Charles CooperCURAÇAO – Terwijl de Orde van Advocaten gisteren vergaderde in het Avila Hotel, vond er voor de deur een demonstratie plaats. Onder de demonstranten bevond zich ook Parlementariër Charles Cooper (MAN). Hij zegt een lijst te hebben van mensen die weg moeten. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De demonstranten waren opgetrommeld door Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, de advocaat die geschorst dreigt te worden door de Raad van Toezicht van de Orde.

Aanwezigen
Terwijl binnen besloten werd de klacht tegen Sulvaran door te zetten en de Deken Caroline Fièvez haar functie neerlegde, lieten verschillende sprekers buiten ieder hun eigen agenda horen. Door de drukte moest de straat tijdelijk worden afgezet. Onder de aanwezigen waren oud-premier Gerrit Schotte en Amerigo Thodé (beiden MFK), Cooper, de voorzitter van politievakbond SAP, Marco Laclé en vakbondsleider Kenneth Valpoort.

Lijst
Cooper is het systeem beu. Favièz is de eerste die volgens hem opgeruimd moet worden. Daarna volgt Emsley Tromp, de directeur van de Centrale bank. De lijst is lang, volgens de voormalige partijleider van de MAN. Hij liet echter niets los over wie er nog meer een plaats op zijn leest heeft weten te bemachtigen. “Het vuur wordt vanzelf groter”, aldus Cooper.

Dick Drayer in gesprek met parlementariër Charles Cooper

31 reacties op “Cooper: ‘Tromp moet weg’”

 1. Ik sluit me geheel aan bij de vorige reacties. Ik denk niet dat deze man zich bewust is van zijn domheid. Maar och, ook hier geldt dat je een ezel uit het bos kunt halen maar, het bos haal je niet uit het hoofd van een ezel. Het wordt tijd dat dit soort figuren uit het politieke arena verdwijnen. Dus negeren die hap.

 2. er waren toch wel 50 tot 60 demonstranten?
  ik denk dat de kantoormensen van peppie en kokkie met familie moesten komen om te protesteren.
  hun baan en inkomen hangt hier van af.
  iemand die financieel niet afhankelijk is van deze maffia advokaten en een beetje kan na denken, zal daar niet gaan staan.
  een zielige en angstige vertoning van criminelen, die hun einde zien naderen!!!

 3. Señor Cooper, spera Paul de Geus ta den bo lista di hopi ku tin ku bai. I no lubida abo ku Schotte tambe por hala kita. Alvast bedankt. Bosnan tur tin e isla ei den mal kaminda.

 4. ik denk dat deze overdreven reactie inderdaad het gevolg is van angst.
  Ze weten dat er allerlei onderzoeken lopen naar hun functioneren en dat er al het een en ander aan bewijs gevonden is.
  hopelijk gaat het OM niet angstig worden en zullen ze deze mafiosa figuren eindelijk eens een keer gaan aanpakken.
  het zijn er wel veel, die dan aangepakt moeten worden, dus ik denk dat het OM er goed aan doet om hulp uit NL te halen.
  deze zaak is waarschijnlijk te groot voor het huidige OM.
  het moet een keer afgelopen zijn op curacao met dit soort corruptieve figuren in de politiek en de advocatuur.
  Ik hoop dat het OM verstandig is en niet bang is om, om hulp re vragen.
  deze groep is zo groot en zo rijk en een groot gevaar voor de toekomst van curacao.

 5. Gewoon een stel schurken bij elkaar, de 1` houdt de hand boven het hoofd van de ander, want als er 1 valt rollen ze allemaal.
  Geen wonder dat ze zo tekeer gaan.
  Vuurtjes opstoken en racism roepen. Hoe dom kun je als advocaat zijn, toch. Laat ze nou eerst een keer hun Nederlandse paspoort inleveren, dan ben je eerlijk bezig.

 6. Deze ook goed: Van Vemde (RST) geeft aan al te lang mee te lopen bij de politie en de strategie van de ‘tegenstander’ door te hebben:

  ,Ze maken gebruik van contra-strategieën. Stel ik heb er last van dat jij als journalist mij iedere keer op de korrel neemt. Dan kan ik ervoor zorgen dat ik jou in diskrediet breng. Dat leidt af, en dat is een contra-strategie.”

  Het gezelschap van KFO-advocaten, Schotte, Cooper, Monk, Dos Santosjes en vd Dijs heeft dit truckje uitstekend in de vingers.

 7. Een aantal heren bewijzen wat een professor onlangs beweerde : je hoeft niet intelligent
  te zijn om een ing-, drs -of Mr- titel te behalen, Een goed geheugen is voldoende.
  Bij deze heren ontbreekt elke creatieve intelligentie.
  (daarentegen ben je natuurlijk wel oliedom en van elke intelligentie gespeend als je tussentijds de mavo moet verlaten omdat je de stof niet begrijpt).

