Foto Rijksoverheid: Ivo OpsteltenCURAÇAO – Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten houden zich twintig criminelen schuil die zijn veroordeeld voor een gevangenisstraf van minimaal 120 dagen. Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) vandaag gezegd. Hij deed dat tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De bewindsman was naar de Kamer geroepen door PvdA’er Ahmed Marcouch, die opheldering eiste over een artikel in De Telegraaf van vorige week, waaruit bleek dat de drie eilanden een paradijs zijn voor tientallen voortvluchtige criminelen. Er zouden meer dan dertig criminelen zitten, met het nodige op hun kerfstok.

Zware jongens
Marcouch herinnerde Opstelten aan zijn belofte om van ‘straat tot straat, van portiek tot portiek en van deur tot deur’ te gaan om deze criminelen op te pakken. Het gaat om ‘hele zware jongens’ die zich schuldig hebben gemaakt aan drugshandel en roofovervallen. De minister moet er alles aan doen om hen alsnog op te pakken.

‘Twintig veroordeelden’
Opstelten zei dat het om minder criminelen gaat dan de krant meldde. Er zijn 91 vonnissen tegen Antillianen met een celstraf van 120 dagen of meer. “Het Openbaar Ministerie vermoedt dat van hen twintig op de Antillen zitten. Het zouden er ook minder kunnen zijn.”

Terughalen
De minister verzekerde Marcouch dat hij ‘alles in het werk’ zal stellen om deze criminelen terug te halen naar Nederland om ze achter slot en grendel te krijgen. “Het zijn er twintig te veel en we zullen ze vinden.”

© Novum

13 reacties op “‘Alles om gevluchte criminelen terug naar NL te halen’”

 1. Stoere praats ten overstaan van de Curaçaouse bevolking, d.w.z. de geboren Curaçaoënaars, de Curazoleño cq.Yu di Korsoú, is tegenwoordig “in” in Politiek den Haag.
  “Het zijn er 20 teveel en we zullen ze vinden!!!”..aldus de brullende mislukte crimefighter Ivo Opstelten.

  Hopelijk zal Opstelten ook “ALLES” in het werk stellen om de 13.000 tot 15.000 in de Nederlandse samenleving loslopende veroordeelde criminelen, merendeels Hollanders met een gevangenisstraf van 120 dagen of meer, “achter slot en grendel te krijgen”.

  Ook aan wat gewoonte is geworden in NL om jaarlijks enkele honderden “criminele illegalen” op de NLdse samenleving los te laten, criminele illegalen waarvan gezegd wordt dat men ze niet kan uitzetten vanwege hun thuislanden die ze niet terug willen, zou Ivo Opstelten iets kunnen doen..

  Maar nee, al die duizenden in Nederland loslopende “veroordeelde” criminelen zijn niet belangrijk genoeg, het zijn die 20 of minder Antilliaans-Curaçaouse criminelen die het belangrijkst zijn. Toch? Zij zijn het schorum der aarde. Niet dan Politiek Den Haag?
  Wat stoer zeg, maar ook doorzichtig als water. Ik in Opstelten’s plaats zou me doodschamen dat er in NL 13.0000 tot 15.000 ‘vrije’ loslopende veroordeelde criminelen rondhuppelen, om maar te zwijgen over de honderden, zoniet een duizendtal “criminele illegalen” die niet uit Nederland gezet kunnen worden vanwege het gemis aan afspraken met hun thuisland.

  Justitie NL heeft het gepresteerd om in een tijdspanne van 2 en een half jaar(2009-2011) maar liefst 1100 criminele illegalen vrij te laten die niet uitgezet kunnen worden naar hun landen van herkomst. aub! Er zit van alles onder, ook moordenaars. Criminele illegalen uit Algerije, Marokko en Suriname worden het meest vrijgelaten. Dat is niet uit mijn grote teen gezogen, maar als het goed is zijn al de ‘supuesto’ deskundigen van het Versgeperste forum op de hoogte, het gaat immers om algemeen bekende informatie, feiten die zowel in de NLmedia & geschreven pers alsook overal op het wereldwijde web te vinden zijn.

  http://rechtsactueel.com/2011/10/03/in-25-jaar-bijna-1100-criminele-illegalen-vrijgelaten-op-nederlandse-samenleving/

  Voor degenen die niet weten waar het over gaat heb ik besloten toch maar een paar links te verzenden, waaronder het complete (schriftelijk) debat dat in 2013 in de Tweede kamer gevoerd is omtrent de 13.000 tot 15.000 veroordeelden die vrij rondlopen in NL en zodoende hun straf ontlopen.

