• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

minister Stanley Palm thumbCURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm kijkt terug op een geslaagde conferentie in Florida, laat hij weten. Op het Rosen College, een afdeling van de University of Central Florida, werden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar toerisme op Curaçao.

Palm kreeg een aantal aanbevelingen mee op het gebied van entertainment, stranden en shopping. De kwaliteit van interactie met toeristen moet omhoog. In termen van Rosen College: ‘sun, sea & sand’ moet ‘sun, sea, sand & smile’ worden. Dit is volgens het ministerie een eerste stap in het traject dat moet leiden tot een masterplan, die goedgekeurd moet worden door de Ministerraad. Het Rosen College is inmiddels benaderd door Palm om mee te werken aan het masterplan van 2015 tot en met 2020. Eind dit jaar moet dat masterplan klaar zijn.

Minister Stanley Palm - Tourism Summit-13

10 reacties op “Palm tevreden over aanbevelingen voor toerisme”

 1. Ik reis gemiddels 2/3 x p mnd naar Miami, en prompt dat ik iedere keer Palm tegenkom aan boord of alleen of met gevolg. Heel opvallend.

 2. Moet wel lachen om de aanbeveling smile! De vrouwen en jonge meiden kijken hier chagarijnig om maar niet lastig gevallen te worden door hen eigen bevolking. De kerels moeten hier een heropvoeding krijgen! Het is te gek voor woorden hoe ze lopen te kijken, echt verschrikkelijk.

 3. Jarenlang vliegen ministers op en neer maar het resultaat valt echt tegen. Zij bla bla te veel zonder echte acties te ondernemen.
  Ik reis veel en heb ook grote travel beurzen bezocht (vooral in azie) maar curaçao zie je nooit tussen de booth van de andere caribbische eilanden. Waarom blijven ze richten op dezelfde landen/ doelgroepen? Wordt het niet tijd om iets nieuws te proberen?

 4. Moet minister helemaal naar Maimi Florida universiteit gaan om advies te krijgen wat iedereen al weet. Heb je gelijk in nergens voor nodig.

  Universiteit Curacao had beter gedaan. Volgens kranten artikel heden ochtend betwijfel ik dit.

  Het probleem van Curacao is duidelijk locale bevolking wordt systematisch afgesloten om in contact te komen met toeristen. Nee, de bepaa;de lokale bevolking sluit zich zelf buiten met arogantie en onvriendelijkheid.

  Je heb vele prive eigendom stranden waar betaald moet worden en daar zie amper de locale burgers. Klopt die zijn schoon en opgeruimd.

  Strand uitbaters geeft locale burgers geen werk en er zijn vele international restaurant waar alleen Nederlanders en zuid Americaanns gast arbieder werken. Klopt idd die zijn vriendelijker en produtiever.

  Wet prive eigendom is een koloniale erfgoed die een vorm van apartheid in stand houd. Dit is een langspeelplaat die blijft hangen op momenten dat de YDK dit uitkomt.

  Dit soort situatie kom je niet tegen in toeristisch landen zoals Spana, Griekenland en Turkeye.
  Klopt ook de mentaliteit en de eigenwaarde bij genoemde nationaliteiten is groter.

  Vele toeristen hebben nooit muziek groep di Tambu speel gehoord of gezien, dit muziek is nationale erfgoed slavernij. Ok 1 of 2 nummers is goed maar dan aub bachatta, merenque enz.

  Ons sonmontuno muziek en hoe wij kai orgel dansen e.d zulke kulturele activiteiten maakt de toeristen mee ! Ok 1 of 2 nummers is goed maar dan aub bandere muziek in het riffort lopen de toeristen weg naar een aaantal nummers.

  Een aner atraktie het fruit venezolaans barkje was vernieuw en hebben ze het origaniliteit is weg hoe ze het zeil doek spannen voor schaduw. Nu is het plastiek/ nep en niet mooi en straalt geen warmte. Niet mee eens zie hier elke dag veel YDK, toeristen en restauranthouder groente en fruit kopen.

