• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

documentenCURAÇAO – Bij Kranshi zijn vanaf vandaag de prijzen aangepast. Dat is onder meer veroorzaakt door de verhoging van de zegelbelasting, meldt de regering. De prijs van een nieuw paspoort is nog niet bekend omdat het kabinet nog geen beslissing heeft genomen.

Een uittreksel (bijvoorbeeld van een geboorte, huwelijk, scheiding of sterfgeval) kost nu 20 gulden in plaats van 15. De prijs voor een verklaring van in leven zijn is met tien gulden verhoogd naar 25 gulden. Een apostille (‘apostiya’) verdubbelt van 7,50 gulden naar 15. Een commissieverklaring, een document benodigd om een rijexamen met goed gevolg af te leggen, kost nu 20 gulden. Het legaliseren van een document kostte 12,50 gulden maar stijgt naar 20; bij twee handtekeningen kost dit nu 25 gulden in plaats van 17,50. Voor een verklaring van erfrecht moet nu 30 gulden neergeteld worden in plaats van 20. De prijs van een garantieverklaring stijgt van 17,50 naar 25 gulden.

8 reacties op “Nieuwe prijslijst bij Kranshi”

 1. Henki.

  Daarom verschilt zeker de kosten per paspoort in elke gemeente in NL of niet?

  Praat geen onzin, zonder dat je weet hoe de vork in zijn steel zit!

  Er zit een maximum prijs aan en elke gemeente is vrij om haar eigen prijs te bepalen (volgens mij is maximum prijs ingesteld doordat gemeentes de prijs te hoog hadden (stelen van de burgers)).

 2. “is onder meer veroorzaakt door de verhoging van de zegelbelasting, meldt de regering.”

  Hm er is dus 30% tot 50% extra belasting bij gekomen als ik de bedragen zo zie..
  Maak dat de kat wijs!

 3. Born: http://www.bprbzk.nl/Reisdocumenten/Informatiebank/Procedures/Tarieven/Tarieven_reisdocumenten_2013

 4. @Henki: een Nederlands paspoort mag maximaal € 50,35 kosten. er staat maxiamaal. Dat is omgerekend ongeveer NAf. 125,-.

  Voor de Caribische landen geldt echter een tarief van MAXIMAAL:
  voor het Rijk USD 26,00 – ANG/AWG 46,55
  voor het openbaar lichaam: USD 65,05

  Totaal dus USD 91,05 (ongeveer NAf. 162,-) MAXIMAAL dus.
  .

 5. @ henki. Wat vertel je weer een onzin. Breng eens een bezoekje aan rijksoverheid.nl. Ook nu betaal je niet dezelfde prijs als in Nederland of heb je geen paspoort.

 6. @Henki,welcome to Curacao!

 7. Dit had ik al verwacht. Curacaose regering heeft geld nodig dus het moet van ergens komen. Waarom geven ministers vooral Asjes niet een gedeelte van hun salaris op zodat deze prijzen niet hoeven stijgen?

 8. paspoort is een koninkrijks document, daar staat een standaard bedrag voor dus dat kunnen ze niet verhogen.
  elke nederlander betaalt even veel voor een paspoort.