• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politie dienstwapenCURAÇAO – Om het aantal illegale wapens dat in de omloop is terug te dringen, wordt er vandaag gestart met preventieve fouilleringen op de openbare weg. Het uitgangspunt hierbij is het verminderen van gewapende geweldsdelicten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

“De preventieve fouilleringen zullen op gezette tijden worden uitgevoerd op last van de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) en zijn met duidelijke juridische kaders omgeven”, aldus het OM.

Folder
Om uitleg te geven over het preventief fouilleren worden er folders verspreid. Met de tekst “Dikon nèt ami?” (Waarom ik weer?) worden mensen geïnformeerd over de actie.

Toegestaan
In de folder wordt kenbaar gemaakt dat preventief fouilleren is toegestaan. Dit is bepaald in een landsverordening uit 2006. Hierin is vastgelegd dat het OM een gebied mag aanwijzen waar Justitie en politie gericht op zoek gaan naar illegale wapens. Eveneens wordt er benadrukt dat de politie correct moet optreden. Indien dit niet het geval is kan de desbetreffende persoon schriftelijk zijn beklag doen bij het OM.

folder preventief fouilleren

12 reacties op “Preventief fouilleren vanaf vandaag ingevoerd”

 1. @PG: Natuurlijk leest het mouthpiece van het OM aandachtig wat je daar zo verteld.
  So, toe dan oom Norman, uw commentaar graag!
  Bla….zwam.. agenten zijn goed geïnstrueerd, Bla…..zwam…absoluut geen willekeur, Bla….zwam….bij fouillering keurig te gedragen, Bla…..zwam….schandalig bejegende kan klacht indienen…zwam some more.
  Altijd handig: je hebt niet voor niets een mobieltje, neem gewoon op en publiceer wat je op de openbare weg ziet gebeuren. Kopietje naar Heiko sturen.

 2. @miryama. wonen er op Jan sofet veel criminelen met wapens?

 3. Oh wat een discriminatie van de dorpjes. We moeten ook gaan kijken op Jan Thiel,Jan Sofat e.a
  Why???

 4. Wat een grap….

  Het preventief fouilleren zal wel weer gericht zijn op de verkeerde mensen en in de verkeerde buurten.
  Daarnaast afgelopen weekend zo een preventieve fouillering meegemaakt, maar van correct gedrag gesproken van de blauwe popo’s iss niet veel terug te vinden.
  Als je vraagt waarom je gefouilleerd wordt krijg je te horen dat je je ‘fucking kop’ moet houden en dat je moet doen wat je verteld wordt.
  Als je dan al 1 x bent gefouilleerd en je auto helemaal is overhoop gehaald, besluit men dit hele verhaal na 15 minuten nog een keer te doen. Als je dan zegt dat je het een rare gang van zaken vindt dat je voor de 2e keer gefouilleerd wordt en weer je auto overhoop wordt gehaald, dan wordt er door meneer agent gedreigd dat je ook mee naar het bureau mag en in een cel mag gaan zitten….

  Als bij de eerste fouillering een zakmes wordt gevonden (lemmet korter dan 11 cm), wordt deze aan het verkeer ontrokken, op de vraag waarom (want het valt niet onder wet verboden wapens) dan wordt je met een grote bek weg gestuurd. Als je dan vervolgens de naam vd desbetreffende agent wilt weten komen ze met 4 man intimiderend om je heen staan en krijg je weer te horen dat je ook mee mag naar het bureau. Als ik dan vervolgens zeg dat ik dat geen probleem vindt, maar dan wel graag wil weten wat de naam is van de agent die mij ‘meeneemt’ wordt je ruw aan de kant gezet en krijgt nog wat verwensingen naar je hoofd geslingerd in de trant van k*njo makamba, m*riko en nog een paar niet zulke aardig woorden.

  Ik moet er bij vermelden dat ik van begin tot eind alle medewerking heb verleend en verbaal netjes en correct ben geweest.

  En als je dan een klacht neerlegt bij het OM, wordt je gewoon uitgelachen….

  Respect voor de politie en OM hier op het eiland?? Nee niet echt, wat een onfatsoenlijke idioten met een stukje machtsvertoon…

  Bovendien is er door verschillende mensen met regelmaat melding gemaakt van incidenten met een vuurwapen en dan wordt bij de meldkamer niet opgenomen, of men heeft niet genoeg patrouille auto’s op straat (lees: ze staan te zuipen bij de snek) of men komt pas na 45 min ter plaatse.

  Nee de popo hier maakt een goeie indruk….

 5. Volgens mij zeiden ze toch laatst dat ze niet willen/ kunnen/ durven de straat op te gaan… in dat geval zal er dus nooit preventie gefouilleerd worden.

 6. Nieuwe baas op het OM?
  Heeft waarschijnlijk de inventarisatie gestart: Brainstromen..
  1. Welke problemen hebben we?
  2. Welke middelen hebben we?
  Verrek…nu je het zegt, er is nog een landverordening fouilleren uit 2006!
  De politievakbonden waren er zeker tegen, die wilden extra gevarentoeslag?
  We hebben het nooit gedurfd.
  B.S.!Direct mee beginnen.
  We laten uitlekken waar we beginnen en op het laatst gaan we toch ergens anders heen.
  Aan de slag!

 7. En nu zien we binnenkort dus allerlei cruise toeristen met ‘spread legs’ tegen de muur staan ?
  Het zou me niets verbazen, want als deze politie op Curacao ergens geen zin in heeft dan is het wel de aanpak van criminelen. In Punda staan ze rustig, ONDER DE OGEN van de politie en douane drugs te verhandelen, maar er gebeurt niets.

  Alleen op Curacao.

 8. @ Pistolen Paultje. Blij dat er toch dat naaktstand binnenkort gaat komen! Of word ik daar ook gefouilleerd? 🙂

  Jij wel, door een agente 🙂

 9. Familie van familie. De slager moet zijn eigen vlees keuren ? en goed of slecht oordelen.HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?.
  het zou goed zijn om te beginen bij de politici achjter slot en grendel te zetten,schiet beter op,geloof mij maar!
  En het volk blijft belazerd worden door politici die in handen van de maffia macht zijn,geld genoeg om dit hele eiland naar de verdommenis te helpen met hulp van currupte politici

 10. Blij dat er toch dat naaktstand binnenkort gaat komen! Of word ik daar ook gefouilleerd? 🙂

 11. nu maar hopen dat ze wel hebben opgelet in de klas,
  Hmm oude dame met looprek die gaan we controleren want het is een risicofactor dat ze met het looprek gaat slaan.
  tenslotte weet elke agent welke de risico mensen zijn die eventueel , wapens, drug of andere zaken bij hun hebben. Nu nog durven maar ik heb begrepen dat onze agenten zich zelf niet veilig op straat voelen, dus hoe kunnen ze dan preventief controleren.

 12. volgorde barrio’s;

  Koraalspecht
  Buena Vista
  Stenen koraal
  Rooi Santu
  Seru Candela
  Seru Fortuna
  Seru Papaya