  Toersisme is interactrie tussen mensen, neem ze mee naar wijken zoals seru otrobanda, fleur de marie, scharloo, sint jago, muno nobo. In mijn beleving gebeurt dit al met georganiseerde wandeltochten door monumentenzorg, uniek curacao en nog een paar anderen en vergeet de tuk tuk van amicorp niet. Helaas moet dit wel overdag en georganiseerd gebeuren want veel genoemde wijken zijn niet erg veilig.

  laat ze zien hoe locals wonen en sporten en hoe wij heilig communie vieren. Ik denk dat dit niet veel anders is dan in hun eigen woon omgeving.

  en eet bij mensen thuis of buurt centrum. Ik denk dat dit niet. Voor fastfood en de snek kun je op elke straat hoek terecht.

  Mijn idee, een gedeelte van de locale bevolking moet leren vriendelijk te zijn, hun eigenwaarde, verantwoordelijk en eigen identiteit vinden zonder het verleden en niet te vergeten de normen en waarden zijn zeer belangrijk.

 5. @Coffie, het zou mooi zijn als dat meer werd georganiseerd. Heb zelf ook de beste herinneringen aan landen waar je de locals hebt ontmoet.

  -In Soweto kun je als toerist een fietstocht maken door de wijk en drinken bij de snek (zittend op kratten).
  -In Sumatra kun je een Batakdorp bezoeken en in huis (bij het open vuur) thee drinken.
  -In Marokko kun je in een nomaden tent bij de familie lunchen (zelf meebrengen en achterlaten)
  -In Swaziland kun je een les in de schoolklas meemaken
  -In Venezuela kun je een indianendorp bezoeken en blaaspijp schieten oefenen.
  -In Japan kun je met alle mannen tegelijk in bad in de Ryokan en een thee ceremonie uitgelegd krijgen en meemaken.
  -In veel landen kun je in de haven de vis direct van tafel eten.. Etc etc..

  Een toeristisch programma “meet the locals” zou m.i. zeker waardevol zijn.
  Wel kleine groepjes houden, max 1 busje (8 personen) anders wordt het rommelig.

 6. Moet minister helemaal naar Maimi Florida universiteit gaan om advies te krijgen wat iedereen al weet . Universiteit Curacao had beter gedaan.. Het probleem van Curacao is duidelijk locale bevolking wordt systematisch afgesloten om in contact te komen met toeristen. Je heb vele prive eigendom stranden waar betaald moet worden en daar zie amper de locale burgers. Strand uitbaters geeft locale burgers geen werk en er zijn vele international restaurant waar alleen Nederlanders en zuid Americaanns gast arbieder werken. Wet prive eigendom is een koloniale erfgoed die een vorm van apartheid in stand houd. Dit soort situatie kom je niet tegen in toeristisch landen zoals Spana, Griekenland en Turkeye. Vele toeristen hebben nooit muziek groep di Tambu speel gehoord of gezien, dit muziek is nationale erfgoed slavernij. Ons sonmontuno muziek en hoe wij kai orgel dansen e.d zulke kulturele activiteiten maakt de toeristen mee ! Een aner atraktie het fruit venezolaans barkje was vernieuw en hebben ze het origaniliteit is weg hoe ze het zeil doek spannen voor schaduw. Nu is het plastiek/ nep en niet mooi en straalt geen warmte. Toersisme is interactrie tussen mensen, neem ze mee naar wijken zoals seru otrobanda, fleur de marie, scharloo, sint jago, muno nobo laat ze zien hoe locals wonen en sporten en hoe wij heilig communie vieren en eet bij mensen thuis of buurt centrum.

 7. De grootste bijdrage aan het toerisme was van Palm zelf. Die vloog namelijk af en aan op snoepreis op kosten van de belastingbetaler.

 8. Hopelijk wordt er wat met die aanbevelingen gedaan of verdwijnen ze weer in de onderste bureau la
  Ik blijf het volgen

 9. @ Morgan. Was hij weer op reis?

  Jazeker en wedden, dat hij miljoenen aan inkomsten zal beloven zoals ook uit Japan en zoals ex-minister El Hakim ook heeft gedaan en waar niets van terechtgekomen is. We investeren wel maar van return of investment hebben we nog nooit gehoord.

 10. Was hij weer op reis?