan de gronslag leggen
  het is tenslotte curacao, de angst regeert!!
  Net als de maffia!!

 29. Jammer dat de andere advocaten zich niet in het openbaar afkeuring geven van Peppie en Kokkie en dat er zelf 56 waren die voor Peppie kozen..

 30. Zucht, waarom toch al dat dreigen. Ik ben blij dat iemand de moeite heeft genomen om een klacht in te dienen. Eigenlijk zou je er geen regel aan moeten wijden, nu krijgt dit nog “negatieve” aandacht ook. Aanzetten tot geweld is strafbaar. Advocaten zouden dat toch moeten weten.

 31. Respect voor Nardy Cramm. Hopelijk wordt er iets mee gedaan.

 32. Deze ook goed: Van Vemde (RST) geeft aan al te lang mee te lopen bij de politie en de strategie van de ‘tegenstander’ door te hebben:

  ,Ze maken gebruik van contra-strategieën. Stel ik heb er last van dat jij als journalist mij iedere keer op de korrel neemt. Dan kan ik ervoor zorgen dat ik jou in diskrediet breng. Dat leidt af, en dat is een contra-strategie.”

  Het gezelschap van KFO-advocaten, Schotte, Cooper, Monk, Dos Santosjes en vd Dijs heeft dit truckje uitstekend in de vingers.

 33. “Een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.

  Van H.M. Randwijk een verzetstrijder”

 34. Als ik Fievez was zou ik ook een nieuwe klacht indienen tegen peppie en kokkie. Voor het beledigen en uitmaken van een racisitishe persoon. Naar mijn idee schreeuwt Pep maar wat, alleen maar om het “domme” volk achter zich te krijgen en voor nog meer ellende te verzorgen. Ik denk dat hij hiermee maar bewijst dat hij een makamba hater is. Wie is hier nu de racist?
  Ik heb tot nu toe, toen deze show is begonnen geen enkele keer ergens gelezen of gehoord WAAROM Fievez een racist is. Ik zou peppie voor de rechter slepen en eisen dat hij zijn motivering geeft. Heeft hij dat niet dan maar een dikke schadevergoeding vragen. Moe word ik van dit soort schreeuwers. Wat een Clown oftewel Payaso

 35. Goed initiatief.

 36. Goede daad Nardy. Je bent een kanjer!
  Ik hoop dat we snel verlost worden van al dat tuig en we eindelijk op 10-10-14 eens kunnen beginnen met Nation Building.

 37. Waarom geen aangifte bij het OM?

 38. De deken heeft zelf al haar conclusies getrokken en heeft daarmee aangegeven dat ze niet echt handig (zelfs dom naar mijn mening) is bezig geweest en is afgetreden, en binnen de orde was er niet echt een giga meerderheid om de klacht tegen Sulvaran door te laten lopen.

  Ben bang dat je klachten niet veel gaan uithalen bij deze orde Nardy, als ze je überhaupt al ontvankelijk gaan verklaren.

 39. ach gewoon een onderzoekje richting de stichting kan nooit fout zijn, wie zijn de geldschieters enz, dan zal je zien dat gelden niet allemaal via rome zijn gekomen maar ook misschien wel via andere iTALIAANSE STEDEN of van landen uit zuid en midden – amerika.
  goed stuk, nu nog de politieke achtergrond erbij, een onafhankelijk groep die onze heren en dames politici laten zien dat je zonder , familie, viendjes, kennissen en zonder zelfverrijking ook een regering kan vormen. Als al de niet stemmers en dat zijn er ongeveer 50.000 personen nu eens op deze partij zouden stemmen, dan kunnen Cooper en Schotte en onze rotterdammer het schudden.
  welk zuiverend proces zal er dan optreden als ambtenaren geen politieke vriendjes hadden.
  Zal onze schatkist dan niet veel meer inkomsten hebben, zal er dan nivilering zijn van de aanbestedingen voor werkzaamheden die bedrijven verrichten zoals de school melk.

  maar alles word hier getolereerd omdat het elite groepje elkaar de bal toespelen. want vergis je niet ook peppie en kokkie horen ook bij de zwarte elite zoals zij dat noemen, maar staan tijdelijk aan de zijlijn en kunnen nu even niet graaien.

 40. Sulvaran op 28 januari: “Het EHRM oordeelt dat discriminatie op basis van een daadwerkelijke of veronderstelde etniciteit een vorm van rassendiscriminatie is en kwalificeert rassendiscriminatie als een bijzonder ernstige vorm van discriminatie, gelet op de gevaarlijke consequenties ervan, zodat, aldus het EHRM, zeer zorgvuldig toezicht en krachtig optreden daartegen vereist is.”

