• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – De Orde van Advocaten buigt zich vanavond over de klacht tegen Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van de deken van de Orde Caroline Fiévez. Ook voor haar kon het weleens haar laatste algemene ledenvergadering als deken worden. Zij heeft haar positie ter beschikking gesteld.

Zij vond dat Sulvaran, advocaat van onder meer oud-premier Gerrit Schotte, politiek bedreef. Het indienen van de klacht kwam Fiévez ook op kritiek te staan. Vice-deken Everett Wilsoe verliet de Orde en ook Paula Jansen, kantoorgenoot van Sulvaran, overweegt dit. Vanavond wordt er een nieuwe vice-deken benoemd.

Convocatie ALV Orde van Advocaten

22 reacties op “Orde van Advocaten vanavond bijeen”

 1. @ Para Mia,

  Waar haal jij de stelling vandaan dat men hier te gast is ?????

  Wie hier woont, werkt, belasting betaalt en wellicht ook nog werkgever is, is geen gast. Dat is iemand die hier gewoon inwoner is van het eiland en een bijdrage levert aan de economie en welvaart van het eiland. Dat soort mensen hoor je met respect te benaderen en dus niet degenen die het geld van de overheid (lees: belastinggeld oftewel gemeenschapsgeld) in hun achterzak steken.

  Het is onbegrijpelijk dat sommigen alhier in het geheel niet in staat zijn om, op basis van bekende informatie, een eigen mening te vormen.
  Ze vergeten voor het gemak dat het YDK politici waren en zijn, die stelselmatig de ruif van Curacao leegplukken. Die keer op keer worden veroordeeld voor corruptie en zich te buiten gaan aan allerlei frauduleuze handelingen.
  Tenzij je ook zo’n persoon bent die op een baan zit a.g.v. hand- en spandiensten voor politici (lees: pastechi) zou je slim genoeg moeten zijn om te concluderen dat deze zogenaamde eerzame burgers JOUW geld in hun achterzak steken. Ik mag toch aannemen dat je hier ook belasting betaalt ?

  En geloof me, ik ken genoeg andere personen op het eiland die het geld, wat nu in de achterzak verdwijnt, veel en veel beter kunnen gebruiken. Dat er op dit eiland nog kinderen op moeten groeien in huisjes waar geen dak op zit is in mijn ogen onbestaanbaar, zeker wanneer ik lees hoeveel miljoenen er worden gestolen.

  Ergo, leer eens nadenken alvorens weer als een blind paard achter een stel narcisten en corrupte politici aan te hobbelen. Geloof me, zij strijden echt niet voor jouw belang, die strijden alleen voor hun eigen belang. Bllij met jouw steun nu, maar morgen, wanneer jij hen nodig zou hebben zijn ze je vergeten.

 2. het zou mij deugd doen! als de heren gerrit de Raaf,Cooper & co eens tekeer gaan over de oplossing van de moord op onze gewaardeerde? Helmin Wiels?

 3. Kapotmaken, kapotmaken, kapotmaken. Dat is toch het hoogtepunt van beschaving? dingen stuksmijten. Elkaar het leven zuur maken. En zo moet Curacao vooruit komen? Not in a lifetime!

 4. Naast de nadrukkelijke aanwezigheid KFO advocaten Eldon Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius als actievoerders tegen ‘racisme’, waren eveneens de volgende ‘supporters’ aanwezig: Gerrit Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk, Gerrit Schotte, Amparo en Luigi dos Santos, Oswald van der Dijs.

  Charles Cooper weer voorop over lijstjes van mensen die geelimineerd dienen te worden.

  Je kan je idd afvragen: gaat dit over rasicme of gaat dit over contra-strategien (lees zoveel mogelijk bomboshi) ter verdediging van de cliënten van deze advocaten? Dus Coup Campo Alegre all over again?

 5. @Para Mira, Hou jij rekening met het steunen van lokale maffia en corrupte criminele politici!

 6. Een mooi zooitje ongereld bij elkaar met Schotte, Cooper, van der Dijs en Amparo dos Santos en geen van allen staan ze op de lijst van Cooper om uit de weg geruimd te worden. Merkwaardig.

