• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Isla 11 november Foto: Bea MoedtCURAÇAO – De Isla-raffinaderij heeft opnieuw de WHO-norm (World Health Organization) voor zwaveldioxide-uitstoot overschreden. Op 1 februari is er zelfs een recordmeting waargenomen. Dat meldt milieuorganisatie SMOC.

Milieuorganisatie SMOC meldt dat de meting in lijn is met de aanhoudende klachten die zij ontvangen over de uitstoot van de Isla. “Het blijft opmerkelijk dat de Isla ondanks deze herhaaldelijke overschrijding de Rayo di Solo uit handen van Radio Hoyer 2 heeft mogen ontvangen”, aldus milieuorganisatie SMOC.

BethChaimKasChikituSO2januari2014

6 reacties op “‘Zwaveldioxide-uitstoot Isla bereikt record’”

 1. @ REWB. Graag wil ik van jouw weten of je alleen ernstige twijfels hebt of dat je de gevolgen van de ISLA-uitstoot zelfs wil ontkennen en de lucht net zo gezond is als op de Kilimanjaro. Overigens is recent wetenschappelijk aangetoond, dat mensen ziek worden en dood gaan door dergelijke luchtvervuiling en is het dan belangrijk om dat per bedrijfstak te willen weten en om hoeveel doden en zieken het precies gaat? Ben je een boekhouder volgens wie alles op de cent nauwkeurig moet kloppen?

 2. Een meeting met een dusdanige uitschieter kan niet als serieus opgevat worden. Wetenschappelijk gezien wijkt het te veel af van de andere resulaten en moet buitenbeschouwing gehouden worden. Zo werkt het nu eenmaal in de wetenschap. Wacht nog steeds op iemand die mij kan uitleggen hoe het bewezen is dat er 18 doden per jaar vallen door de ISLA. Graag uitleg hoe men tot het getal van 18 is gekomen en hoe men onderscheid heft kunnen maken tussen ISLA rook en sigarettenrook, andere giftige gassen en gewoon zieke mensen. Welke ziektes veroorzaak de ISLA rook waardoor er mensen overlijden?

 3. Milieumetingen zegt superdeskundige Kenneth Gijsbertha helemaal niets, want dat kan pure manipulatie zijn. Ja, zelfs slachtoffers boeit hem nauwelijks; het gaat immers om de verwerking van ruwe olie. Hij vergeet echter dat de PdVSA geen geld (nul dollar) stopt in deze oude schroothoop en Asjes loopt als een mak varken achter Venezuela aan en zegt niets, doet niets en luistert alleen maar naar de vakbonden die immers willen dat de stinkfabriek koste wat het kost openblijft.
  De tent gaat hoe dan ook vanzelf sluiten, of brandt tot de grond af. In ieder geval zit de Curaçaose overheid straks met een miljoenenstrop (schreef ik miljardenstrop?): die van het oplossen van de toegebrachte milieuschade. Ik heb een grondige hekel aan struisvogelpolitiek. Men gaat over lijken en met een groot gebrek aan intelligentie kijkt men naar het Nu en niet naar het Morgen…

 4. gelukkig heeft de milieupolitie nu wel 3 nieuwe auto,s nu kunnen ze de posten afsluiten en en het bedrijf controleren.

 5. Idd marcus. Het word tijd dat de bevolking en zijn gezondheid op de eerste plaats komt. Maar de gedachte “wie dan leeft (regeert), wie dan zorgt” zal interessanter zijn voor asjes.

 6. En het zal erger worden. PDVSA en de directie van Isla hebben geen belang bij het moderniseren van de raffinaderij. De commissie onder leiding van Wiels heft slechts vertraging tot gevolg. Tot het 2017 is en Curacao geen kant meer op kan. Als Asjes enig gevoel heeft voor Curacao, sluit hij de tent en geeft hij Casimiri groen licht voor Greentown Curacao.