  Het is Peppie niet gelukt ook maar 1 woord van racisme aan Fievez te kleven.

  Nu doen eigen uitspraken pijn he ‘Peppie’ Sulvaran. Nu maar hopen dat Gerrit, Robbie en Cooper je goed betalen. Een lange toekomst als kwaliteitsadvocaat kun je nu wel vergeten.

  Nardy Cramm, dank je wel!

 41. Deze advocaten zal ons eiland naar de knopen helpen het zijn vrienden van Schotte-Cooper-de van der Dijsjes enzovoort enzovoort.Ladronnan di Pueblo!!!

 42. @ jm. Zorro, ook burgers mogen klagen.

  En je denkt, dat ik dat niet zou weten. Ik vind alleen, dat zo’n duidelijk geval door de orde of politieke baluarte gedaan had moeten worden. Verder niets dan hulde voor onze vrouwelijke Sherlock Holmes.

 43. Mensen die te pas en onpas het woord racisme gebruiken moeten gewoon een boete krijgen..

 44. Zat me al af te vragen wanneer er iemand een officiale aanklacht zou indienen. Wilders is in Nederland voor veel minder voor het gerecht gedaagd. Die heeft nooit de woorden ‘rot op’ en ”achterbakse racist’ gebruikt.
  Verbaast me alleen dat de GEHELE politiek van Curacao tot op heden nog geen woord heeft gezegd over deze uitspraken en met name over de oproep tot geweld. Rosaria schreef wel een klein stukje over de toekomst van Curacao, doch de handelingen van zijn eigen ministers en politici zaagden min of meer de poten onder dit betoog uit.

  En nu maar afwachten wat het OM hiermee gaat doen. Wat het ook mag zijn we kunnen er gif op innemen dat Peppie en Kokkie het weer gaan gebruiken als bewijs voor het racisme binnen het OM.
  Dat was destijds ook de strategie van Godett en zijn aanhangers geloven het tot op de dag van vandaag.

 45. @ Helaas, de meesten begrijpen het niet, zien niet dat het eiland na de knoppen wordt geholpen door een paar zakkenvullers, alleen goed zijn om de kolen uit het vuur te halen voor deze gasten en te zorgen dat deze zakkenvullers weer op de pluche zetel gezet worden.

 46. Jammer dat een YDK dit niet doet…

 47. Inderdaad zeer goed onderbouwd.
  Ik vond hun uitspraken ook zeer beneden peil en maar schreeuwen over racisme en discriminatie terwijl ze zelf niets anders gedaan hebben.
  Klasse, Nardy Cramm.

 48. Een van de door Cramm beklaagde advocaten, Chester Peterson, zette haar bedrijf gelijk in een zwart daglicht vanochtend in de Extra, Dat zat er natuurlijk wel gelijk in. Eerder trachtte Ultimo Notisia dat ook al. Denk wel dat Cramm inmiddels wat is gewend.

  @Zorro, ook burgers mogen klagen. Denk ook dat de klacht terecht is. Handig is het nooit, maar niemand durfde iets te doen en somebody has to start to do the dirty job. At least she cares.

 49. helemaal duidelijk, dat deze klacht gegrond is.
  maar ik verwacht dat er weer eens het deksel van de doofpot open zal gaan, alwaar deze klacht terecht zal komen.
  Maar hopelijk zal er ooit een tijd komen dat de beerput en de doofpot samen zullen vloeien en tot een eruptie zullen komen.

 50. Had dit niet meer op de weg van de Orde gelegen zonder afbreuk aan je actie te willen doen, Nardy. Ze zullen je dat zeker niet in dank afnemen en helemaal niet als ze gestraft zullen worden. Dus dan aan Navarro om beveiliging vragen?

 51. Nouja klopt wel denk ik. Van die uitspraken hebben we allemaal kunnen genieten de afgelopen weken

  Bovendien gezien de opkomst van gisteravond, opgeroepen door KFO advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius als actievoerders bleken ook ‘supporters’ Gerrit Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk, Gerrit Schotte, Amparo en Luigi dos Santos, Oswald van der Dijs wederom aanwezig:

  En dat zegt ook wel genoeg.

 52. Hulde voor Nardy.. Eindelijk mensen die wat doen! Jammer dat de YDK dit zelf niet durft!

  Nu hopen dat de raad van toezicht hier wat aan gaan doen.

 53. Goed onderbouwd stuk van mevr. Cramm. Kan me goed vinden in de punten

  Met name de uitspraken gedaan door peppie en kokkie namens KFO gaan te ver.