 7. @Alderlieste en alle anderen, houden jullie SVP rekening met jullie status als gast op ons eiland.

 8. Ik zag alleen een paar dombos met bordjes over rasisme en de 2 uber criminele politici Schotte en Cooper.. Dan verlies je alle geloofwaardigheid

 9. Advocaten,praat mij er niet van!.heb er een in NL mee gemaakt.Zaak, het voorhanden hebben van twee vuurwapens,revolver en machinegeweer uit de eerste wereld oorlog,is te bezien in het oorlogs museum te leiden ,Zittingszaal,advocaat heeft alleen zijn naam genoemd,heb verder alles zelf moeten verklaren en uit gelegt,werd vrij gesproken,we waren het gerechtsgebouw nog niet uit of meneer kwam al met de rekening 7.500,00 ik zeg kom maar morgen bij mij thuis langs,heb hem 2.000,00 contant betaald en vraag hem op welke rekening het restand te betalen,toen maakte hij de fout om zijn privé rekening te geven om te storten?nooit betaald nooit meer wat gehoord,dus vertel mij niks over ratadvocaten.

 10. Ik was in het Avila om te trainen en vond het buitengewoon apart het vertrouwde clubje van o.a. Schotte, vd Dijs cs bij elkaar te zien.
  De heren doen elkaar eer aan.
  Als deze mensen ons dushi Korsou vertegenwoordigen dan is dat een regelrechte aanfluiting.
  Nog erger is dat het AVILA een eerste klas hotel zich hiervoor leent.
  Wat moeten de gasten wel niet hebben gedacht bij zo’n club ongeregeld.

 11. Hahah Arnold Huizing had klachten over hoe is het mogelijk dat Radio Mass aan het uitzenden is, hahaha weten jullie wie hij is, Ga maar vragen, hij is een SURNAME, en altijd tegen Antilliaanse advokaten. Ik kan je vertellen alles maar alles vertellen. Wie is nu secretaris van Orde van Advokanten, Emille huizing, zoon van Slijmbal Huizing.Ga nu hier over info zoeken en dan komen jullie erachter wat de waarheid is. OKE

 12. Stel rasitis zijn jullie allemaal, waar komen jullie vandaan, Peppie en Peterson hebben tenminste een hard voor hun eiland, hebben jullie nu echt spijt dat jullie goden niet meer aan de macht zijn en misbruik blijven maken van ons eiland. hahah lees wie secretaris is.
  Weten jullie van welke nest hij komt, hou op als jullie niks weten. Je moet er tussen zitten zitten en werken en dan pas kan je je bek open maken over racisme, onderzoek, maffia, schande, enz. Jullie weten van horen zeggen, en dat is heel gevaarlijk. Als je steel hoef je mij niet te vertellen, maar laat toch wat over voor mij om tenminste brood te kunnen kopen, maar als jij van alles en nog wat hier en waar je vandaan kom heeft, en je kinderen en familie die nooit niks hadden nu van wat wij hier voor moet zweten ervan genieten. Dan moet er een einde aan komen. Voordat jullie, jullie mening geven, ga op uit naar waarheid.

 13. Om 5 uur langs Avila gekomen een handje vol demonstranten gezien het niveau zegt dit al genoeg over de advocaat die heeft opgeroepen tot de demonstratie.

 14. Rond 5 uur langs Avila gekomen een handje vol demonstranten wat ik heb gezien zegd mij al genoeg over de advocaten die de oproep voor dit protest hebben gedaan.

 15. Kunnen de namen van die advocaten ( incl. de namen van kun advocatenkantoor) die heulen met Peppie S. worden gepubliceerd? Dat zijn dan advocaten/kantoren die zich via S. aan de MFK/maffia conformeren. En dus willen zij meehelpen om van Curaçao een dictatoriale maffia-staat te maken We moeten deze advocaten incl. hun kantoorgenoten mijden aangezien zij de democratie ten grave willen dragen, Schandelijke maffiose advocaten dus. Gaarne namen en rugnummers!