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/33400/h-tk-20122013-105-13?resultindex=4&sorttype=1&sortorder=4

  Inderdaad Ivo Opstelten, die 20 verschrikkelijke Antilliaanse Criminelen, de meesten zijn trouwens wanbetalers met onbetaalde boetes, er zitten vrijwel geen zware criminelen bij, moeten jullie coûte que coûte zien op te jagen en achter slot en grendel te smijten!!! Desnoods d.m.v. een Nederlandse politionele of militaire actie op het Eiland Curaçao!!(‘alles’ toch) Pak ze!! NIET DAN??? En áls ‘veroordeelde’ criminelen, ook Nederlandse, vrij kunnen reizen via schiphol of om het even via andere Europese luchthavens, betekent het simpelweg dat de beveiliging/controle op Schiphol voor geen meter deugt! Justitie zeker niet.

 2. @ Caramba. we zijn onafhankelijke landen in het koningkrijk.

  Waarom wil de PS dan nog onafhankelijkheid voor Curacao? We zijn een autonoom land binnen het Koninkrijk en justitie is een koninkrijkszaak. Voor alle duidelijkheid: autonoom is iets anders dan onafhankelijkheid.

 3. Meneer Maaskant..

  Uitlevering… YdK ???
  U heeft een Nederlands paspoort neem ik aan ??
  Nou die jongens dus ook. (En ja merendeel is man)

  Krijgt immigratie hier een lijstje en doet er iets mee. Stukje taart nietwaar. “Piece of Cake”
  Maar Nederland kan dat niet zo maar afdwingen, we zijn onafhankelijke landen in het koningkrijk.
  Zou Justitie in Nederland er een prijskaartje, lees vergoeding aan hangen, dan Is het item weer heel snel opgelost. nietwaar. ?

  En vertel mij wat is is toegevoegde waarde van deze personen aan de “Antillen” / Curacao. U wilt ze als buren ???
  Zouden ze belasting betalen ?

 4. Ja natuurlijk gelijk Paspoorten intrekken zou het beste zijn geweest. Ik ben ook vel tegen Criminelen of YDK of Macamba. Maar nu ben ik door de war ik hoor zo veel van alle Curaçaosche Criminelen gelijk het Nederland uit zetten, en terug naar Curaçao sturen. En nu word er zelf moeite gedaan om ze zo snel mogelijk weer naar Nederland te krijgen om hun straf uit te zitten. En hoe gaat het dan verder…?? Macamba,… Bedoel je ook de Macamba Criminelen die op Curaçao zitten en drugs verkopen..?? En bij het opbouwen van het eiland ben jij dan haantje de voorste..?? Kan je dat wel..??….Cajosh

 5. Eerst willen ze van hen af, en nu komen ze hun halen en terug brengen naar Nederland. Wat een mafkezen die Hollanders.

 6. Mensen mensen, we hebben het hier over criminelen die in afwachting van hun rechtzaak op vrije voeten zijn gesteld. Vervolgens zijn ze van het toneel verdwenen (wij weten nu waar naar toe). Dus ze zijn bij verstek veroordeeld, zie Desi Bouterse.
  Maar zoals een goede vriend van mij altijd zegt, don’t worry, iedereen komt aan de beurt.

 7. Men zou de verdachte direct moeten mededelen dat hij “”voorlopig”” niet het land mag verlaten en DIRECT zijn paspoort “”voorlopig”””ongeldig maken door een stempel, EN aan alle gemeenten doorgeven d.w.z in hun computers laten registreren dat aan de desbetreffende verdachte GEEN nieuw reisdocument-paspoort uitgereikt mag worden. Hedendaags is dat niet zo moeilijk, daarmee gaan Nederland en de eilanden heel veel ellende uit de weg. Zulke mensen kunnen wel degelijk een gevaar vormen voor de passagiers in de treinen en de vliegtuigen.

 8. Paspoort innemen , vanaf moment van een veroordeling

 9. Laat ze maar lekker wegblijven.. dat zal toch nooit meer wat worden!

 10. valt toch nog wel mee, 91 zware criminelen. Immers als je boven de 120 dagen uitkomt, dan ben veroordeeld voor doodslag, poging tot moord, gewapende overvallen , pedofiel of in bezit van kinderporno en dat soort delicten..

 11. kunnen we de ydk niet gewoon hier in onze gevangenis zetten , dan weet de familie ook wat ze uitspoken.

 12. Neem gelijk alle criminelen mee zijn we daar van af.Te beginnen bij Schotte en zijn kornuiten.
  Denk dat 1 boeing niet genoeg is.
  Kunnen we hier ook het eiland weer eens opbouwen .

 13. Als het YDK zijn, werken we dan mee aan hun uitlevering? Is er zo’n afspraak/verdrag/wet?