 8. Jammer dat de MAN geen afstand neemt van Coooper, Had de Hr Koeiman die zeer bekwaam en geliefd is bij vriend en vijand, had hem hoger ingeschat.

  Echter het neemt niet weg dat de Hr Cooper een vrijbrief heeft gegeven om zaken recht te zetten.
  Demostreren mag je nu zonder vergunning want dat heeft hij gedaan, in vervolg kan het volk dit dus doen.
  Als iemand nu zegt Cooper moet opgeruimd worden, is dit dus geen bedreiging maar gewoon een opmerking die mag. Hiervoor hoeven onze agenten dus niet worden ingezet om Cooper te beveiligen.
  Het is nu nog alleen de vraag wanneer het onderzoek naar het vermogen van Cooper is afgerond immers een financiele verbetering van de afgelopen jaren is natuurlijk niet aan het onderzoeksteam voorbij gegaan.
  Ook de levenwijze en bestedingspatroon is een zaak van aandacht. want van de naf 170.000 gulden als statenlid hou je natuurlijk maar 85.000 gulden over dat is 7000 gulden in de maand voor veel mensen een hoop geld maar voor andere veelst te weinig.

 9. @orde, er wordt met een hoop zand gegooit, zodat de massa verblind zal zijn als de bom barst,
  dan kunnen deze groep corruptici van alles en iedereen de schuld geven.
  het racisme, Nederland, de foute makamba”s, de rechterlijke macht, de nationale bank; iedereen is schuldig, behalve deze groep corruptici.
  De massa, zal hier weer intrappen omdat de lokale media net zo corrupt is en zich laat gebruiken/omkopen om het volk te misleiden.
  Zo blijft de bananerepubleik functioneren.

  Wat is nieuw? Dit hebben we nu al 50 jaar op Curacao.. Daarom komen wij niet vooruit en andere landen als Singapore etc wel!

 10. Voorlopig voelt het geboefte zich onaantastbaar en heeft daartoe alle reden. Ze blijven lekker doorgaan.

 11. ik denk dat de heer Maaskant gelijk heeft.
  er wordt met een hoop zand gegooit, zodat de massa verblind zal zijn als de bom barst,
  dan kunnen deze groep corruptici van alles en iedereen de schuld geven.
  het racisme, Nederland, de foute makamba”s, de rechterlijke macht, de nationale bank; iedereen is schuldig, behalve deze groep corruptici.
  De massa, zal hier weer intrappen omdat de lokale media net zo corrupt is en zich laat gebruiken/omkopen om het volk te misleiden.
  Zo blijft de bananerepubleik functioneren.

 12. @racisme, dat lijstje die je opnoemt zijn ook volgens mij ook allemaal mensen die in een normaal land allang in de gevangenis hadden gezeten

  Gerrit Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk, Gerrit Schotte, Amparo en Luigi dos Santos, Oswald van der Dijs.

 13. IK heb het vermoeden “maar dat wist ik al” dat Cooper (de kraanmachinist)zijn macht en invloed ziet verliezen,hij heeft miljoenen op de bank!,maar doet nu of hij het slachtoffer is, Het clubje maffia weet dat ze niet meer aan hun gestolen geld kunnen komen dito Gerrit de Raaf ( jammer Hé )etcetra,etcetra, gaatjes vuller

 14. En dan vergeet ik nog de laffe meeloper Amerigo Thode, vader van een bekend en veroordeeld drugsdealer.

 15. Grappig dat de grootste boeven Cooper (kwam niet door de screening) en Schotte (zijn lijst met wandaden en veroordelingen is te lang om op te noemen) weer het hardste schreeuwen over onrecht op Curacao.

  En zolang het volk dat niet doorheeft of tolereert blijven we een bananenrepubliek die dagelijks god mag danken dat ze nog onderdeel van Nederland zijn.

 16. Coopertje blijft mij verbazen op het humoristische na komt hij nu met een lijstje met namen van, ja van wie eigenlijk. Was het niet Wiels die altijd dreigde met onthullingen van lijstjes die echter nooit kwamen (smoel so). Ik verdenk Coopertje er nu van dat hij een stel van die (niet bestaande) lijstjes van Wiels heeft gepikt en die acts van Wiels erbij. En hoe die Wiels’en liegen heeft zijn zus net weer aangetoond. Maar ook ik blijf lachen.

 17. het echte maffia tuig was gisteren weer eens aanwezig en allemaal in het belang van het volk (volgens eigen zeggen).
  zouden ze echt denken dat ze door kunnen gaan met het volk te bestelen.
  wanneer hebben ze genoeg?
  Schotte en Cooper waren straatarm toen ze de politiek in gingen en inmiddels zijn ze multi miljonair…..allemaal in het belang van het volk!!!
  Triest dat de kranten en de diverse andere media op dit eiland net zo corrupt zijn als de politiek.