 16. Advocaten worden overal ter wereld gezien als goden. Het beroep wordt gezien naast de medici als het hoogste haalbare. Al hun wel en wee worden gepubliceerd als popsteren en atleten in de media. Zo wordt elk beëdiging, elk advocaat die ergens aangenomen wordt of van kantoor wisselt, elk bbq’s, elk bijeenkomst, elk mening, breed in de krant uitgemeten. Hun argument is dat zij hoog opgeleid zijn, vandaar alle aandacht en de torenhoge uurloon. Toch gaat dit argument niet op als je kijkt naar alle andere academici die bij lange na niet dezelfde salaris verdienen nog dezelfde aandacht krijgen. De marine biologen op Carambi, de dierenartsen op Parara, de orthopedagogen in de barios, de stedenbouwkundigen van Greentown, hebben noch de status, noch de aanzien, noch de salarissen als de advocaten. De perceptie dat de advocaten zo ontzettend belangrijk zijn in de maatschappij en baanbrekend werkt doet dat we als makke schappen achter hun aanlopen. Dit schijnt een wereldwijde fenomeen te zijn. Als een kind geboren wordt zeggen we allemaal. “Hopefully he or she will grow up and become a doctor or laywer”. Het is niet zo gek, dat er verontwaardigd gereageerd wordt, als advocaten dingen doen, die het daglicht niet kunnen verdragen. Ze zijn immers goden.

  Met dat gezegd moet ik toch bij zeggen dat ik het lichtelijk eens bent met de peppie en kokkies van deze wereld. Want als hier de suggestie wordt gewekt dat Antilliaanse advocaten minder competent zijn hun Nederlandse confrère (wat gebruikelijk is zo te dingen op alle andere gebieden door Nederlanders) dan zijn wij als arrogante volk uit de lage landen geen steek vooruit gegaan.

 17. Peppie en kokkie hebben goud geld verdient aan het kabnet Schotte,
  allemaal geld van de maffia, maar die hebben geld genoeg en kunnen bij elke verkiezing weer ontelbaar stemmen kopen.
  dus we zijn voorlopig niet verlost van de maffia in de politiek.
  Schande en schokkend dat dit in het koninkrijk de Nederlanden mogelijk is!!!!

 18. De publiekelijke oproep om vanavond te komen demonstreren op de locatie waar vergaderd wordt vind ik advocaat onwaardig en een schande voor advocatuur.

  Deze oproep is om het eiland te ontwrichten. Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat sponsoren en klanten van bepaalde figuren steeds meer druk uitoefenen om hun doel te bereiken. Als je logisch denkt kom je steeds weer bij dezelfde sponsoren en klanten terecht.

 19. Tijd vooruitgebreid onderzoek naar het duo Peppie en Kokkie

 20. Als burger vind ik het schokkend en ongepast dat advocaten politiek en contrastrategien bedrijven tbv verdediging van hun cliënten buiten de rechtszaal, middels het aanzetten tot haat, geweld, racisme en discriminatie 🙁

 21. ach het zaterdagavondje dansclubje en kartelgroepje is volgend jaar toch van de baan.
  het nadeel van ons land is dat we alles willen doen net als, maar het is net niet.
  van de advocaten die hier hun rechtenstudie hebben gehaald , is het eigenlijk maar een HBO advocaat naar wat ik heb begrepen. dit klopt ook wel want als je in nederland aan de balie moet verschijnen dan moet je nog eerst een jaar aanvullend rechten hebben gestudeerd.
  het is net zoiets als gerrit schotte, ik heb mavo zegt hij dat klopt maar het is mavo 3 terwijl er ook mensen zijn die mavo 4 hebben en ook zeggen ik heb mavo gedaan.
  trouwens is het niet een beetje veel 275 advocaten op 180.000 mensen. dus niet zo verwonderlijk dat advocaten integenstelling van de rest van de wereld zich inlaten met de politiek en andere vormen van de misdaad.

 22. Hopen dat de advocaten ballen hebben om die Peppie en Kokkie aan te pakken!