ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker blijft altijd lachen op deze klip, maar niet over de politie.

“De politie op Curaçao voelt zich nauwelijks veilig op straat. Dat zeggen agenten tijdens de vergadering van hun vakbond onder werktijd, afgelopen vrijdag.”

Wie deze domme uitlating heeft gedaan heeft weet ik niet maar ik denk niet dat hij voorin de klas heeft gezeten. De vraag is dan gelijk: als deze jongens zich op straat niet veilig voelen, hoe moet ik mij dan voelen?

Maar dan snap ik ook waarom je ze niet op straat ziet, vooral in het weekend niet. Buiten dat, de politieposten houden tegenwoordig kantooruren op na en dat weten wij – maar de boeven ook.

Nou snap ik ook waarom de boeven op klaarlichte dag een van de grootste juwelierszaken kunnen overvallen en rustig weg kunnen rijden dwars door Punda, waar je een half uur over doet om de stad uit te komen vanwege de auto’s die midden op straat stoppen om bij de barkjes fruit te kopen. Waar was de politie? In de airco op kantoor want buiten is het zo warm en vooral onveilig dus blijven ze lekker binnen.

En waarom zeggen ze dat dat ze zich op straat niet veilig voelen? Omdat het gewoon een spelletje is van de vakbond om hoofdcommissaris Wernet weer terug te krijgen op zijn plaats. Dus zetten we de minister onder druk en proberen we het volk op onze hand te krijgen door te zeggen dat zelfs zij zich op straat niet veilig voelen. Het leuke is: het heeft een averechtse resultaat want met die uiting laten ze zien dat ze onbekwaam zijn en niet in staat zijn om de burger te beschermen en van dienst te zijn zoals hun slogan dat zegt.

Dat de minister van Justitie een joke is dat weten we allemaal maar er zijn andere manieren om hem er op attent te maken dat zij niet tevreden zijn met de genomen beslissing om hoofdcommisaris Wernet weg te laten. Ik kan het je op een briefje geven dat ze dadelijk weer beginnen over dat jaarlijks terugkomend probleem van overtime met carnaval, gegarandeerd! Want zo zijn we hier: als we niet tevreden zijn, proberen we ons gelijk te halen door jantje publiek bang te maken.

Slap hoor. Kleine kinderen doen dat, volwassenen niet! Typisch gedrag van mensen die niet gewend zijn met een beetje macht om te gaan, machocultuur of haantjesgedrag noemen ze dat! Ik blijf lachen op deze klip want dat hele korps is een grote joke in mijn ogen en daar kan ik weinig respect voor opbrengen, de goeden natuurlijk niet nagesproken.

4 reacties op “Ingezonden: ‘Geklaag van de politie is een politiek spel’”

 1. Weing reacties…

  Mensen zijn toch bang voor bepaalde onderwerpen.

  Laten we het zo zeggen.
  iedereen kent iedereen hier op Curacao.
  Dus iedereen weet waar “de politie” woont.

  Daar ligt de gevoeligheid.

  Maar het ander verhaal is.
  De polietie weet heel goed waar de conjo’s wonen.
  Publiceer dat.
  Heb een beetje lef.

  En wie is dan de minderheid.

 2. Dit verhaal klopt niet helemaal, ik zie juist veel politie op straat: vooral aan het einde van de maand…bij digicel, bij kooyman en de vreugdenhil bij mac donalds en ze zijn niet bang hoor ze regelen al deze prive zaken gewoon in hun uniform!

 3. Ik begrijp de hele situatie niet zo goed! waarom wordt er alleen maar met modder over en weer gegooid. Misschien tijd voor praktische oplossingen!!!. Vind inderdaad dat de minister wel zijn of haar hand in eigen boezem mag steken. Als het gaat om de veiligheid van de burgers is deze toch zeker eindverantwoordelijk!

 4. “De politie voelt zich niet veilig op straat” Wat is dat een zielig statement. Hebben ze hier Calimero Cops of zo .