RechtbankCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraf opgelegd aan de twee verdachten van de overval op juwelierszaak Hermanus Jewelers. Michelangelo R. moet zes jaar zitten, Kevin H. vijf jaar. Op 10 juli overviel het duo de zaak en bedreigde het personeel met vuurwapens.

Bij de overval raakte de eigenaar van de juwelierszaak gewond. Na horloges en sieraden en horloges buitgemaakt te hebben, gingen de verdachten er vandoor op een scooter. In de omgeving van Bapor Kibra begaf de scooter het, waarop de twee verdachten in verschillende richtingen wegvluchtten. “Dat er op de vlucht geschoten is op de politie maakt het feit nog schokkender”, aldus de officier van Justitie.

Vrijgesproken
Beide verdachten zijn echter vrijgesproken van poging tot doodslag (primair) of van zware mishandeling (subsidiair) op drie politieagenten. Tijdens de achtervolging zouden de verdachten op de drie politieagenten hebben geschoten ter hoogte van de Nieuwe Havenweg. Zelf beweerden de verdachten dat alleen de agenten geschoten hebben.

5 reacties op “Celstraf voor overvallers Hermanus Jewelers”

  1. @Heronymus, Je hebt gelijk.. Op deze manier worden er precedenten geschept en iemand met een goede advocaat kan daar gebruik van maken. Drugsdealers kunnen aangeven dat Brian Mariano nooit heeft gezeten dus waarom zij wel? De advocaat van de Haitiaanse doodrijder kan wijzen naar Nelson Dos Santos en de doodrijder van de wegrace bij Jan Noorduinweg die gewoon weg mocht lopen.. Iedereen die van fraude en corruptie wordt beticht kan zich beroepen op de MFK fractie waar niemand nog in Bon Futuro zit..

  2. @ observator. Een rechter is met handen en voeten gebonden aan de wet en dus de strafmaat. Het slachtoffer heeft inderdaad de mogelijkheid om in een civiele procedure vergoeding van materiele en immateriele kosten te eisen, maar je kent ongetwijfeld de lage bedragen die opgelegd worden en moet je maar afwachten wat de criminelen kunnen betalen. Van een kale kip valt helemaal niets te plukken.

  3. De strafmaat spreekt boekdelen of het slappe gehalte van de op Nederlandse leest gestoelde rechtspraak. Over hooguit 4 jaar zijn deze criminelen alweer op vrije voeten en vrij om hun rooftochten voort te zetten. Dit soort tuig behoort veel langer achter slot en grendel te verdwijnen en daarnaast ook veroordeeld te worden om alle schade (materieel en immaterieel)die zij veroorzaakt hebben te vergoeden.

  4. Het is toch wel erg op Curaçao. Ik kan dit gedrag niet goed spreken, zo zeer ik van mijn mensen hou. Ja dit zijn mijn mensen maar niet mijn opvoeding en gedrag. Ik keur het af. Mogen ze lang zitten, ze hebben het verdient. Wat voor een verloren generatie. Helmin Wiels had gelijk, gewoon af wachten tot dat deze generatie uit sterft, of dat ze zich allemaal zelfs van kant maken, want je kan ze niet meer bekeren, en creer gewoon een nieuwe, betere, en jongere generatie. Curaçao heeft dit soort mensen niet verdient. Een laag denken, en alleen maar geld, en nikys, en cel telefoons, computers, geen andere waarden, geen school, geen respect voor ouderen. Ze denken echt dat ze heel cool zijn. Dat wat ze op de TV zien proberen ze na te leven. Maar de TV wijst niet wanneer al deze toffe jongens die misdaden plegen ook de gevangenis in gaan, dan is het afgelopen met cool zijn. Maar dan kommen ze er weer uit en het zelfde leven gaat gewoon verder, geen begeleiding van de overheid, om ze weer in de maatschappij te integreren. Geen van deze jongens hebben na een gevangenis straf er spijt van. Ze hebben gewoon geduld tot hun kans weer komt. Maar ik zoek de schuld bij de Politie die te weinig doet om Curaçao veiliger te maken. Er word niet patrouilleert het volk word aan hun lot over gelaten. Ik geloof dat de Politie bang is, want als ze uit rukken om ons te beschermen, wie beschermt dan de Politie…..??? In andere Landen gaat het veel strenger toe, en geen tolerantie. Maar Curaçao nodigt de dief uit om een dief te zijn. De politie zit in zijn bureau, terwijl ze op straat behoorden te zijn, en laat het heel eiland aan deze criminelen over….Cajosh

  5. Bedankt rechter, zei de advocaat, en mijn clienten gaan graag zitten nadat Brian Mariano zijn straf heeft uitgezeten.

    Geen celstraf pa un ta geen celstraf pa tur.