 18. ach er zijn andere lijsten heb ik gehoord, dus waar maken we ons druk om.
  het mooiste moment is nu , dat we preventief mogen controleren, Schotte en Cooper mogen nu wel oppassen bij elke controle mag hun auto , zakken , bagage gecontroleerd worden..

 19. Het is duidelijk dat er iets broeit. Navarro heeft kennelijk specifieke informatie gekregen over figuren die het eiland willen destabiliseren. Van MFK en MAN is dat bekend. Cooper was degene die er al voor 10-10 mee begon en Schotte kennen we. Zijn Reforma is anti democratisch en hij gaat met kralen en speigeltjes zieltjes winnen. Het stokje wordt nu verder overgenomem door Sulvaran met zijn KFO. Inderdaad zorgwekkend.

  Ik krijg het donkerbruine vermoeden dat Sulvaran, Schotte, Cooper, Lacle cs weten wie er binnenkort wordt gearresteerd en opgepakt, mogelijk met bewijs via de CBCS?
  In dat geval zou een tijdig gestarte “volksbeweging” als deze wel erg handig zijn, want als het OM dan DAARNA in actie komt, komende weken dus, dan is voor hen “duidelijk” dat het OM tegen “het volk” is. Het is een poging om het OM te laten inbinden…angst dus.

  Godett heeft met deze slachtoffer- tactiek vroeger veel stemmen gekregen en dat gaan we nu ook zien. Schotte en Cooper willen straks adviseur worden van hun vazallen die minister en minister-president moeten worden. Het “volk” zal ze eerst na hun straf of voorlopige hectenis in optocht ophalen uit Koraal Specht…?

 20. Duitsers tijdens WO II hadden ook lijstjes..

  Indien het OM niet zal overgaan tot aanpakken van deze lui dan moeten ze opstappen

 21. MAN met wijzende vingertje, 9 wijzen naar jezelf. Haha:)

 22. Coopper heeft recht van spreken. De man heeft jarenlang zijn zakken gevuld en geprofiteerd van de belastingbetaler. Die man had al lang verantwoording moeten afleggen voor zijn zakkenvullerij.
  Als al die figuren opgepakt worden hoop ik wel dat er genoeg ruimte is in de BF.
  Wat een aanfluiting.

  @Triest
  Waar gaat het nu over. Mensen die heulen met vd Dijs, Schotte en ander tuig kun je toch niet meer spreken van “hart voor het eiland”.
  Ja wel “hart voor hun Eigen frustraties en zakken die gevuld moeten worden”.
  Berguensa.

 23. Leuk al die lijstjes. Typisch Curacao, veel lullen maar niet met bewijzen komen zoals die Sulvaran. Kom eens een keer met iets waarbij iedereen met open mond staat. Hetzelfde met schreeuwer Wiels. Nog nooit enig bewijs gezien van alle onzin die hij uitkraamde.

 24. Naast de nadrukkelijke aanwezigheid KFO advocaten Eldon Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius als actievoerders tegen ‘racisme’, waren eveneens de volgende ‘supporters’ aanwezig: Gerrit Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk, Gerrit Schotte, Amparo en Luigi dos Santos, Oswald van der Dijs.

  Charles Cooper weer voorop over lijstjes van mensen die geelimineerd dienen te worden.

  Je kan je idd afvragen: gaat dit over rasicme of gaat dit over contra-strategien (lees zoveel mogelijk bomboshi) ter verdediging van de cliënten van deze advocaten? Dus Coup Campo Alegre all over again?

 25. Typisch een gevalletje pot verwijt de ketel ….
  Kennelijk is Schotte weer aanwezig…

 26. Als er rotzooi is komen de ratten vanzelf weer uit hun riool tevoorschijn. Cooper is een van de meest corrupte politici van de laatste jaren. Als hij voor integriteit is moet hij eerst zelf opstappen.

 27. Cooper, de grote graaier,….

 28. Mag de ”nieuwe brandweerwagens en de nieuwe decompressietank” MAN wel aanblijven?

 29. Het is te hopen dat Cooper zelf ook op die lijst staat. Wat een circus is het weer! Wanneer wordt het land nu eens adequaat bestuurd ipv deze langslepende ruzie en het wijzen naar en het ‘bekvechten’ met… Hebben ze echt niets beters te doen?

 30. De boefjes van Schotte brengen geschut in stelling. Gecoördineerde actie om het eiland te destabiliseren. Ook Vigilante werkt hieraan mee.

 31. Staat hij zelf niet op de lijst?